04262024pia

Sabína Kupčová v Plzni vylepšila a potvrdila limit na Majstrovstvá sveta do Číny

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

PLZEŇ / LEVICE 25. novembra 2018 - V Plzni sa na plaveckých pretekoch s názvom Plzeňské sprinty predstavila aj Sabína Kupčová. Na preteky s medzinárodnou účasťou, ktoré sa konali v dňoch od 16. do 18. novembra 2018, sa po splnení limitov nominovalo 309 pretekárov zo 69 klubov. Tí pretekali v kategórii OPEN (bez rozdielu veku).

Sabína Kupčová v Plzni vylepšila a potvrdila limit na Majstrovstvá sveta do Číny

Päťdesiat metrový bazén umelou stenou rozdelili na 25 metrový rýchly bazén, v ktorom sa plavcom darilo, o čom svedčili aj kvalitné časy. Sabína Kupčová štartovala za školský klub pod dresom Kométy Brno v siedmych disciplínach: 100 m, 200 m Znak, 50 m Motýlik, 50 m Voľný spôsob, 100 m, 200 m a 400 m Polohové preteky.

Z raňajších rozplavb sa do večerného finále nominovalo 20 najlepších plavcov v ženských a mužských disciplínach. Sabína Kupčová sa do finále prebojovala v šiestych disciplínach, v ktorých si vylepšila šesť osobných rekordov. Do svojej domácej zbierky medailí si priniesla jednu bronzovú z disciplíny 200 m Znak. Najviac spokojná bola s disciplínou 200 m polohové preteky, kde s časom 2:15,93 (len 5 stotín od juniorského slovenského rekordu) obsadila celkové 5. miesto a zároveň si vylepšila a potvrdila limit na tohtoročné Majstrovstvá sveta v Hangzhou (CHN), na ktoré odchádza so slovenským reprezentačným družstvom už 5. decembra.

zdroj a foto: PK

POZRITE SI TIEŽ:

Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre