04252024štv

BKŽ Levice privítal basketbalistky z Iowy

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

BKŽ Levice privítal basketbalistky z IowyLEVICE 14. augusta 2011 - V sobotu podvečer sa v levickej športovej hale odohral prvý prípravný zápas nášho ženského basketbalového klubu. BKŽ Levice si v ňom zmeral sily s atraktívnym súperom - univerzitným družstvom z Iowy, účastníkom najvyššej vysokoškolskej basketbalovej súťaže NCAA 1 v USA.

V našom tíme sa objavili štyri nové hráčky, ktoré absolvovali spolu len dva tréningy. I to sa odrazilo na zohratosti nášho družstva. Aj napriek tejto skutočnosti podali naše basketbalistky proti americkému univerzitnému tímu, ktorý je v plnej príprave, kvalitný výkon, a to najmä v prvom polčase.

"Tento zápas sme zorganizovali v spolupráci s manažérom Jánom Lokajom, ktorý žije striedavo v Amerike a na Slovensku a manažuje americké univerzitné tímy na turné po Európe. Tento zápas nadväzoval na minuloročný zápas s kanadským Univerzitným tímom z Calgary. Aj na budúci rok prisľúbil do Levíc ďalšie družstvo z Ameriky," ozrejmil situáciu vedúci klubu BKŽ Levice Peter Saláti.

BKŽ Levice privítal basketbalistky z Iowy

Tréner domácich hráčok Peter Kováčik sa k zápasu vyjadril nasledovne: "Hrať proti takémuto súperovi nie je každodenná záležitosť, v prvom polčase sme hrali výborne, americké univerzitné družstvo patrí do prvej NCAA, čo hovorí samo o sebe. Myslím si, že sme odohrali veľmi pekný polčas. V druhom som videl, že nemáme šancu na úspech, tak som zapojil do hry všetky hráčky, dokonca aj 15-ročné. S našou hrou som spokojný,"

BKŽ Levice privítal basketbalistky z Iowy"Na to, že sme spolu zatiaľ odohrali len dva tréningy, zápas sme zvládli celkom dobre. Aj v obrane. Američanky mali veľmi vysoké podkošové hráčky, na ktoré sme sa mohli občas iba pozerať. Boli tiež veľmi rýchle," zhodnotila kvality súpera hráčka Martina Melezinková.

"Ja som spokojná, ukázali sa naše dobré stránky hry a aj to, čo musíme ešte počas sezóny zlepšovať," vyjadrila spokojnosť s prípravným zápasom Michaela Ozdincová, hájaca farby BKŽ Levice.

"Každé štyri roky náš univerzitný tím cestuje do zahraničia, kde hrávame zápasy s miestnymi klubmi a nadobúdame tak ďalšie skúsenosti. Súčasne spoznávame cudzie krajiny a ich kultúry," ozrejmila nám dôvod návštevy trénerka amerického univerzitného tímu.

Opýtali sme sa jej aj na rozdiely amerického a nášho basketbalu: "Hráčky získavajú úplne iné skúsenosti ako v našej lige. Spomeniem rozdielnu veľkosť ihriska, taktiež inú veľkosť basketbalovej lopty a odlišné techniky súperových tímov, čo nám dodáva ďalšie skúsenosti."

"Veľmi nás teší, že môžeme takto hrať s miestnymi tímami," uviedla pre náš portál koučka zo zámoria.

Fotografie zo zápasu BKŽ Levice - University of Iowa so môžete prezrieť v našej fotogalérii.


zdroj: ms, foto: Mgr. Andrej Budai

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre