04252024štv

Spevácke zbory v Leviciach a mestských častiach zaplnili koncertné sály a kostoly + foto a video

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 2. októbra 2018 - Koncertné sály a kostoly v Leviciach a v mestských častiach rozozneli druhým ročníkom Medzinárodného festivalu zborového spevu, počas ktorého sa predstavili spevácke zbory zo Slovenska a z ostatných krajín Vyšehradskej štvorky - Maďarska, Poľska a Českej republiky. Počas troch dní si návštevníci mohli vychutnať dokopy 12 koncertov na 12 rôznych miestach.

Spevácke zbory v Leviciach a mestských častiach zaplnili koncertné sály a kostoly
Unity Club Levice - Oldies party, DJ Vojto Krajčír, 6.10.2018

 

Od 28. do 30. septembra 2018 si návštevníci festivalu mohli vychutnať Spevácky zbor slovenských učiteľov a dievčenský zbor Cambiar la Musica zo Slovenska, Akademický pěvecký sbor Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava z Českej republiky, Ženský zbor Univerzity v Pécsi z Maďarska a Mužský zbor mesta Wyrzysk z Poľska.

Spevácke zbory v Leviciach a mestských častiach zaplnili koncertné sály a kostoly

Pozrite si videoreportáž z podujatia:

Vysokú úroveň festivalu zabezpečila aj účasť medzinárodne uznávaného Štátneho komorného orchestra zo Žiliny počas sobotňajšieho galakoncertu. Odborní garanti festivalu - prof. PaedDr. Milan Pazúrik, CSc. a doc. Mgr. Art. Štefan Sedlický, ArtD. podobne ako pred dvomi rokmi zaručili kvalitu zúčastnených zborov, ktorých vystúpenia a pripravený repertoár zanechali v divákoch hlboký umelecký zážitok.

Spevácke zbory v Leviciach a mestských častiach zaplnili koncertné sály a kostoly

Bohatý trojdňový program začal v piatok 28.9.2018 doobeda vystúpením slovenských zborov, Speváckeho zboru slovenských učiteľov a zboru Cambiar la Musica v CK Junior počas výchovného koncertu pre stredné školy. Večer svoje spevácke umenie predstavili verejnosti v levickej synagóge zbory Wyrzyski Chór Meski z Poľska a zbor Cambiar la Musica zo Slovenska, v kultúrnom dome mestskej časti Horša vystúpil Akademický pěvecký sbor Vysoké školy báňské z Českej republiky a v katolíckom kostole v Malom Kiari ukázali svoje umenie zboristky z Pécsi Tudományegyetem Női Kara.

Spevácke zbory v Leviciach a mestských častiach zaplnili koncertné sály a kostoly

Sobotňajšie dopoludnie obohatili zbory svojim vystúpením v centre mesta (v OC Dituria a na Námestí hrdinov), kde spojenie zborového spevu a netradičných priestorov ponúkli divákom ojedinelý zážitok. Sobotňajší program vyvrcholil večerným galakoncertom v Hoteli Lev, kde sa v rámci večerného programu verejnosti predstavili všetky zbory s repertoárom zloženým z klenotov zborovej hudby. Okrem neopakovateľného dojmu z vystúpenia jednotlivých zborov bol galakoncert výnimočný ešte jednou hudobnou udalosťou a to vystúpením profesionálneho Štátneho komorného orchestra, ktorý spolu so Speváckym zborom slovenských učiteľov uviedol veľkú vokálno-inštrumentálnu skladbu Tretia kniha žalmov od Ľuboša Bernátha. Toto spojenie orchestra a mužských hlasov bolo pre divákov určite ojedinelým umeleckým zážitkom.

Spevácke zbory v Leviciach a mestských častiach zaplnili koncertné sály a kostoly

V nedeľu 30.9.2018 zavŕšil program festivalu vystúpenia zborov s repertoárom sakrálnych skladieb v štyroch kostoloch v Leviciach. Udalosťou podujatia bolo nedeľné nahrávanie CD Speváckeho zboru slovenských učiteľov s vianočnými koledami priamo v levickej synagóge.

Všetky fotografie z podujatia si môžete pozrieť TU.

Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre