04272024sob

Zdravotníctvo

Levická nemocnica realizuje dvojjazyčné označenie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 21. marca 2023 - Je známe, že návšteva nemocnice môže byť pri potrebe neodkladnej zdravotnej starostlivosti naozaj hektická a v takých prípadoch je dôležitá dobrá orientácia v nemocnici. Problém nastáva pri väčších nemocniciach s viacerými pavilónmi a takou je aj tá levická. Veľký problém orientovať sa v navigačných tabuliach majú najmä starší ľudia, pre ktorých je materinský maďarský jazyk. Ako informuje hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková, Nemocnica Agel Levice sa preto rozhodla vyjsť pacientom v ústrety a má už zrealizované niektoré dvojjazyčné označenia.

Levická nemocnica realizuje dvojjazyčné označenie

Orientovanie sa v akejkoľvek väčšej nemocnici môže byť veľmi náročné, hlavne, ak človek nehovorí dobre po slovensky. "Nemocnica Agel Levice pristúpila k tomuto projektu s cieľom zlepšiť podmienky na orientáciu v nemocnici a v celom areáli pre všetkých svojich pacientov vrátane maďarsky hovoriacich. V levickej nemocnici už vidieť inštalované označenia, ktoré pozostávajú z nápisov v slovenskom aj v maďarskom jazyku," dodala Pavliková.

Pozrite si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Levická nemocnica realizuje dvojjazyčné označenie

"Mali sme ambíciu, postupne doplniť dvojjazyčné značenia v areáli a v pavilónoch nemocnice. Dvojjazyčné texty je už možné vidieť na orientačných tabuliach pavilónov. Výnimkou nie je ani urgentný príjem či rádiodiagnostické oddelenie, kde pribudli označenia jednotlivých pracovísk, pokladne a recepcie rádiológie. Zrealizovalo sa aj dvojjazyčné značenie verejnej lekárne na prízemí polikliniky v pavilóne A nemocnice. Momentálne pracujeme na veľkoformátových orientačných mapách, triážnom usmernení pacientov na urgentnom príjme a postupne pribudnú označenia ambulancií," vyjadril sa riaditeľ Nemocnice Agel Levice Ján Belanský.

Levická nemocnica realizuje dvojjazyčné označenie

Ako vysvetlil riaditeľ nemocnice, projekt počíta s postupným obnovením orientačnej grafiky všetkých pracovísk nemocnice. "Dvojjazyčné označenie súvisí jednak s plánovanou účasťou levickej nemocnice v projekte cezhraničnej spolupráce s nemocnicou v Ostrihome v Maďarsku a zároveň s už registrovaným nárastom pacientov prichádzajúcich z južných časti okresu, kde je vyššie zastúpenie maďarsky hovoriaceho obyvateľstva. Aj v súvislosti s optimalizáciou ústavnej zdravotnej starostlivosti vyplývajúcej z príslušnej legislatívy v okrese Levice sa v strednodobom hľadisku zvýši požiadavka na poskytovanie ústavnej a ambulantnej liečby pacientom z južných častí okresu práve v levickej nemocnici," uzavrela Martina Pavliková.

Levická nemocnica realizuje dvojjazyčné označenie

Levická nemocnica realizuje dvojjazyčné označenie

zdroj a foto: Agel SK

...

KVALITNÝ NÁBYTOK, PRODUKTY TOPSHOP, DORMEO, DELIMANO, WALKMAXX, WELLNEO, ROVUS - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre