05062024pon

Levice potvrdzujú formu, vyhrali aj v Banskej Bystrici, ženy taktiež víťazne

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

BANSKÁ BYSTRICA / LEVICE 5. októbra 2012 - Po predohrávke slovenskej extraligy v basketbale mužov, v ktorej vyhrali Levičania na palubovke Iskry Svit, sa v 1. kole predstavili tentoraz na palubovke v Banskej Bystrici. Kto je favoritom tohto zápasu Levičania počas celého zápasu ukazovali a tak si aj zo zápasu s miestnym ŠKP odniesli domov cenné víťazstvo. V levických farbách dominovali Gottselig, Kemp a Nuhanovič.

ŠKP Banská Bystrica - Astrum Levice 85:94 (23:28, 23:29, 16:21, 23:16)

Levice potvrdzujú formu, vyhrali aj v Banskej Bystrici, ženy taktiež víťazne

Najviac bodov: Dorazil a Jankovič po 14, Smajlagič a Salamun po 13 - Gottselig 18, Kemp 16, Nuhanovič 15
TH: 17/17 - 26/16, fauly: 20 - 21, trojky: 4 - 8, rozhodovali: T. Lukáč, Kúkelčík a R. Hricišin, 350 divákov

Najbližší zápas:
2. kolo - Astrum Levice - Iskra Svit, 10.10.2012 o 18:00 hod.

zdroj a fotografia: www.leviceonline.sk



Levické basketbalistky BKŽ Levice vyhrali v Košiciach!

KOŠICE / LEVICE 4. októbra 2012 - Štvrté kolo ženskej extraligy prinieslo prvé víťazstvo nášho tímu v súťaži. Levičanky dokázali zvíťaziť na palubovke Cassovie Košice v pomere 45:56. O zápase, atmosfére v tíme ako aj o cieľoch do sezóny nám porozprávala rozohrávačka BKŽ Levice Michaela Ozdincová. „Na včerajší zápas sme cestovali s cieľom doniesť si domov prvé víťazstvo v extralige. Keďže predchádzajúce zápasy nám nevyšli, motivácia bola ešte väčšia,“ povedala rozohrávačka levického tímu. Levičanky pritom cestovali do Košíc oslabené o kľúčovú hráčku a kapitánku tímu Andreu Belanskú. „Andrea s nami necestovala pre pracovné povinnosti, čo bolo pre náš mladý tím určite veľké oslabenie. Do zápasu sme nastúpili koncentrovane, hrali sme rýchlo, čo sa nám aj vyplatilo. Výnimkou bola 3. štvrtina, v ktorej sme stratili veľa lôpt a domáce nás v nej prestrieľali. V poslednej desaťminútovke sme sa však vzopreli a tímovým výkonom sme dotiahli tento zápas do úspešného konca.“ Práve „Ozďa“ prebrala kapitánske céčko v tomto zápase. „Kapitánkou som bola už minulú sezónu. Teraz je ňou Andrea Belanská, ktorú som včera iba zastupovala v tejto funkcii.“ V tíme BKŽ Levice sú Levičanky v menšine, napriek tomu, si však dievčatá sadli a vytvorili dobrý kolektív. „Dali sme dokopy dobrú, mladú partiu dievčat. Pridala sa k nám aj skúsená Andrea Belanská, čo nás teší. Základ družstva však ostal ešte z minulého roku a postupne sa k nám pridali aj nové dievčatá. Väčšina z nás pôsobí na vysokých školách v rôznych mestách (Bratislava, B. Bystrica, Trenčín, Komárno, Sládkovičovo), dve z dievčat chodia ešte na strednú školu v Leviciach a Nitre. Skĺbiť tréningy a školu nám dá niekedy zabrať. “ Napriek nováčikovskej sezóne, ktorá je pre väčšinu dievčat ich prvou v extralige, si mladé Levičanky veria a chcú postupne potrápiť čo najviac skúsenejších tímov. „Chceme hrať rýchlo, agresívne a dobre brániť. Keď splníme tieto ciele, potom môžeme pomýšľať aj na dobré výsledky. Našim cieľom je tiež prilákať ľudí na basketbal a odmeniť ich našou dobrou hrou. V Extralige sú družstvá, s ktorými môžeme hrať vyrovnané partie, s ktorými môžeme vyhrávať a tiež také, od ktorých sa môžeme veľa naučiť a nazbierať potrebné skúsenosti do budúcna. Vedeli sme už pred sezónou, že to nebude prechádzka ružovou záhradou, pretože niektoré z nás už okúsili chuť extraligy, no odhodlanie a vôľa zlepšovať sa nám určite nechýba.

BK SOUŽ Cassovia Košice - BKŽ Levice 45:56 (9:14, 12:11, 12:7, 12:24)

Cassovia: Timková 13, Jassová 5, Mihaliková 2, Neubauerová 2, Kulcsárová 0 (N. Nedoroščíková 8, Bodišová 7, Desiatniková 6, Filičková 2, Migová 0, P. Nedoroščíková 0, Jacková 0)

Levice: Kubušová 16, Bačová 12, Ozdincová 7, Štefaňáková 5, V. Šimová 2 (Melezinková 8, Števove 3, Burianová 3, Tomková 0)

TH: 17/9 - 15/12, fauly: 17 - 20 , trojky: 2 - 4 , rozhodovali: Šarišský, T. Lukáč a Karniš, 100 divákov

V sobotu 6.10.2012 nastúpia Levičanky v ďalšom kole extraligy na palubovke Šamorína.

zdroj: BKŽ Levice

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre