04192024pia

Hokej a hokejové správy, aktuality z mesta Levice

Na turnaji priateľstva U11 HK Levice štvrté, A-mužstvo vyhralo oba novoročné zápasy, zdolalo aj lídra tabuľky

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
LEVICE 10. januára 2016 - Mládežnícky výber hokejistov z 5ŠHT HK Levice sa zúčastnil kvalitne obsadeného turnaja priateľstva s medzinárodnou účasťou, ktorý sa konal v dňoch 2. až 4.1.2016 na zimnom štadióne v Banskej Bystrici. Na turnaji sa predstavilo osem mužstiev z piatich krajín, ktoré boli rozdelené do dvoch skupín.
Na turnaji priateľstva U11 HK Levice štvrté, A-mužstvo vyhralo oba novoročné zápasy, zdolalo aj lídra tabuľky

Nie tak často máme možnosť medzinárodnej konfrontácie a preto je potešiteľná účasť našich piatakov a klubu HK Levice na medzinárodnom turnaji ročníkov 2003-04 v Banskej Bystrici. Pre väčšinu chalanov to bola veľká hokejová škola a turnaj „priateľstva“ bol z tých turnajov, kde sme konfrontovali našu klubovú školu s modernou európskou školou hokeja.

LeviceUbytovanie.sk - Predpredaj zrekonštruovaných 1. - 4. izbových bytov na Kyjevskej ul. 7 v Leviciach.

Na turnaji priateľstva U11 HK Levice štvrté, A-mužstvo vyhralo oba novoročné zápasy, zdolalo aj lídra tabuľky

Pri športe sa deti učia komunikácii, porozumeniu a tolerancii. Ak si uvedomia, ako veľmi záleží na rešpekte a priateľstve počas hokejového zápasu, budú si skutočne ceniť svojich priateľov aj v každodennom živote. To je presne to, čo si usporiadatelia tohto turnaja kládli za cieľ – povedal tréner výberu HK Levice Marián Fliega.
Na turnaji priateľstva U11 HK Levice štvrté, A-mužstvo vyhralo oba novoročné zápasy, zdolalo aj lídra tabuľky

Nedávali sme si veľké ciele. Chalani pozbierali cenné skúsenosti v konfrontácii s mužstvami zvučných mien (Dinamo Minsk, HC´05 Banská Bystrica, HK Lokomotíva Nové Zámky, Vasas SC Budapest A a B a HDK Maribor) a vyskúšali si prvky moderného európskeho hokeja. Uhrali sme vyrovnané zápasy a najlepšou previerkou sú ťažké zápasy, v ktorých sa chlapci v hre odhaľujú do "naha" po všetkých, aj ľudských  stránkach, kde sa cibrí ich výkonnosť i charakter – poznamenal tréner HK Levice Marián Fliega.

Izomer, s.r.o. - ATÓM - Sv. Michala č. 4, 4. poschodie, 934 01 Levice - hydroizolácie striech lepenkou, fóliou Fatrafol 810, zateplenie a montáž sedlových striech krovy a všetky druhy krytín.

Na turnaji priateľstva U11 HK Levice štvrté, A-mužstvo vyhralo oba novoročné zápasy, zdolalo aj lídra tabuľky

Víťazom turnaja priateľstva kategórie U11 sa stal tím z chorvátskeho Mariboru, ktorý zvíťazil vo všetkých zápasoch v skupine A, kde účinkoval aj náš tím. V skupine právom obsadil prvé miesto pred HK Levice, Vasas SC Budapest a domácim celkom Banskej Bystrice. Skupinu B suverénne vyhrali mládežníci z Lokomotívy Nové Zámky.

Do vyraďovacej časti HK Levice postupovali z druhej priečky, kde na mládežníkov čakala Lokomotíva z Nových Zámkov, ktorej výber piatakov HK Levice podľahol 3:4 po samostatných nájazdoch. V zápase o tretie miesto mládežníci HK Levice podľahli po urputnom boji zo zvučným súperom z bieloruského Minsku 3:4 a obsadili konečné štvrté miesto.

Ako uviedol tréner HK Levice, Marián Fliega, turnaj sme si užívali, hráči si plnili svoje hráčske povinnosti nielen v rámci konkrétneho zápasu, ale aj mimo toho, boli sme pozrieť extraligový zápas medzi domácou BB a Žilinou no a po zápase nám usporiadatelia umožnili vstup do domácej kabíny, kde sa odfotografovali zo všetkými hráčmi HC´05 Banská Bystrica na čeles hviezdnym Michalom Handzušom. Všetkým hráčom zúčastnených družstiev a realizačnému tímu turnaja priateľstva chcem poďakovať za pohostinnosť a pozvanie.

Treba sa poďakovať hráčom za reprezentáciu klubu HK Levice – značka HK Levice išla do hokejového sveta, treba sa poďakovať rodičom za pozitívny prístup k turnaju a podporu svojich detí, treba sa poďakovať celému realizačnému tímu a sponzorom a na záver v mene rodičov a vedenia HK Levice sa treba poďakovať trénerovi Mgr. Mariánovi Fliegovi za trpezlivosť, mentorský prístup k hráčom a za to, že dal šancu mládežníckemu hokeju z Levíc sa prezentovať na kvalitne obsadenom turnaji.

HK Levice reprezentovali: Adámik, Tariška - Ördögh, Schwarz, Kasala, Šeliga, Drapák, Žigmund, Hebixer, Duchoň, Murín, Bíňovský, Zajko, Sucháň, Bobula, Palaj, Doboš

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...
Výsledky HK Levice na turnaji:
Skupinové zápasy: HK Levice – HC ´05 Banská Bystrica 1:1, 3:2, HK Levice – Vasas SC Budapest Red 1:0, 3:0, HK Levice – HDK Maribor 0:0, 0:4
Semifinálový zápas: HK Levice – HK Lokomotíva Nové Zámky 3:4sn
Zápas o tretie miesto: HK Levice – Dinamo Minsk 3:4

Ocenený hráči HK Levice v jednotlivých zápasoch: BB – Adrián DUCHOŇ, Vasas – Źolt ŽIGMUND, Maribor – Július ADÁMIK, NZ – Martin KASALA, Minsk – Andrej ÖRDÖGH

Konečné poradie:
1. HDK Maribor
2. HK Lokomotíva Nové Zámky
3. Dinamo Minsk
4. HK Levice
5. Vasas SC Budapest Red
6. Hokej Uherský Ostroh
7. HC´05 Banská Bystrica
8. Vasas SC Budapest White

Na turnaji priateľstva U11 HK Levice štvrté, A-mužstvo vyhralo oba novoročné zápasy, zdolalo aj lídra tabuľky

A-mužstvo HK Levice vyhralo oba novoročné zápasy

HK Levice - HC´05 iClinic Banská Bystrica

Zápas bol, podobne ako pri prvom meraní síl s týmto súperom, poznačený oklieštenou zostavou hostí. Napriek kondičnej výhode a streleckej prevahe (24:3) však herný prejav domácich nebol ideálny. Aj tak však dokázali 3 krát prekonať brankárovho súpera. Druhá tretina mala veľmi podobný priebeh. Hosťujúcim hokejistom sily stále viac a viac ubúdali, čo sa opäť odrazilo na pomere striel (23:7) a výsledku (4:0). Najviac gólov padlo v poslednej časti hry. Levičania sa ďalšími štyrmi gólmi dostalo do hrozivého vedenia 11:0, no presadiť sa dokázali tentokrát aj hostia a to dvakrát, čím uzatvorili skóre zápasu na konečných 11:2.

HK Levice 11:2 HC '05 iClinic Banská Bystrica "B" (3:0; 4:0; 4:2)

Góly: 5. Vrťo (Leontyev), 13. Segíň T. (Kasana, Záhorský), 17. Segíň T. (Sucharda), 28. Segíň P. (Kmeť), 32. Michalovič (Schwarz, Socha), 33. Kiepeš (Segíň P.), 40. Leontyev (Vrťo), 42. Leontyev (Školník, Bačkor), 49. Kmeť, 51. Bránik (Segíň P.), 52. Segíň T. (Káčer, Sucharda) - 53. Magura (Šmálik), 60. Laubert (Srnka, Šmálik)

Zostava LV: Lüley, Vozár - Bačkor, Socha, Bránik, Leontyev, Vrťo - Roško, Školník, Michalovič, Schwarz, Stankovič - Ozimák, Pitlanič, Kiepeš, Kmeť, Segíň P. - Kasana, Káčer, Segíň T., Sucharda, Záhorský

Zostava BB: Sršeň - Lapin, Rozinaj, Laubert, Magura, Šmálik - Korbeľ, Ľalík, Dobiš, Dúbravský, Srnka
Rozhodovali: Bachúrik - Gajdošech, D. Konc ml.
Vylúčenia: 1:5 na 2 min., navyše Záhorský (LV) 5+DKZ pichnutie
Strely: 65:16
Divákov: 220

Mgr. Daniel Socha, asistent trénera HK Levice: "Sme veľmi radi, že sa nám podarilo vyhrať prvý zápas v novom roku a že sme získali tri body do tabuľky. Sme spokojní s výsledkom, nie však s výkonom. V sobotu nás totiž čaká diametrálne odlišný súper proti ktorému takýto výkon rozhodne stačiť nebude. Dúfame, že chalanov táto nádielka podnieti k lepším výkonom a prístupu k zápasom."

Fotogalériu zo zápasu si môžete pozrieť TU: https://photos.google.com/share/AF1QipPT7T4VVKC3mj13XvttpUUkxxLxKH2Os0XSjAraVbVl_qiykP2yw9nc8aIrN1O1mA?key=THRrOVRJa3ZtM29OQlpNUFhtRWtrY1J1MmNEMkt3

Foto: Monika Vranová
Na turnaji priateľstva U11 HK Levice štvrté, A-mužstvo vyhralo oba novoročné zápasy, zdolalo aj lídra tabuľky

DYNAMAX Nitra - HK Levice

Levičania síce hrali zápas na súperovom ľade, no vďaka výborným fanúšikom mali vytvorenú skvelú domácu kulisu. Úvodná tretina však bola veľkým trápením. Nitra sa po góloch Klobučníka a Danišku už v 7.minúte dostala do vedenia 0:2. S hosťujúcimi hráčmi to nevyzeralo vôbec dobre. Herne sa trápili, puk im odskakoval od hokejok a takmer nič im nevychádzalo. Trápenie v prvej tretine sa im podarilo zmierniť až v poslednej minúte, keď prečíslenie 3 na 1 po krásnej kombinácii zakončil Peťo Kiepeš a znížil stav na rozdiel jediného gólu. Druhá tretina bola pre levických priaznivcov veľmi milým prekvapením. Na ľad akoby nastúpilo úplne iné mužstvo. Chalani začali bojovať a makať naplno. Z ich zvýšenej aktivity vyplývali fauly domácich hráčov, ktorým to značne uberalo sily. Minútová presilová hra o dvoch hráčov musela potešiť každého fanúšika hokeja. Levice súpera nepúšťali z obranného pásma v ktorom ich poriadne točili. Po delovke Filipa Kasanu, ktorá trafila brvno súperovej bránky boli blízko gólu, no skórovať sa im nepodarilo. Zaslúžená odmena prišla v 32.minúte, keď skóre vyrovnával Semen Leontyev. V závere tretiny však na trestnú lavicu putoval Adam Záhorský. Levičania dokázali ubrániť stav do konca druhej tretiny, no hneď v úvode tretej v oslabení inkasovali tretí gól. Nenechali sa ním však zaskočiť a pokračovali v dobrom výkone z druhej tretiny. Posledná tretina bola jednoznačne najvyrovnanejšou a hral sa v nej vynikajúci hokej. O vyrovnanie sa v 45.minúte postaral Libor Kmeť. Napriek šanciam na oboch stranách sa však skóre do konca riadneho hracieho času nezmenilo. Najbližšie k tomu mali hostia, keď sa v úplnom závere dostal pred prázdnu bránku súpera s pukom Ďuri Vrťo, no časomiera bola neúprosná. Zápas sa tak dostal do predĺženia v ktorom rozhodol Adam Záhorský, vďaka čomu si Levice z Nitry odnášajú dva body do tabuľky.

Dynamax Nitra 3:4pp HK Levice (2:1; 0:1; 1:1 - 0:1)

Góly: 4. Klobučník (Daniška), 7. Daniška (Dujíček, Bekényi), 41. Daniška (Dujíček) - 20. Kiepeš (Kasana, Schwarz), 32. Leontyev (Ozimák), 45. Kmeť (Segíň P., Segíň T.), 62. Záhorský (Segíň T.)

Zostava LV: Lüley - Ozimák, Roško, Bránik, Leontyev, Vrťo - Káčer, Socha, Kmeť, Segíň P., Segíň T. - Kasana, Školník, Kiepeš, Schwarz, Záhorský - Bačkor, Pitlanič, Hronec, Michalovič, Stankovič

Zostava NR: Púš - Dujíček, Sýkora, Bekényi, Daniška, Klobučník - Blickling, Kurej, Bafrnec, Vasiľko, Vraník - Barto, Molnár, Bajtala, Golas, Tarnóczy
Rozhodovali: Mĺkvy - Šefčík, Valachovič
Vylúčenia: 5:6 na 2 min.
Strely: 34:43
Divákov: 179

Najbližší domáci zápas:
HK LEVICE - HK ISKRA PARTIZÁNSKE, 16.1.2016 o 17:30 hod.
zdroj: Marian Moravčík, HK Levice

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre