04202024sob

Nález zbraní a streliva v Levickom okrese

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Nález zbraní a streliva v Levickom okreseUHLISKÁ/TLMAČE/POHRONSKÝ RUSKOV/ŠAHY 7. júna 2011 - Do veľkého upratovania sa v pondelok 6. júna pustili na obecnom úrade v obci Uhliská. Keďže sa pracovníci snažili poupratovať pivničné priestory čo najlepšie, prezreli každý kút. Zaskočení zostali, keď pred sebou uvideli veľkú kopu nábojov. Nakoľko vedeli, že s takýmto nálezom sa nemôže manipulovať, vec oznámili na polícii. Privolaný pyrotechnik po príchode na miesto zistil, že sa jedná o muníciu z druhej svetovej vojny. Aj keď od jej skončenia prešlo 66 rokov, bolo potrebné miesto nálezu dostatočne zabezpečiť. Takmer 300 kusov nefunkčných nábojov s dĺžkou 7 cm bolo zaistených a prevezených na zneškodnenie.

V ten istý deň a približne v tom istom čase bol nahlásený nález nábojov aj z Tlmáč. Pri plechovom kontajnery na odpadky našiel 30 ročný muž 12 kusov nábojov do brokovnice. Aj tento nález bol zdokumentovaný a strelivo bude zaslané na expertízu do Kriminalistického ústavu v Bratislave.

V nedeľu 4. júna oznámil na policajnú linku 158 nález strelnej zbrane s 5 nábojmi v bubienku 64 ročný pán z Pohronského Ruskova. Zbraň z obdobia prvej svetovej vojny našiel pri upratovaní povale svojho rodinného domu. Revolver zn. BULLDOG 320 BELGIE bol zaistený a taktiež bude dodrobený ďalšiemu skúmaniu.

Delostrelecká mína z II. Svetovej vojny, bola nájdená a v Šahách. Narazil na ňu pracovník pri  výkopových prácach na stavebnom pozemku. Mína kalibru 82 mm, ruskej výroby bola prevezená k zneškodneniu.

Aj napriek tomu, že sa nálezcovia munície v týchto prípadoch zachovali profesionálne a so strelivom nemanipulovali. Polícia znovu upozorňuje občanov, aby muníciu za žiadnych okolností nebrali do rúk a nepremiestňovali ju. Vždy je potrebné, aby každý nález oznámili na políciu na bezplatnom čísle 158.

zdroj: KR PZ Nitra

 

 

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre