05052024ned

Kapitán žlto-zelených verí, že s novým impulzom sa dostavia očakávané úspechy

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Kapitán žlto-zelených verí, že s novým impulzom sa dostavia úspechyLEVICE 1. decembra 2011 - Začiatok sezóny naznačoval, žeby sa Astrum Levice v českej lige mohol pohybovať do šiesteho miesta a tím Onyx, poskladaný z mladých hráčov, mal potenciál obsadzovať vrchné priečky slovenskej extraligovej tabuľky. Úvod bol taký, ako si všetci predstavovali, no po ňom nasledovala dlhá vlna prehier, ktorá si vyžiadala viaceré zmeny a došlo k výrazným pohybom v kádri.

Tou najmarkantnejšou zmenou je „rošáda“ na poste trénera. Klub sa rozlúčil s Františkom Rónom, ktorý doviedol náš tím k vysnívanému titulu. Miesto si tak vymenil s Petrom Bálintom, ktorého prácu sme mali možnosť sledovať v nedávnom domácom zápase s Komárnom.

Bálint disponuje bohatými skúsenosťami z českej ligy. "S novým trénerom sme absolvovali už niekoľko tréningov. Prerobili sme nejaké systémy, či už v obrane, alebo v útoku. Zmenili sme zloženie a počet tréningov. Každý tréner má svoju filozofiu a určité zásady, na ktorých stavia. Nový kouč veľmi dobre pozná českú ligu, pôsobil tam 9 rokov. Určite prinesie do tímu nový impulz,“ hovorí o zmenách na trénerskom poste náš kapitán Richard Klein.

Po odchode hráčov Esiana Hendersona a rozohrávača Tadeja Koštomaja musel klub začať rýchlo zbrojiť. Prednedávnom prišiel do Levíc 26-ročný rozohrávač David Marek a ďalším platným hráčom, ktorý už do tímu zapadol, je Dior Lowhorn.

Tím doplnili aj o ďalšie mená. Do Levíc sa vracia rodák Martin Sýkora a prichádzajú aj dvaja zahraniční pivoti, 32 – ročný Stipe Modrič a Kanaďan Corey Hallett. Tí by sa mali zapojiť do bojov na palubovkách už počas sobotných zápasov. 27-ročný hráč, ktorého poznáte z pôsobenia v Prievidzi, by sa nám mal ukázať v žlto-zelenom drese Onyxu. Chorvát so slovinským pasom posilní v Prahe Astrum.

Odchovanec levického basketbalu bol voľným hráčom a od leta obliekol len reprezentačný dres. „S Martinom Sýkorom som niekoľko rokov hrával a veľmi dobre sa poznáme. Je to super chalan a veľký srandista. Do partie určite zapadne. Je to kvalitný hráč a je Levičan, čo je veľké plus. Odohral tri sezóny v Čechách, takže vie, do čoho ide. Možno mu zo začiatku bude chýbať vyhranosť, keďže dlhší čas nehral, absolvoval len individuálne tréningy,“ prezrádza o novej posile kapitán tímu, ktorý ale verí, že Martin nebude mať problémy rýchlo sa dostať do herného tempa.

 

Basketbal s Mikulášom - najväčšia mikulášska akcia v meste Levice

A akého spoluhráča by chcel do tímu Richard Klein? „Potrebujeme ešte jedného rozohrávača. Po basketbalovej stránke by to mal byť typ hráča ako Mike English, na tom sme sa zhodli v šatni viacerí,“ uzatvára kapitán žlto – zelených.

Týmto Vás zároveň pozývame na najväčšiu mikulášsku akciu v meste Levice pod názvom MIKULÁŠ S BASKETBALOM, ktorú organizuje levický basketbalový klub v spolupráci so Základnou školou na Saratovskej ul. 85 v Leviciach.

Akcia sa uskutoční v pondelok 5. decembra 2011 od 16.30 hod. v športovej hale v Leviciach.

Príďte aj s Vašimi ratolesťami, ktoré si môžu zahrať basketbal s našimi hráčmi. Budú pripravené rôzne basketbalové súťaže, darčeky, sladkosti a na záver programu príde Mikuláš s veľkou tortou. Príďte sa zabaviť a určite neobídete naprázdno.

zdroj: ms, fotografia: Mgr. Andrej Budai

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre