05062024pon

Český majster v Leviciach vyhral: Astrum Levice - ČEZ Nymburk 64:74 + fotografie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Astrum Levice - ČEZ Nymburk LEVICE 27. septembra 2011 - Súboj majstrov dvoch krajín napokon vyznel pre český Nymburk, aj keď Levičania začali aktívne a boli lepší.

Astrum Levice – ČEZ Basketball Nymburk 64:74 (34:41). Rozskok sledovaného zápasu vyhrali žlto-zelení a Aďo Červenka poslal svojich do dvojbodového vedenia. Potom zaúradoval Grant s Hendersonom a po dvoch bodoch Vojteka na 9:4 musel svojich hráčov upokojiť izraelský tréner Ronen Ginzburg. Nymburk aj naďalej nevedel trafiť do koša z hry, stalo sa tak až po Bendových bodoch na 13:8.

V druhom dejstve už český majster zvýšil obrátky a šnúrou 0:8 sa hostia dostali do vedenia 23:24. Mužstvá sa potom naťahovali o každý bodík, koniec polčasu však Levičania nezvládli. Nymburk ďalšou šnúrou odskočil z 34:35 na polčasových 34:41.

 

Po prvej trojke kapitána hostí Sokolovského (34:50) si bral na začiatku druhého polčasu oddychový čas aj domáci tréner František Rón. Po ňom ale padali koše na oboch stranách, po Pumprlovej trojke už bolo 36:53 a zápas takmer stratený. V závere tretej štvrtiny však zabodoval Štemberger s Červenkom a pred poslednou časťou hry svietilo skóre 48:58.

Český majster v Leviciach vyhral: Astrum Levice - ČEZ Nymburk 64:74 + fotografie

Iskierku nádeje vykresal na začiatku Štemberger (50:58), skúsení hostia však opäť odskočili na 50:63, ale žlto-zelení sa nevzdávali a opäť sa dokázali vrátiť do zápasu, keď Bernard upravil na šesťbodový rozdiel 57:63. Potom však prišli dva body Bendu, Koštomajova strata a ďalšie dva body Pumprlu a Rón si bral ďalší time-out. Desaťbodový rozdiel v skóre si už český majster postrážil až do konca zápasu.

ASTRUM: Grant 16, Bernard a Štemberger po 13, Červenka 7, Henderson 6, Vojtek 5, Klein a Koštomaj po 2. Užitočnosť: Grant 24, Štemberger 14.

ČEZ: Pumprla 23, Sokolovský 15, Benda 13, Lawrance 6, Wilson 5, Křemen 4, Vyoral, Palyza, Lenzly a Naymick po 2. Užitočnosť: Pumprla 26, Benda 19, Sokolovský 18.
TH: 33/21 - 26/20, fauly: 23 - 30, trojky: 1 - 2, rozhodovali: Gabara, Macela a Kapl, 1800 divákov.

Český majster v Leviciach vyhral: Astrum Levice - ČEZ Nymburk 64:74 + fotografie

HLASY PO ZÁPASE

Ronen Ginzburg, tréner Nymburku: „My sme začali veľmi pomaly a bez energie, nevedeli sme sa dostať do zápasu. Stalo sa tak až v druhej časti hry. Levičania hrali zónovú obranu, my sme mali v posledných troch zápasoch proti európskym mužstvám proti zóne 80-percentnú úspešnosť, bohužiaľ dnes sme to nezopakovali. Je začiatok sezóny, zápas bol medializovaný, preto sme radi, že odchádzame s víťazstvom.“

František Rón, Levice: „Môj pohľad je taký, že pri väčšej koncentrácii hráčov sme mohli odohrať s českým top mužstvom ešte tesnejší zápas. V niektorých fázach sme mali také momenty, že sme nestíhali v obrane ani v útoku. Mrzí ma hlavne útočná fáza, v ktorej sme nehrali organizovane, strelecké pozície potom neboli ideálne. Tieto veci sa však dajú odstrániť, dá sa na tom popracovať. Na moje mužstvo prišli aj hluché chvíľky v obrane, kedy sme dostávali ľahkého koše. Hráči sa však nepoložili ani za nepriaznivého stavu, stávka na zónu ako-tak vyšla a dokázali sme do zápasu vrátiť, aj keď sme ho napokon prehrali.

Viac fotografií Patrika Štrbu zo súboja majstrov nájdete v našej fotogalérii alebo na tomto odkaze.

Pozrite si aj videoreportáž zo zápasu:

zdroj: Tomáš Bačík, foto: Patrik Štrba, video: LVT

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre