04192024pia

Sopranistka Eva Bodorová, rodáčka z Hontianskej Vrbice, získala divadelné ocenenie Dosky

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

BRATISLAVA 27. októbra 2022 - Sopranistka Eva Bodorová, rodáčka z Hontianskej Vrbice, získala divadelné ocenenie Dosky na 25. ročníku divadelného ocenenia sezóny – DOSKY 2022. Ako informuje web operaslovakia.sk, Eva Bodorová si na podujatí, ktoré usporiadala Asociácia súčasného divadla, prevzala cenu za mimoriadny počin v hudobnom divadle za stvárnenie postavy anglickej kráľovnej Alžbety v opere Gaetana Donizettiho Roberto Devereux v Opere Štátneho divadla Košice.

Sopranistka Eva Bodorová, rodáčka z Hontianskej Vrbice, získala divadelné ocenenie Dosky

Eva Bodorová za interpretáciu Alžbety získala v tomto roku aj Cenu kritikov na Festivale hudobného divadla OPERA v Prahe, kde sa Štátne divadlo prezentovalo v marci 2022. "V septembri Eve Bodorovej za tento interpretačný počin udelili Cenu ministerky kultúry SR," dodal web.

"Som nemierne vďačná za túto cenu, je v poradí už treťou v tomto roku za stvárnenie kráľovnej Alžbety I. Takýto úspech som nečakala. Touto cestou by som chcela poďakovať všetkým, ktorí sa podieľali na košickej inscenácii, tým, ktorí ma na všetky ocenenia nominovali a hlasovali, a samozrejme svojej rodine a partnerovi, ktorí mi umožňujú venovať sa tomuto povolaniu, čo je veľmi dôležité. Aj toto ocenenie prijímam s pokorou a vnímam ho ako záväzok a motiváciu do ďalšej práce," uviedla pre Opera Slovakia Eva Bodorová, ktorá hneď na druhý deň po prevzatí ocenenia odletela do Japonska, kde sa so súborom budapeštianskej Štátnej opery predstaví v role Kráľovej noci na trojtýždňovom turné s produkciou Mozartovej opery Čarovná flauta.

Grep Slovakia, s.r.o. - spoľahlivé osvetlenie, zaručené úspory!

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Sopranistka Eva Bodorová, rodáčka z Hontianskej Vrbice, získala divadelné ocenenie Dosky

Mená laureátov DOSKY 2022 vyhlásili počas slávnostného ceremoniálu v pondelok 24. októbra 2022 v Teatre Colorato v Bratislave. "Ceny DOSKY sú ocenením tvorivých činov v oblasti profesionálneho divadla na Slovensku, a to vo všetkých divadelných druhoch: činoherné divadlo, opera, muzikál, bábkové divadlo, balet, súčasný tanec. DOSKY sa udeľujú fyzickým osobám bez ohľadu na štátnu príslušnosť tvorcov za umelecké výkony, ktoré mali premiéru v divadlách na území Slovenska v predchádzajúcej sezóne, v tomto ročníku šlo o premiéry v termíne od 1. augusta 2021 do 31. júla 2022," informuje web.

Sopranistka Eva Bodorová, rodáčka z Hontianskej Vrbice, získala divadelné ocenenie Dosky

Udeľovanou cenou je doska s postriebreným štítkom. "Autorom výtvarného návrhu je Aleš Votava, jej realizátorom akademický sochár Tomáš Lupták. Autormi projektu divadelných ocenení sezóny DOSKY sú Silvia Hroncová, Zuzana Uličianska a René Parák. Ceny DOSKY sa udeľujú od roku 1996. V rámci ankety desiatky divadelných kritikov a kultúrnych žurnalistov každoročne podávajú svoje návrhy na ocenenia. Účastníci ankety navrhujú tri výkony v každej kategórii. Pri celkovom súčte bodov udelených kritikmi sa rešpektuje poradie nominovaných výkonov: tri body získavajú výkony uvedené na prvom mieste, dva body výkony na druhom mieste a jeden bod výkony na treťom mieste. Víťaza určí súčet dosiahnutých bodov," vysvetľuje operaslovakia.sk.

Eva Bodorová zorganizovala v obci Hontianska Vrbica dňa 11.9.2022 Galakoncert opery a operety - 2. Opera Operetta Hont - Prestige. Celý koncert si môžete pozrieť tu:

zdroj a foto: Facebook Eva Bodorová, operaslovakia.sk, video: Andrej Budai foto - video služby

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre