12012025pon

Hotelová akadémia na SOŠ Ul. sv. Michala 36 vykročila v Novom roku tou správnou nohou

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

BRATISLAVA/LEVICE 19. februára 2013 - Levická Hotelová akadémia na SOŠ Ul. sv. Michala 36 sa dňa 25.1.2013 zúčastnila celoslovenskej súťaže Gastro Junior Skills Slovakia 2013 v Bratislave, ktoré sa uskutočnilo pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v bratislavskej Inchebe na veľtrhu Danubius Gastro. Stredné odborné školy zastupovalo celkovo 18 družstiev, ktorí do finále postúpili ako najlepší zo semifinálového kola. Hodnotila ich odborná komisia, ktorej členmi boli známe osobnosti z oblasti gastronómie. Víťazi budú nominovaní do užšieho výberu, ktorý bude Slovensko reprezentovať v európskej súťaži Euro Skills vo Francúzsku.

Hotelová akadémia na SOŠ Ul. sv. Michala 36 vykročila v Novom roku tou správnou nohou

Karta Levičana už viac ako 100 zliav v Leviciach a okolí – www.vyhodykariet.sk.

 

Levickú školu reprezentovali štyria študenti 3. a 4. ročníka hotelovej akadémie, ktorí súťažili v troch disciplínach, a to:
barman – Adam Szabo a Michal Poldia III.H
čašník   – Denis Debreczényi  IV. H
kuchár  – Daniela Šroufeková III. H

Stačí lajk a získate informácie o každej zľave Karty Levičana na Facebook http://www.facebook.com/kartalevicana

 

Hotelová akadémia na SOŠ Ul. sv. Michala 36 vykročila v Novom roku tou správnou nohouSebaistá mladá kuchárka

Danielka Šroufeková mala náročnú úlohu. Pre ňu z dovtedy neznámych surovín, ktoré dostala ukryté v Mystery Boxe, musela za predpísaný čas zvoliť a vhodne skombinovať suroviny, technologicky ich správne pripraviť a kreatívne podať. Danka si so zadaním úpravy sviečkovej hravo poradila a obsadila prekrásne 2. miesto!

Kreatívny barman

Úlohou barmanov bolo pripraviť miešaný nápoj – long drink. Predpísanou surovinou bola Vodka St. Nicolaus.  V konkurencii 50 súťažiacich sa Michal presadil nápojom Red Sky, ktorý obsahoval Vodku Cranberry Nicolaus 33%, Cherry Nicolaus likér 16%, melónový sirup, limetkovú šťavu a brusnicový džús. Nápoj bol dekorovaný ovocným špízom.

Michal sme hrdí na tvoje celoslovenské 3. miesto!

Všestranný čašník

Denis mal za úlohu pripraviť a obhájiť slávnostnú tabuľu s témou „Večera v raji“ a predviesť štyri čašnícke zručnosti. Preukázal svoje profesionálne schopnosti pri dekantovaní červeného vína, zaujal originálnou metódou tranžírovania ananásu a bol zručný aj pri jeho flambovaní.
Denisova lesklá, bielo-strieborná slávnostná tabuľa zdobená Swarovski kryštálmi a orchideami patrila k najkrajším tabuliam!  
K slávnostnej tabuli patrí aj zaujímavé slávnostné menu, ktoré predstavil porote. Najnáročnejšou časťou súťaže pre Denisa bola príprava kávy.

Denis obsadil v celoslovenskej súťaži 4. miesto.

Gratulujeme!

Hotelová akadémia na SOŠ Ul. sv. Michala 36 vykročila v Novom roku tou správnou nohou

Hotelová akadémia na SOŠ Ul. sv. Michala 36 vykročila v Novom roku tou správnou nohou

zdroj a fotografie: Mgr. Zuzana Nemčoková, SOŠ Levice, Ul. sv. Michala 36

s Facebookom máte z Leviceonline.sk oveľa viac. Stačí lajk a viac noviniek z Levíc a okolia príde priamo k Vám.

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre