05022024štv

Druhý zápas Levičaniek v Salmet Cupe 2012 - prehra so Šamorínom + rozhovor s Petrom Kováčikom a fotografie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 1. septembra 2012 - V levickom Dome športu sa od piatku 31. augusta 2012 do nedele 2. septembra 2012 koná medzinárodný turnaj v basketbale žien - Salmet Cup 2012 za účasti štyroch družstiev: BKŽ Levice, ŠBK Šamorín, ŠBŠ Ostrava a BK Poprad.

Včera 31.8.2012 levické družstvo odohralo víťazný zápas proti českému tímu ŠBŠ Ostrava 77:66 a dnes 1.9.2012 nastúpili dievčatá pod vedením trénera Petra Kováčika proti favorizovaným ŠBK Šamorín, ktorým podľahli 55:80.

Druhý zápas Levičaniek v Salmet Cupe 2012 - prehra so Šamorínom + rozhovor s Petrom Kováčikom a fotografie

BKŽ Levice - ŠBŠ Ostrava 77:66

Oslovili sme domáceho trénera Petra Kováčika, aby nám zosumarizoval zápas s Ostravou. "Hrali sme proti družstvu, ktoré bude hrať taktiež extraligu. Bolo to družstvo, ktoré je relatívne mladé. Prvý polčas bol vyrovnaný, v druhom sme tretiu štvrtinu zvládli a následne sme celý záver zápasu kontrolovali. Bol to náš prvý oficiálny spoločný zápas a zvládli sme ho celkom dobre," opísal prvý zápas domáceho družstva v rámci Salmet Cup 2012 tréner Kováčik.

Druhý zápas Levičaniek v Salmet Cupe 2012 - prehra so Šamorínom + rozhovor s Petrom Kováčikom a fotografie

BKŽ Levice - ŠBK Šamorín 55:80

Po zápase sme požiadali trénera BKŽ Levice Petra Kováčika, aby nám povedal niečo o zápase. „Myslím si, že tento zápas mal svoju úroveň. Hrali sme proti bronzovému družstvu Extraligy z minulej sezóny, pričom hlavne v druhom polčase sme ukázali, čo by sme chceli hrať. Je pravdou, že skúšame nové hráčky a stále sa vzájomne spoznávame. Celkový dojem zo zápasu je však relatívne dobrý. Vieme, kde sa máme zlepšovať."

Aké sú ambície do zajtrajšieho zápasu s BK Poprad? „Myslím si, že Poprad je trošku nižšej úrovne, ako bol Šamorín, takže chceme zajtra jednoznačne vyhrať,“ odhodlane odpovedal domáci tréner.Druhý zápas Levičaniek v Salmet Cupe 2012 - prehra so Šamorínom + rozhovor s Petrom Kováčikom a fotografie

S akou ambíciou išlo levické družstvo do tohto turnaja. "Máme tu 14 hráčok, ktoré budú u nás hrať. Tento turnaj slúži vlastne na to, aby som z týchto štrnásť hráčok vybral dvanásť z nich, ktoré budú členkami extraligového tímu," predstavil základnú ambíciu tréner Kováčik.

Levické basketbalistky budú od novej sezóny nováčikom Slovenskej basketbalovej Extraligy žien, pričom na levickej palubovke privítajú také mená slovenského basketbalu ako MBK Ružomberok, či Good Angels Košice, ktoré pravidelne a úspešne reprezentujú Slovensko v Európskych súťažiach. Ako ste zareagovali, keď sa v extralige uvoľnilo miesto a to bolo ponúknuté práve levickému družstvu? "Levice si zaslúžia ženskú basketbalovú extraligu. Zaslúžia si to aj naše hráčky za ich veľmi dobré výkony v minulej sezóne. Moje ambície sú už trošku vyššie, ja pôsobím v štruktúrach už vyše 20 rokov, takže som nebol do toho veľmi, ako sa vraví "hrr". Máme tu veľa hráčok, ktoré chcú hrať basketbal a ktoré majú skoro všetky okrem Belanskej vekový priemer 20 rokov. Sú to všetko hráčky, ktoré majú veľkú perspektívu. Určite v Extralige nechceme hrať posledné husle a veríme, že okrem Košíc a Ružomberka potrápime každého. To sú také moje predsavzatia. Chceme hrať dôstojne a chceli by sme, aby ľudia, ktorí začali chodiť na 2. ligu a ktorí pre basketbal v Leviciach niečo spravili, začali levický ženský basketbal vnímať trochu viac. Chceli by sme dosiahnuť výsledky, na ktoré by boli naše hráčky hrdé a tiež by sme chceli, aby nám ľudia dávali takú spätnú väzbu, ktorá by našim hráčkam dodávala motiváciu a sebavedomie, aby mali hráčky z basketbalu dobrý pocit. Chceli by sme ukázať, že do extraligy patríme, chceme si získať rešpekt, aby sa nás súperi báli. Chceme vyhrávať a som presvedčený, že ak budú dievčatá trénovať, sa nám to aj podarí.“ povedal talentovaný tréner Levíc.

V levickom družstve sa v novej sezóne predstaví viac nových hráčok. „Sú to hráčky, ktoré prejavili záujem hrať v Leviciach, čo nás veľmi teší, pretože sa samé ponúkli. Sú to väčšinou hráčky, ktoré v minulej sezóne pôsobili v Banskej Bystrici, som veľmi rád, že prišla staro-nová Andrea Belanská, ktorá bude ťahúňom družstva. Z Bratislavy prišla stredná rozohrávačka Burianová, prišli dve hráčky z Košíc. Je to rôznorodý „mančaft“ a bude nám trvať minimálne mesiac, než sa dáme dokopy, ale verím, žo to do začiatku sezóny bude podstatne lepšie,“ predstavil nové hráčky tréner Kováčik.

A s akým umiestnením by bol tréner Peter Kováčik v Extralige spokojný? „Ja s medailou,“ odpovedal odhodlane a pokračuje, „Pokiaľ sa však počas sezóny udržíme pokope, verím, že sa budeme môcť udržať do 5. miesta. Potrebujeme však čas na konsolidáciu.“

Zaujímalo nás, či sa ženský extraligový basketbal bude hrať v Dome športu, alebo sa presunie do novej športovej haly. „Bude sa hrať v Dome športu, ja som to tak chcel. Dom športu je pre nás telocvičňa. Má pre nás určité oporné body, predstavuje pre nás takú domácu telocvičňu. Bolo to moje také želanie, aby sme hrávali práve tu,“ prezradil nám Peter Kováčik.

Druhý zápas Levičaniek v Salmet Cupe 2012 - prehra so Šamorínom + rozhovor s Petrom Kováčikom a fotografie

Ako by Peter Kováčik charakterizoval postavenie levického ženského basketbalu? „Za posledné dva roky sa v spravili veľké kroky dopredu. Robili sme dobré výsledky a poslednú sezónu sme hrali aj celkom dobre. Môžem povedať, že aj práca s mládežou je veľmi dobrá, veď s ročníkom 1999 sme sa stali majstrami Slovenska! Máme teda ten základ a myslím si, že treba ešte vydržať 2, 3, 4 roky a naše hráčky s veľkým talentom ešte viac vyrastú.

Nedostatky by som videl vo financiách, ale to veľmi ovplyvniť nevieme. Príležitosť vidím v tom, že dostanú šancu hráčky, ktoré doteraz extraligu nehrali a chcem ich presvedčiť, že extraligu budú hrať a dobre,“ opísal nám tréner Peter Kováčik.

Pripomíname, že Extraliga žien v basketbale sa začína už 22. septembra. V prvom kole extraligy žien 2012/2013 sa 22. septembra stretnú:

Good Angels Košice (majster) - SOUŽ Cassovia Košice
ŽBK Whirlpool Poprad - ŠBK Šamorín
MBK Ružomberok (vicemajster) - SBŠ Ostrava
ŠKBD Rücon Spišská Nová Ves - BKŽ Levice
Piešťanské Čajky - BK Petržalka

Zajtra, t.j. v nedeľu 2.9.2012 sú na programe tieto zápasy:
9:00 - ŠBK Šamorín - ŠBŠ Ostrava
11:00 - BKŽ Levice - BK Poprad

Príďte povzbudiť levické družstvo.

Na zápase BKŽ Levice - ŠBK Šamorín sme boli aj my z portálu Leviceonline.sk, pripravili sme preto z neho fotoreportáž.

zdroj a fotografie: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre