04262024pia

Derby jednoznačne pre Levičanov pomerom 84 : 68

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 26. februára 2011 – Ako je tomu v Leviciach zvykom, aj zápas 39. kola mužskej extraligy basketbalistov sledovala vypredaná hala. Keďže sa očakával aj príchod veľkého počtu fanúšikov súpera, organizátori pripravili pre divákov na derby proti Nitre aj extra miesta na sedenie pod oboma košmi.

 

Trojica mladých hráčov Stojanov, Melotík a Bukovič posilnila náš B-tím na východe republiky a pre chorobu nehrali ani Urland s Vojtekom. Do hry ešte nezasiahol Andrej Červenka, ktorý mal dlhšiu dobu trvajúce problémy so zápästím a tak tréner František Rón odkoučoval celý zápas len s ôsmimi hráčmi.

 „Aj keď rozdiel v konečnom výsledku je vysoký, vôbec sa nerodil ľahko. Bol to veľmi ťažký zápas, aj keď sme viedli o dvadsaťdva, Nitra dokázala tento náskok stiahnuť na rozdiel siedmich bodov. Nebolo to vôbec jednoduché, ale som rád, že zápas sme vyhrali. Myslím, že základ sme položili najmä v dobrej obrane. Tá bola dnes, na rozdiel od minulých zápasov, na veľmi dobrej úrovni.“ opísal náročný zápas tréner Levičanov František Rón.

Na palubovke sa predstavila i najnovšia posila žlto-zelených, americký center Esien Henderson. Ten je na Slovensku už približne dva týždne, keď svoje predchádzajúce pôsobenie v Tunisku ukončil kvôli pretrvávajúcim nepokojom v krajine. „Má s tímom odtrénované už dosť. Je však potrebné, aby sa v herných podmienkach ešte zohral. Dnes bol na hracej ploche možno trošku nervózny, nebodoval v takmer istých situáciách. Ale myslím si, že do budúcnosti to bude dobrá posila.“ konštatoval  František Rón.

 

Astrum Levice - BK SPU Nitra 84 : 68

(19:16, 26:13, 14:16, 25:23)

Najviac bodov za domácich: English 21, Henderson 17, Toroman 15, Bernard 13, Klein, Koštomaj po 7

Rozhodovali: Ženiš, Tomašovič, Lamoš

zdroj: ms, foto: archív

 

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre