05042024sob

Levice si poradili s druhým tímom Mattoni NBL Ostravou + fotografie a rozhovory

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 19. januára 2013 - Sobotňajšie stretnutie 23. kola najvyššej českej mužskej basketbalovej súťaže Mattoni NBL 2012/2013 prinieslo veľmi dôležitý súboj najmä pre domáce Levice, keďže by sa v prípade ich víťazstva ich šanca na postup do elitnej A1 skupiny zväčšila a tak Levičania doň dali všetko. Levickí basketbalisti hnaní zaplnenou športovou halou zeleno-žltými šálmi a tričkami, ktorá vytvárala elektrizujúcu atmosféru, napokon svojim fanúšikom dokázali vybojovať veľmi dôležité a zaslúžené víťazstvo nad silným súperom z Ostravy o 13 bodov.

Astrum Levice - NH Ostrava 80:67 (21:15, 20:15, 15:22, 24:15)

Levice si poradili s druhým tímom Mattoni NBL Ostravou + fotografie a rozhovory

Karta Levičana už viac ako 100 zliav v Leviciach a okolí – www.vyhodykariet.sk.

 

Najviac bodov: Fields 29, Nuhanovič 19, Kemp 16 - Jurečka 13, Ames 12, Dufaulf 10
TH: 19/11 - 8/8, fauly: 12 - 19, trojky: 5 - 9, rozhodovali: Matějek, Kapl, Večeřa (všetci ČR), 1700 divákov

Stačí lajk a získate informácie o každej zľave Karty Levičana na Facebook http://www.facebook.com/kartalevicana

 

Pozápasové rozhovory:

Oleg Meleščenko, tréner Astrum Levice: "Z dnešného zápasu mám dobrý pocit, keďže sme vyhrali. Vždy mávam dobré pocity, keď vyhrávame :) Dnes to nebolo jednoduché, ale obrana, akú sme dnes pripravili, nám zaručila dnešný výsledok. Súper nás dnes v ničom neprekvapil. Posledných šesť zápasov bolo pre nás veľmi dobrých, aj keď sme stále prehrávali, no sebaisto a krok za krokom sme ich dotiahli do dobrých výsledkov. Verím, že mi hráči začali dôverovať, ako si predstavujem hru, ako by hra mala vyzerať. Máme však pred sebou ešte veľa práce, no vieme, na čom môžeme stavať. Chcel by som tiež poďakovať za výborné povzbudzovanie zo strany levických fanúšikov, bolo to fantastické. Chvalabohu, že nikto nepískal, ako ľudia zvyknú, keď prehrávame. Ale som vďační, že prišli a podržali nás, pretože to robíme kvôli nim. Z dnešného zápasu by som chcel vyzdvihnúť hlavne peknú obranu."

Dušan Medvecký, tréner NH Ostrava: "Dnes sme mali veľmi špatnú obranu a keď Levice necháte rozohrať, je ťažké ich zastaviť. Niesom ani tak sklamaný z výsledku ako z našej obrany. Pokiaľ chcete v Leviciach vyhrať, musíte veľmi dobre brániť. Vedeli sme, kde majú Levičania silu, uvedomovali sme si to, tú nám aj ukázali, už zo začiatku to však s nami nebolo dobré."

Levice si poradili s druhým tímom Mattoni NBL Ostravou + fotografie a rozhovory

Brandon Fields, hráč Astrum Levice: "Pre obe mužstvá to bol ťažký zápas. My sme sa sústredili najmä na našu obranu. Vedeli sme, že Ostrava disponuje taktiež silnou obranou, no my sme dnes mali väčšiu chuť na víťazstvo. S dnešným výsledkom som veľmi spokojný, na zápas sme sa tvrdo pripravovali a počas zápasu sme zo seba vydali maximum. Toto je naša šiesta výhra za sebou, budeme sa snažiť čo najviac predĺžiť túto dobrú sériu. Vždy sa snažíme hrať ako tím a hrať pre mesto Levice a pre fanúšikov. Myslím si, že tu v Leviciach sú najlepší fanúšikovia, akých som zažil za posledné tri roky. Dodávajú nám energiu. Od zápasu s USK Praha sme si celý tím sadli a rozprávali sme sa. Mali sme veľmi intenzívne pohovory a našej hre. Bolo to najmä o tom, aby sme začali hrať ako tím, nie každý za seba. Máme totiž stále veľkú šancu dostať so do A1 skupiny v českej lige, no kľúčom k tomu bude naša hra ako tím. Mojim cieľom v tomto tíme je hrať čo najlepšie, s každým spoluhráčom si rozumiem veľmi dobre a budem sa snažiť dávať pre celé mužstvo zo mňa len to najlepšie."

Salih Nuhanovič, hráč Astrum Levice: "Bol to pre náš ťažký zápas, vedeli sme, že OStrava má dobrý tím. Celý týždeň sme sa na nich pripravovali, pretože sme vedeli, že tento zápas bude pre nás veľmi dôležitý. Na tento zápas sme sa pripravovali najmä po mentálnej stránke, pretože sme tento zápas potrebovali vyhrať. Mali sme šancu dnes dosiahnuť šiesty víťazný zápas za sebou, preto sme doň dali 110% nášho výkonu. Máme pred sebou stále ešte dva zápasy a stále máme šancu dostať sa do A1 skupiny. Ak budeme hrať ako tím, máme veľkú šancu vyhrať oba zápasy."

s Facebookom máte z Leviceonline.sk oveľa viac. Stačí lajk a viac noviniek z Levíc a okolia príde priamo k Vám.

Pozrite si videoreportáž Levickej televíznej spoločnosti, s.r.o.:

Najbližší zápas:
24. kolo, 27.1.2013, SLUNETA Ústí n/L - Astrum Levice o 17:00 hod.

Aktuálna tabuľka:
1. ČEZ Nymburk 41
2. NH Ostrava 39
3. BK JIP Pardubice 37
4. BK Prostějov 34
5. BC UNIKOL Kolín 33
6. Astrum Levice 33
7. BK Děčín 32
8. USK Praha 32
9. QANTO Tuři Svitavy 30
10. Levharti Chomutov 30
11. Lions J. Hradec 27
12. BK Opava 27
13. SLUNETA Ústí nad Labem 25

Zo zápasu sme pripravili aj fotoreportáž, všetky naše fotografie si môžete pozrieť vo fotogalérii TU.

zdroj a fotografie: www.leviceonline.sk, video: LTS

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre