04202024sob

Ďalší líder na kolenách - Onyx Levice zdolal BK Spišskú Novú Ves 92:68

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

ONYX Levice - BK 04 AC LB Spišská Nová VesLEVICE 19. októbra 2011 - Basketbalisti levického Onyxu si v stredu večer hravo poradili s lídrom zo Spiša, ktorému ale chýbali dvaja americkí hráči. To ale nič nemení na fakte, že žlto-zelení podali vynikajúci výkon a celkom zaslúžene vyprevadili lídra tabuľky s 24-bodovou nádielkou.

Onyx Levice – BK 04 AC LB Spišská N. Ves 92:68 (54:33). Domáci Urland síce prvý trojkový pokus nepremenil, ale levickí basketbalisti v zápase proti Spišiakom zabrali hneď od začiatku. Po trojke Koštomaja v 7. min. (18:11) si vyžiadal oddychový čas tréner hostí Jerzsy Chudeusz, ale Štec dvoma ranami spoza oblúka upravil na 26:12.

Žlto-zelení hrali aj v druhej perióde solídny basketbal s dobrým obranným doskokom a rýchlym prechodom do útoku, navyše sa im darila aj streľba za tri body. Morávek ôsmou trojkou Levíc z 9. min. zvýšil vedenie úradujúceho majstra už na 48:26. Spišiakom sa vôbec nedarila streľba, aj preto prvý polčas vyhrali Levice 54:33.

ONYX Levice - BK 04 AC LB Spišská Nová VesKanonáda zverencov Františka Róna a Petra Jankoviča pokračovala aj v tretej štvrtine. Spišiaci sa síce snažili agresívnejšou obranou skorigovať náskok domácich basketbalistov, ale pred poslednou časťou hry aj tak svietilo na tabuli 71:45. Keller v prvej minúte upravil na 75:45 a bolo po zápase. Za zmienku ešte stojí technická chyba pre domácu lavičku, po ktorej sa líder ešte dotiahol na 80:61, ale na prípadný zvrat nemal vôbec nárok.

ONYX: Keller 17, Morávek 13, Bernard 12, Štec 11, Lutovský 10, Urland a Štemberger po 6, Ilavský a Stojanov po 5, Koštomaj 4, Ravasz 3, Bukovič.

BK 04: Lošonský 18, Baldovský a Baťka po 10, R. Bečarík 9, Kovalík 6, Kančír a Jefferson po 5, Š. Bečarík 4, Ulman 1, Lenard.

TH: 18/15 - 22/19, fauly: 18 - 19, trojky: 11 - 3, rozhodovali: Brziak, Hančík a Matejčík, 1350 divákov.

HLASY TRÉNEROV

Jerzy Chudeusz, Spišská N. Ves: „Zápas sa mi hodnotí ťažko. Levice hrali naozaj dobre a k víťazstvu im blahoželám. My máme v mužstve maródku, chýbajú nám hráči. V obrane sme aj tak nezahrali dobre, domácim basketbalistom za darila streľba za tri body, nám vôbec a preto aj náskok Levíc narastal.

ONYX Levice - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves

František Rón, Levice: „Od začiatku sme diktovali tempo a mohli si zahrať aj naši mladí hráči, ktorí potrebujú každú minútu. Musím povedať, že som s nimi spokojný, pretože dobre bránili, robili málo chýb v útoku a nebáli sa vystreliť. To je presne to, čo od nich vyžadujeme. Dúfal som, že proti Spišskej by to mohlo dopadnúť dobre, pretože oba tímy trénujú spolu a prenieslo sa to aj do tohto zápasu, aj keď zostava bola samozrejme iná. Výsledok môže skresľovať fakt, že hosťom chýbali dvaja americkí hráči, ale Spišskú sme porazili a to je dôležité.“

Všetky fotografie Patrika Štrbu nájdete v našom fotoalbume zo zápasu.

zdroj: Tomáš Bačík, foto: Patrik Štrba

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre