04262024pia

Noc múzeí a galérii na levickom hrade - fotoreportáž

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Noc múzeí a galérii na levickom hrade - fotoreportážLEVICE 18. mája 2011 - Návštevníci Tekovského múzea v Leviciach mali v sobotu 14. mája možnosť užiť si netradičnú atmosféru vo výstavných priestoroch areálu levického hradu.

Zamestnanci múzea totiž pre všetkých pripravili zaujímavý program, ktorý trval až do neskorých nočných hodín. Celodenný program pod názvom "Noc múzeí a galérii" pozostával z viacerých podujatí.

Prehliadkou stálej expozície múzea "Archeológia, História hradu, História lekárnictva, Spoločenský život, Cechy, Ladislav Bielik a August 1968, Ľudový odev" návštevníkov sprevádzali študenti PaSA Levice. V kultúrno-výchovnej miestnosti prebiehali tvorivé dielne na tému maľba na skle, šperky pod záštitou Ivony Koprdovej.

 

Noc múzeí a galérii na levickom hrade - fotoreportáž

Najmenší návštevníci mali možnosť v koncertnej sále vzhliadnuť divadelné predstavenie v podaní Celkom malého divadla zo Žemberoviec pod názvom "Malé upratovanie" a vo večerných hodinách predstavili renesančnú poéziu a hudbu pod názvom "Všickni lidé radují se" Musica Poetica a Divadielko Dotyky.

V priestorch hradného amfiteátra všetkých bavili členovia skupiny historického šermu Aldaron z Nitry s vystúpením s názvom "Starí Slovania" ako aj chlapci a dievčatá z folklórneho súboru Limbačka z Levíc, ktorí divákom predviedli ich "Čriepky z Tekova".

Noc múzeí a galérii na levickom hrade - fotoreportáž

Pre tých najmenších pripravili organizátori na hradnom nádvorí zábavne mestečko spojené s ukážkami remeselnej výroby, kde si mohli deti na vlastnej koži otestovať svoju šikovnosť a zručnosti. Pre návštevníkov, ktorí vydržali do nočných hodín, bolo pripravené pozorovanie nočnej oblohy prenosným ďalekohľadom pod názvom "Luna na hrade".

Ďalšie fotografie z podujatia si môžete pozrieť v našej fotogaléríi alebo na tomto odkaze.

Ak ste túto akciu s Vašou rodinkou nestihli, séria podujatí Tekovského múzea v Leviciach pokračuje aj počas týchto dní akciu s názvom Týždeň v múzeu.

zdroj: ms, foto: Mgr. Andrej Budai

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre