05042024sob

Astrum Levice povedie Oleg Meleščenko

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Astrum Levice povedie Oleg MeleščenkoLEVICE 17. novembra 2012 - Novým trénerom Levíc sa v pondelok stane Oleg Meleščenko. Vedenie Astrum Levice sa dohodlo na spolupráci so 45-ročným rodákom z Alma-Aty, ktorý má za sebou skvelú hráčsku kariéru a už aj niekoľko trénerských zastávok v ruských veľkokluboch.

Oleg Meleščenko pôsobil ako hráč vo viacerých kluboch v bývalom Sovietskom Zväze a neskôr aj v Rusku, značnú časť svojej kariéry však strávil v Prievidzi (1992-1998), v ktorej drese získal titul Majstra ČSFR a dva tituly Majstra Slovenska.

Karta Levičana už viac ako 90 zliav v Leviciach a okolí – www.vyhodykariet.sk.

 

V Prievidzi sa Oleg aj usadil a žije tam so svojou rodinou. Určite netreba zabudnúť spomenúť to, že v drese reprezentácie Sovietskeho Zväzu získal striebornú medailu na Majstrovstvách Sveta. Po skončení hráčskej kariéry si dal na pár rokov od basketbalu pokoj, aby sa pod deravé koše vrátil najskôr v pozícii asistenta trénera v ruskom veľkoklube Chimki Moskva, kde odohral aj posledný rok svojej hráčskej kariéry. Neskôr trénoval v Petrohrade, Rostove a viedol tiež juniorskú reprezentáciu Ruska. Potom sa vrátil opäť do Chimki Moskva, kde pôsobil ako asistent jedného z najlepších trénerov v Európe Sergia Scariolu a v roku 2009 hrali vo finále Eurocupu!

Stačí lajk a získate informácie o každej zľave Karty Levičana na Facebook http://www.facebook.com/kartalevicana

Oleg Meleščenko potom odolal viacerým ponukám, medzi inými aj tej od BC Prievidza, naspäť do trénerského kresla sa ho podarilo dostať až vedeniu Basketbal Levice.

Prvý tréning absolvuje Meleščenko s tímom v pondelok doobeda, kde bude oficiálne predstavený mužstvu.

zdroj a fotografia: www.basketballevice.sk

s Facebookom máte z Leviceonline.sk oveľa viac. Stačí lajk a viac noviniek z Levíc a okolia príde priamo k Vám.

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre