05042024sob

Hráme zle, ale na chvostoch tabuľky byť nechcem, vraví Ľuboš Pohánka

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Hráme zle, ale na chvostoch tabuľky byť nechcem, vraví Ľuboš PohánkaAzda každý, kto sleduje levický basketbal tušil, že po zápase s Handlovou sa budú musieť niektoré veci riešiť. My sme čakali po stretnutí na generálneho manažéra Ľuboša Pohánku. Prinášame vám jeho pohľad, ako aj slová kapitána Richarda Kleina.

Hráme zle, vraví Pohánka

Po zbabranom zápase proti Handlovej sme oslovili generálneho manažéra Ľuboša Pohánku, aby predostrel svoj pohľad atmosféru a situáciu v klube. „Keby som vedel, kde je problém tohto družstva, určite by som ho hneď vyriešil. Situáciu analyzujeme, skúšame nájsť riešenie, forma nie je ideálna a naše výsledky samozrejme nezodpovedajú predsezónnym cieľom,“ povedal Pohánka a pokračoval.

 



Situáciu riešia dnes

Čo sa týka trénera Róna, ten je natoľko skúsený, aby vedel, že nesie určitú zodpovednosť za tím, takisto ako aj ja. Nerád by som teraz predbiehal v otázke odvolania alebo neodvolania trénera Róna. Zajtra (dnes, pozn. red.) bude dlhšia debata aj na túto a ďalšie témy. V tejto chvíli viac naozaj povedať neviem.“

My sme boli zvedaví, či toho hráči nemajú plné zuby, keď hrajú dve súťaže, ale Ľuboš Pohánka si za rozhodnutím hrať v Čechách aj na Slovensku stojí. „To rozhodnutie neľutujem. Nechcem sa na to teraz vyhovárať, ale je to niečo s čím sme nemali žiadne skúsenosti. Hráme v rôznych zostavách, niekedy v ten istý čas. Je to zložité aj v tréningu. Tieto situácie si asi všetci neuvedomujú, ale to nič nemení na tom, že herný prejav mužstva je zlý, povedal by som, že až katastrofálny.“


V kabíne je poriadok

Aj v kabíne je podľa slov generálneho manažéra všetko v poriadku. „Hráči sa v kabíne nehádajú ani nemajú medzi sebou problémy. Keby tak bolo, tak okamžite zasiahnem, tak ako minulý rok. Je pravda, že každý má iné očakávania, každý chce inú minutáž. My sme deklarovali, že v slovenskej lige budú hrať mladí. Niekedy to tak je, inokedy nie. Potom sú si tiež neistí, či nastúpia alebo nie, ako majú hrať, kedy budú hrať. Sústrediť sa na družstvá na Slovensku, potom v Česku, ešte to hrať paralelne. Je to strašne veľa vecí, ale musíme nájsť riešenie, lebo nechcem zažiť, že sa budeme v oboch súťažiach pohybovať niekde na chvoste tabuľky,“ uzavrel debatu Ľuboš Pohánka s tým, že dnes sa bude situácia riešiť.


Kapitán mužstva hľadal slová ťažko

Po zápase sme oslovili aj kapitána žlto-zelených Richarda Kleina. Výraz jeho tváre hovoril za všetko, Rišo len ťažko hľadal slová. „Ani sami nevieme čo sa deje, môžem povedať, že trénujeme naplno, každý jeden. Prežívame ťažké obdobie a keď na vás po zápase bučia vlastní fanúšikovia, to je úplne zlé. Viem, že sa nám nedarí, že nehráme dobre, ale nikto to nerobí naschvál. Musíme sa cez to preniesť sami. Treba zdvihnúť hlavy, pokračovať v tréningu, azda potrebujeme jeden vyhratý zápas, ktorý nás nakopne, či už v českej alebo slovenskej lige,“ povedal kapitán.


Granta šetrili, príde nový Američan

Keatona Granta sme v drese pred zápasom s Handlovou hľadali márne. V hale sa objavil pár minút pred stretnutím v čiernej teplákovej súprave. „Šetrili sme ho. Keaton má menšie zranenie, je ale dríč a ide aj cez zranenia. On by aj nastúpil, ale napokon sme sa dohodli, že si zápas vynechá. V sobotu nás čaká ťažké stretnutie v Prostějove, možno keby hral, tak vyhráme, ja neviem. To sú špekulácie. Chceli sme produkovať peknú hru, to sa bohužiaľ nestalo,“ povedal generálny manažér, ktorý priblížil situáciu aj okolo ďalšieho hráča pod kôš. „Dohodli sme sa Američanom Diorom Lowhornom, ktorý hrával minulý rok v Belgicku, tento rok sa predstavil na Ukrajine. Bol na veľmi dobrej univerzite, v nedeľu by mal odletieť z USA a v pondelok ho budeme čakať v Budapešti,“ uzavrel Pohánka.

 

zdroj: Tomáš Bačík

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre