04192024pia

KREATER 2012 - festival site specific tvorby

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

13. – 22. 7. 2012, Banská Štiavnica

BANSKÁ ŠTIAVNICA 12. júla 2012 - Srdečne Vás pozývame na letný festival site specific tvorby, ktorý sa po druhý raz koná v Banskej Štiavnici. Festival je orientovaný najmä na divadelnú site specific tvorbu, jeho súčasťou je však aj výtvarná tvorba, hudba, film, tanec, street art, happeningy, workshopy a hry. Druhého ročníka sa zúčastnia najmä umelci a dobrovoľníci zo Slovenska, Čiech a Poľska, v menšej miere z Juhoafrickej Republiky, UK, USA, Francúzska, Maďarska a iných krajín. Tvoriť budú v charizmatických priestoroch Banskej Štiavnice.

KREATER 2012 - festival site specific tvorby, Banská Štiavnica, 13.-22.7.2012

KREATER je určený všetkým, ktorí chcú rozvíjať svoju KREATIVITU. Snahou organizátorov je vytvoriť vhodné podmienky a atmosféru pre umeleckú tvorbu a rozvíjanie kreativity v spolupráci profesionálnych umelcov, študentov umenia a širokej verejnosti. Realizácia divadelných site specific projektov bude v rukách profesionálnych režisérov Emília Luptáková (SK), Sára Šimků (CZ), Martin Mišík (CZ) a umeleckých zoskupení: Eqiteatro (SK) a ART KRUH (SK).

Všetci spoločne budú prebúdzať k životu genia loci mesta a vytvárať jedinečné a neopakovateľné diela, ktoré si široká verejnosť môže prísť pozrieť v čase vyvrcholenia festivalu od piatka 20.júla.

KREATER 2012 - festival site specific tvorby, Banská Štiavnica, 13.-22.7.2012

„Minulý rok mal KREATER skvelú atmosféru, podarilo sa mu stmeliť umeleckú komunitu, obyvateľov mesta, prišelcov i turistov do jednej kreatívnej bunky. Behom tvorivého procesu vznikli nielen silné priateľské, ale i partnerské vzťahy. Niekoľko týždňov po festivale to v centre Banskej Štiavnice vyzeralo tak, ako by sa festival ani nebol skončil. Veríme, že i tento rok sa nám podarí naplniť verejné priestory umeleckou tvorbou a priniesť obyvateľom i návštevníkom mesta nezabudnuteľné zážitky.“ hovorí autorka projektu Mgr.art. Lucia Kovalčíková.  

Okrem divadelných predstavení sme pre návštevníkov pripravili Tvorivé dielne (workshopy) zamerané na fotku, film, remeslá, pouličné cirkusové umenie, množstvo skvelých koncertov, diskusné fóra, UV art, oživenie mesta v podobe interaktívnych hier pre deti i dospelých, street art, happeningy, maľovanie na tvár, UV body painting a omnoho viac.


Aktuálny program sprievodných podujatí nájdete na www.kreater.sk a na letákoch vo vybraných kaviarňach, baroch, reštauráciách, ubytovacích zariadeniach a obchodíkoch v Banskej Štiavnici.

Vstupné na všetky podujatia festivalu, vrátane workshopov, je dobrovoľné!!!

Tešíme sa na vás :)

KREATER 2012 - festival site specific tvorby, Banská Štiavnica, 13.-22.7.2012

*Site specific tvorba –  týmto termínom sa označujú umelecké projekty vytvorené pre konkrétny priestor a čas. Site specific theatre je anglický výraz pre divadelné umenie realizované v netypických, nedivadelných priestoroch – v exteriéroch (ulice mesta, les, vodná nádrž, lúka) a v interiéroch (továreň, kaviareň, škola, železničná stanica, kostol, synagóga a pod.). Miesto realizácie má mimoriadne dôležitý význam, je východiskom tvorivého procesu, v procese tvorby sa stáva hlavným inšpiračným zdrojom. Charakter a história konkrétneho priestoru sú pre tento druh divadelného umenia určujúce, vytvárajú kontúry a špecifickú atmosféru site specific predstavení.

TOSCA AGENCY –  umelecká agentúra pôsobí najmä vo Vysokých Tatrách, ale aj na ostatnom území Slovenska a v zahraničí. Počas dvadsaťročnej pôsobnosti realizovala množstvo zaujímavých programov a podujatí. Okrem tradičných medzinárodných podujatí (MS v halovom cyklotriale, TATRADANCE, MS juniorov v klas. lyžiarskych disciplínach, EYOD otvárací a zatvárací ceremoniál a i.) sa venuje aj podpore mladých umelcov a súčasnej nezávislej tvorby.

KREATER 2012 - festival site specific tvorby, Banská Štiavnica, 13.-22.7.2012

MarkOut – marketingová agentúra špecializujúca sa na outsourcing marketingových činností pre malé a stredné spoločnosti. V rámci marketingových aktivít zorganizovala viacero podujatí, medzi ktoré patrí napr. Tradičný maškarný bál, ktorý získal prestížne ocenenie „Akcia roka 2008“. Okrem toho  sa snaží o podporu a rozvoj cestovného ruchu v Banskej Štiavnici a jej okolí. „Máte nápad? My vieme ako na to.“

Pozrite si aj ďalšie fotografie z KREATER 2012 vo fotogalérii.

 

Pozrite si kompletný program podujatia, kliknutím na plagát ho zväčšíte:

KREATER 2012 - festival site specific tvorby, Banská Štiavnica, 13.-22.7.2012

zdroj a fotografie: KREATER 2012

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre