05042024sob

Aktívny farmár na SOŠ PaSV Levice

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Aktívny farmár na SOŠ PaSV LeviceLEVICE 10. decembra 2015 - Pod názvom Aktívny farmár sa skrýva projekt, ktorý realizovala Stredná odborná škola poľnohospodárstva a služieb na vidieku Levice (SOŠ PaSV Levice). Podtitul projektu "modernizovaný, inteligentný, kreatívny" vyjadruje hlavné ciele projektu.

SOŠ PaSV Levice v rámci projektu zakúpilo modernú GPS sústavu pre navigáciu nového školského traktora. Žiaci sa týmto spôsobom môžu oboznámiť s najnovšími trendmi v poľnohospodárstve. O presné obrábanie vďaka GPS a služby školského traktora majú záujem aj poľnohospodári z okolia. Žiaci SOŠ PaSV Levice sa tak v rámci svojej praktickej prípravy podieľajú na poľných prácach priamo v reálnych podmienkach poľnohospodárskych podnikov z regiónu.

LeviceUbytovanie.sk - Predaj a prenájom a predaj 1. a 5. izbových zrekonštruovaných bytov v Leviciach

Aktívny farmár na SOŠ PaSV Levice

Ďalšou časťou projektu Aktívny farmár bolo zriadenie prevádzky na spracovanie prvotných poľnohospodárskych produktov priamo na škole. V rámci projektu bola zakúpená moderná technológia na spracovanie rastlinných aj živočíšnych produktov. Žiaci si tak vyskúšajú výrobu syra, jogurtov, sušeného ovocia, džemov, omáčok, ovocných štiav ďalších produktov. Zužitkujú plodiny, ktoré pestujú na školskom cvičnom pozemku a zároveň sa naučia ako finalizovať produkty. Finalizácia produktov a ich predaj koncovému spotrebiteľovi je trend rozšírený v celej Európe.

Izomer, s.r.o. - ATÓM - Sv. Michala č. 4, 4. poschodie, 934 01 Levice - hydroizolácie striech lepenkou, fóliou Fatrafol 810, zateplenie a montáž sedlových striech krovy a všetky druhy krytín.

Aktívny farmár na SOŠ PaSV Levice

Vďaka projektu Aktívny farmár sa žiaci môžu lepšie pripraviť na svoje budúce povolanie a získať nové pohľady na možnosti uplatnenia sa v poľnohospodárstve a na vidieku. Projekt finančne podporil Nitriansky samosprávny kraj, Ministerstvo školstva ako aj samotní poľnohospodári z regiónu. Podpora regionálnych agropodnikateľov je znakom, že škole veria a že škola je schopná pre nich pripraviť kvalitných pracovníkov.

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...

Aktívny farmár na SOŠ PaSV Levice
Aktívny farmár na SOŠ PaSV Levice
zdroj a fotografie: SOŠ PaSV Levice, http://www.sospasvlevice.sk/

POZRITE SI AJ:

- Praktická výučba na SOŠ PaSV Levice

- Deň otvorených dverí na SOŠ PaSV Levice

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre