05062024pon

Astrumu Levice štart do novej sezóny Mattoni NBL vyšiel + fotografie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 3. októbra 2012 - Nová sezóna najvyššej českej mužskej basketbalovej Mattoni NBL 2012/2013 sa začala, v nej zo slovenských tímov budeme vídať jedine ten náš - levický. V 1. kole základnej časti sa Levičania stretli s ambicióznym tímom z Opavy. Zaplnená športová hala v Leviciach bola svedkom zaujímavého a miestami dramatického zápasu so šťastným koncom pre domácich.

Astrum Levice - BK Opava 86:76 (26:21, 20:17, 21:24, 19:14)

Astrumu Levice štart do novej sezóny Mattoni NBL vyšiel + fotografie

Najviac bodov: Kemp 23, Vojtek 13, Gottselig a Mrviš po 11 - Blažek 19, Šiřina 11, L. Tóth a Dokoupil po 9

TH: 43/25 - 26/18 , fauly: 20 - 28 , trojky: 5 - 6, rozhodovali: Paulík, Matějek a Večeřa, 1450 divákov

Po zápase sme oslovili domáceho trénera Petra Bálinta: "Bol to ťažký zápas. Súper hral 35 až 38 minút zónovo, pre nás bolo ťažké hrať v zónach. Nevedeli sme sa dostať do tempa. Chceli sme hrať na protiútoky, čo sa však nedalo, pretože nás súper spomaloval na útočnej polovici. Priestory potom zatvárali a tak sme boli nútení hrať na postupné útoky. Naša obrana nebola až taká dobrá, boli momenty, keď sme urobili veľa chýb. Dnes nám viazol aj doskok, aj keď si myslím, že sme boli lepší v doskokoch. Súperovi sme však dnes dovolili veľa z nich."

Astrumu Levice štart do novej sezóny Mattoni NBL vyšiel + fotografie

Zo strany hostí sme oslovili slovenského hráča - krídelníka, rodáka z Kežmarku v drese Opavy Martina Miklošíka: "Čakali sme, že to bude ťažký zápas, keďže hrajú prvý zápas na domácej palubovke. Nevedeli sme, čo môžeme od nich čakať, predsalen sa tu vymenili hráči. Začiatok zápasu bol taký zoznamovací, potom sme začali hrať svoju hru na rýchle protiútoky, zisky a rýchle koše, to nám však robilo problémy. V druhom polčase sme hru dokázali stiahnuť, následne neviem, či nám došli sily alebo aj problémy s faulami a skóre sme nedokázali otočiť. Predsalen majú Levice širší káder a tie to zvládli.
Ambíciou nášho tímu do tejto sezóny je dostať sa do takzvaných pokojných vôd, čo znamená, aby sme sa nemuseli báť, že budeme hrať baráž. Myslím si však, že predkolo play-off je v našich silách."

Najbližší zápas Mattoni NBL:

3. kolo, Astrum Levice - BK JIP Pardubice, streda, 10.10.2012 o 18:00 hod.

Pozrite si aj náš fotoreport zo zápasu, všetky fotografie si môžete pozrieť vo fotogalérii TU.

zdroj a fotografie: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre