04242024str

Náhle nešťastie v Kontakte

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

celkom malé divadloLEVICE 28. januára 2011 - Hovorí sa, "do tretice všetko dobré" a presne to platilo o tejto hre Celkom malého divadla, ktorú odohralo v MC Kontakt v Leviciach dňa 27.1.2011. Celkom malé divadlo je občianske združenie, ktoré pôsobí v Žemberovciach so sídlom OZ v Leviciach. Je zaujímavým javom na slovenskej amatérskej scéne keďže sa súboru každoročne podarí nominovať na festivaly celoštátneho charakteru. Tvoria ho traja ľudia, umelecká a technická zložka súboru, a to režisér Edo Šebian a herci manželia Meszárošovci.

 

 

Inscenáciu "Náhle nešťastie" napísala česká autorka Daniela Fischerová. Je to psychologická dráma, v ktorej sú použité úryvky z diela Andrása Szölösiho. Mottom hry je “rybu noha nebolí”!

 

Oslovili sme účinkujúcu Riu Meszárošovú s otázkou, ako by opísala túto inscenáciu. “Hra je o dvoch ľuďoch - mužovi a žene, ktorý v náhlom nešťastí prišli o svoje deti a tým sa dostali do psychiatrickej liečebne, v ktorej sa liečia zo svojich životných tráum. Ich traumy autorka posunula ďalej v kontexte tým, že ženu personifikuje do osoby Nióbe a muža do osoby Jóba. Tým proti sebe postavila dva svety, a to svet gréckej mytológie a kresťanstva, náboženstva”.  

celkom malé divadlocelkom malé divadlo

Tiež nás zaujímalo, ako sa účinkujúcim z Celkom malého divadla hrá v MC Kontakt. “V Kontakte sa nám hrá dobre, je to asi najlepší priestor, kde sa dá hrať. Mne osobne je tu veľmi dobre, pretože je tu strašne komorná atmosféra. Nemám rada veľké priestory, nemám rada veľké estrádne sály kultúrnych domov, ja sa tam cítim strašne stratená. Tu je divák tak strašne blízko, akoby na dotyk, čo sa mi naozaj veľmi páči”, prezradila Ria Meszárošová.

 

A čo Vaše plány do budúcnosti? “Ak sa všetko podarí, tak by sme chceli v marci odpremiérovať inscenáciu a potom ju tu v Kontakte aj uviesť. Presný termín sme si však ešte nestanovili, malo by to byť však v priebehu konca marca 2011", ukončila Ria Meszárošová.

 

zdroj a foto: /mt/

 

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre