04262024pia

Skupina MadDogX pokrstila svoj debutový album

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Skupina MadDogX pokrstila svoj debutový albumLEVICE 9. júla 2011 - Veľká letná párty otvorila v prvú júlovú sobotu na levickom amfiteátri "kultúrne leto". Aj keď premenlivé počasie nepredpovedalo nič dobré na organizáciu veľkého podujatia pod holým nebom, na večer sa umúdrilo a skvelé koncerty sa mohli začať.

Rockovú párty, ktorú zorganizovalo Mestské kultúrne stredisko v Leviciach otvorila domáca formácia "pánov v rokoch" alias Men in Age, ktorí svojim blues-rockom priviedli obecenstvo na tú správnu hudobnú vlnovú dĺžku.

Po nich na pódium vystúpili členovia rockovej kapely MadDogX zo Svodína a sobotnú noc už ovládla tvrdá hudba s vynikajúcou odozvou v publiku. V zložení Želiezovčan Tibor Berek alias KetChup - vokály, Zsolt Takács - gitara, Arnold Szűcs - gitara, Kristián Simon - basgitara a Patrik Csókás - bicie nástroje zdvihli divákov z lavičiek a pripravila tak pôdu pre headlinera Veľkej letnej párty - budapeštiansky KISS Forever Band. Dokonalé kópie legendárnych hudobníkov, maďarské kvarteto "Starchild", "Pocky The Demon", "Space Ace" a "Catman" vytvorili svojim make-upom, kostýmami a pódiovou show divákom na levickom amfiteátri nezabudnuteľný zážitok.

Počas ich veľkolepej show bol naplánovaný krst debutového albumu kapely MadDogX s názvom "Voices In My Head", produkovaným známym gitaristom Henry Tóthom pôsobiacim aj v skupine Elán. Chalani z rockového zoskupenia MadDogX využili prítomnosť členov jednej z najznámejších a najkvalitnejších revivalových kapiel, ktorí im v prítomnosti manažéra Jána Špaňa a primátora mesta Levice Ing. Štefana Mišáka pokrstili ich debut, vydaný pod hlavičkou vydavateľstva Forza production house.

V súčasnosti kapela MadDogX boduje v rockparáde košického rádia Hornet, kde skladbu "I Would Like To Stay", ktorá hitparáde osem týždňov kraľovala nahradili singlom "The son of dawn".

Oslovili sme manažéra skupiny Jána Špaňa, ako i samotných chalanov zo skupiny MadDogX s niekoľkými otázkami:

Vaše najnovšie CD sa volá Voices In My Head, prečo tento názov?

MadDogX: Voices in my head – Hlasy v mojej hlave. Sú to myšlienky, ktoré sme sa pokúsili preniesť do našej tvorby čo najúprimnejšie. Pri počúvaní hudby má každý poslucháč nejaký pocit z toho, čo práve počúva a my vrelo dúfame, že pri počúvaní našej muziky sú jeho pocity adekvátne s hlasmi a myšlienkami, ktoré sme „Počuli“ pri tvorbe našich piesní my. Niektoré pesničky sa zrodili na toalete, keď chce niekto počuť tie hlasy, tak sa musí presunúť na autentické miesto. :-D

Skupina MadDogX pokrstila svoj debutový album

Je to Vaše debutové CD, alebo už máte vydané nejaké albumy, demá?

MadDogX: Je to naše prvé oficiálne vydané CD, ale počas 10 rokov pôsobenia sme nahrali toľko demo nahrávok, že keď sa nám niektoré dostanú náhodne do rúk, tak nevieme, čo to je za kapelu, ktorú práve počúvame.

Ján Špaňo: Vlani v novembri sme si urobili maxi singel so štyrmi piesňami, plus jeden bonus v maďarčine. Túto verziu zahrali aj v Slovenskom rozhlase - maďarského vysielania. Je to rádio Pátria. No neskôr sa tu presadila aj anglická verzia. Tento "maxáč" sme sami vydali v malom náklade, taktiež s pomocou fy.Intruders z Nových Zámkov. Je to vlastne klub motorkárov, z ktorého nás už viackrát pozvali na motofest.

Koľko piesní obsahuje CD a o čom piesne hovoria?

MadDogX: CD obsahuje deväť piesní. Väčšinou poukazujú na bežné životné problémy a radosti. Sú veľmi mysticky podfarbené. V niektorých textoch si dovoľujeme aj kritizovať podľa nás nevhodné postoje a správania.

CD ste pokrstili v Leviciach počas Veľkej Letnej Párty. Krstnými otcami sa stala budapeštianska kapela Kiss Forever Band a primátor mesta Levice Ing. Štefan Mišák. Prečo ste sa rozhodli práve pre túto kapelu a pre primátora mesta Levice?

MadDogX: ......Obama zmeškal lietadlo.

Ján Špaňo: Nakoľko poznám skupinu KISS F.B. už dlhšie, konkrétne Zoli Váry, alebo aj Zoliho Maróthy ešte zo skupiny Beau Jackson Band (Beau Jackson je spevák z New Yorku, ktorý spieval aj na finále amerického superballu). Levice sme vybrali pretože náš spevák KetChup pochádza zo Želiezoviec, teda z okresu Levice a tým sme chceli dať poctu primátorovi, lebo krst CD sa nerobí každý deň. A KISS preto, pretože to sú kamoši a mysleli sme si, že na ich vystúpenie príde množstvo ľudí, ktorí budú radi, že sa zúčastnia nie každodenného podujatia. Za jedno vstupné tri kapely, plus krst. Väčšinou sa krsty robia v Bratislave, no my sme chceli krstiť v našom kraji a podeliť sa s radosťou s našimi rodákmi. Všetkým ktorí prišli, ďakujeme. Samozrejme pána primátora som oslovil ja a zorganizoval som krst tak, ako ste mali možnosť vidieť, bez zbytočnej pompy a velikášstva. Pán primátor prijal rolu krstného otca bez rozmýšľania, sľúbil a aj prišiel, za čo jemu aj skupine KISS F.B. ešte raz ďakujem aj v mene celej skupiny MadDogX. Celú Letnú Party zorganizovala riaditeľka MsKS p.Jasečková. Aj jej patrí vďaka.

Nejaké pikošky, zážitky z nahravánia CD?


MadDogX: Keď odrátame to, že cestou domov zo štúdia sme museli ísť obchádzkou kvôli havárii, a bez nafty sme zablúdili v lese, že spevák nechcel spievať, lebo sme mu zrušili prístup na facebook /pretože celé CD naspieval s notebook-om v rukách/, a že v Šahách sa nás v noci spýtali, kade sa ide do Belgicka....... V podstate nahrávanie prešlo celkom v pohode a kultivovane. Hlavné je, že bola sranda, strašne veľa sme sa smiali, bola výborná atmosféra, a okrem toho sa odviedol pekný kus práce. Ďakujeme Henrymu Tóthovi a Rolandovi Grapowovi za ich duševnú kondíciu, dúfame, že si to s nami budúci rok zopakujú.

Kto mal na starosti texty k piesňam na tomto CD a kto komponovanie hudby?

MadDogX: Hudbu komponovali najlepší hudobníci zo skupiny MadDogX. Finalizáciu a aranžérske práce vykonal Henry Tóth. Texty k piesňam písal spevák „KetChup“ spoločne s našim textárom Attilom Szakállasom, ktorý 20 rokov žije v Kanade, prevádzkuje tam svoje vlastné týždenne vychádzajúce noviny a okrem toho je hudobník a obrovský umelec.

Skupina MadDogX pokrstila svoj debutový album


V poslednom čase máte zaujímave výsledky v rôznych hitparádach radií, čomu by ste pripísali tento úspech?

Ján Špaňo: Začali sme rotovať v rôznych rádiách aj v ich hitparádach s celkom dobrým ohlasom. Obišli sme české, slovenské aj niektoré maďarské rádiá. Toto rádio tour si v blízkom časovom horizonte zopakujeme. Už o tom jednám s dotknutými rádiami. V utorok 19. júla budeme v Košiciach - rádio Hornet, atď. Úspech hranosti pripisujem hlavne zaujímavej nešablonovanej hudbe, ktorú skupina tvorí. Tieto kompozície sú náročné pre radového poslucháča, no hudobníci si určite nájdu v týchto piesňach svojho favorita.

MadDogX: My by sme tak akurát vedeli popísať pocity, ktoré máme z našich úspechov. Je to fenomenálny pocit robiť niečo s toľkou radosťou a úprimnosťou, ako to robíme my a pritom vedieť, že sa to ľuďom páči.

Je tu leto, ako bude trávit tento čas kapela MadDogX?

MadDogX: Počas leta sa tešíme na koncerty. Hráme 6-7 koncertov mesačne až do konca septembra. A potom sa tešíme na klubíky, v ktorých sa cez jesenné a zimné obdobie veľmi dobre hrá. Dodáva to iný typ energie a pocitov, ako vystupovať na veľkom javisku.

Ján Špaňo: Skupina sa chystá nakrútiť videoklip. V českej zemi máme už teraz prísľub hranosti klipu, takže hurá do práce okrem toho, že sa v letných mesiacoch aj na jeseň musí skupina venovať aj zabookovaným koncertom.

Spolupracujete s Henrym Tóthom, ako sa vyvíja Vaša spolupráca?

MadDogX: Henry je náš anjel, a ak by chcel uletieť, ukradneme mu krídla. Nevieme si bez neho predstaviť naše najbližšie roky. Jeho skúsenosti a profesionalita sú nám veľmi nápomocné. Často sa s ním radíme, pijeme kávičku, papáme pizzu. Vie o každom kroku, ktorý chceme podniknúť. Henry je fantastický človek, a ten, kto tvrdí opak, no tak ten tvrdí opak.

Ján Špaňo: S Henrym aj s vydavateľom Forza spolupráca pokračuje ďaľej a už teraz sa uvažuje o ďaľšom albume. Určite ho budeme nahrávať opäť v Grapow štúdiu a hudobným (zvukovým) režisérom bude znova Roland Grapow.

Aké sú Vaše najbližšie kroky s kapelou, čo môžeme od Vás očakávať v najbližšom období?

MadDogX: Vďaka nášmu managerovi Jánovi Špaňovi sme sa dopracovali k veľmi významným ľuďom v Maďarskej, Slovenskej a aj Českej republike. V najbližších mesiacoch sa budeme snažiť odohrať čo najviac koncertov aj v okolitých krajinách, aby sme si udržali našu doteraz vytvorenú pozíciu. Budúci rok plánujeme vydať ďalšie CD, ale o tom ešte konkrétne jednania neprebehli.

Ján Špaňo: Najbližší spololočný koncert odohrá skupina so svetoznámou formáciou Benkó Dixieland Band vo Veľkom Mederi 20. augusta. Samozrejme sa medzitým udejú vystúpenia aj samostatné, či na festivaloch, alebo na mestských či obecných slávnostiach a aj motofestoch. 6. augusta sa hrá na motofeste Aligátor rádia v Čuňove.

Ďakujeme chalanom zo skupiny MadDogX a taktiež manažérovi skupiny Jánovi Špaňovi za rozhovor a v mene portálu Leviceonline.sk prajeme skupine veľa šťastia v ich ďalšej produkcií.

zdroj: Mgr. Andrej Budai, Ján Špaňo, MadDogX, foto: Mgr. Andrej Budai

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre