05032024pia

Mgr. Miroslava Viglašová Klobušická, Miss Levice 1991: "...dokážte, že v našom okolí žijú pekné, sympatické a zaujímavé dievčatá."

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Mgr. Miroslava Viglašová Klobušická, Miss Levice 1991 odporúčas dievčatám zúčastniť sa Miss Levického okresu 2014LEVICE 16. januára 2014 - V roku 1991 mesto Levice vyhlásilo po prvý krát v histórii súťaž krásy - Miss Levice, do ktorého sa prihlasovali dievčatá z celého regiónu. Táto regionálna súťaž krásy mala po každý rok veľký ohlas a bol o ňu mimoriadny záujem. Posledných 7 rokov sa však v Leviciach súťaž krásy Miss Levice nerealizuje a tak portál Leviceonline.sk prichádza s projektom znovuoživenia tejto krásnej tradície a organizuje MISS LEVICKÉHO OKRESU 2014!

Práve historicky prvej Miss Levice v roku 1991 sa zúčastnila aj vtedy 17-ročná Miroslava Viglašová, ktorá sa stala víťazkou tejto súťaže a ktorú sme oslovili, aby nám prezradila niečo zo spomienok z jej víťazstva ako aj z jej následných skúseností v oblasti modelingu.

Absolvovali ste Miss Levice. Kedy to bolo, ako ste sa o súťaži dozvedeli a čo Vás motivovalo sa jej zúčastniť?

V roku 1991 usporiadalo MsKS v Leviciach vôbec prvú súťaž krásy okresu Levice. Od toho času sa každoročne uskutočnilo niekoľko takýchto súťaží pod názvom Miss Levice. Časom sa však súťaž stala málo atraktívnou, čo bola veľká škoda, pretože náš okres zdobí veľa krásnych dievčat, ktoré sa dokázali presadiť i na celoslovenskej úrovni. Stala som sa vôbec prvou Miss Levice. Galavečer uvádzali v tom čase Robo Kajzer a Dano Junas. Do súťaže ma bez môjho vedomia prihlásili moje spolužiačky zo Strednej pedagogickej školy v Leviciach. Pamätám si to, ako by to bolo dnes, keď prišli za mnou s vyplnenou prihláškou. Tú stačilo už len podpísať.  Spočiatku som sa tomu veľmi bránila, ale nakoniec našli recept, ako ma prehovoriť. Mojou prvotnou motiváciou bolo Mgr. Miroslava Viglašová Klobušická, Miss Levice 1991 odporúčas dievčatám zúčastniť sa Miss Levického okresu 2014nesklamať dôveru mojich spolužiačok, neskôr dôstojná reprezentácia školy a samozrejme rodiny a samej seba.

Absolvovali ste okrem Miss Levice aj iné súťaže krásy?

Po získaní titulu Miss Levice 1991 som svojou prihláškou potvrdila účasť aj  v celoslovenskej súťaži Miss Slovensko. Nakoľko regionálne krajské kolá sa vtedy neuskutočňovali, do užšieho finále vo veľkej konkurencii som nepostúpila. Pre mňa to bola obrovská skúsenosť v súťaži.

Napísali by ste nám niečo o Vašich ďalších úspechoch v tejto oblasti?

Množstvo skúseností a praxe v tejto sfére mi otvorili dvere v oblasti modelingu. Na tejto ceste som sa začala profesionálne venovať modelingu, ktorý so sebou priniesol prvé módne prehliadky na mólach. Možností v čase na začiatku milénia v tejto sfére boli odlišné, ako sú dnes. Prvotným krokom bolo nafotiť svoj prvý “book“. Prezentovať ho v správny čas a na správnom mieste. Potom už postupne začali prichádzať prvé ponuky z rôznych agentúr zo Slovenska i zo zahraničia. Spomínam si, že to bolo veľmi pekné obdobie, na ktoré rada v dobrom spomínam.  

Čo Vám tieto súťaže krásy dali?

Tak ako som spomínala, takéto súťaže boli pre mňa veľkou skúsenosťou v oblasti modelingu, ale hlavne prekonávaním vlastných predsavzatí, dosahovaní cieľov a obrovským dodaním odvahy v živote. Možností bolo naozaj veľa. Stretla som sa s rôznymi ľuďmi, ktorí v súťažiach krásy a topmodelingu pracovali. Po troch rokoch aktívneho modelingu, pri možnosti ďalších atraktívnych ponúk som nakoniec zvolila cestu pre rodinný život.

Mgr. Miroslava Viglašová Klobušická, Miss Levice 1991 odporúčas dievčatám zúčastniť sa Miss Levického okresu 2014
 
Pokračovanie rozhovoru pod reklamou:

Miss Levického okresu 2014 - Casting, 22. a 29.1.2014

Odporučili by ste dievčatám, zúčastniť sa Miss Levického okresu 2014?

Myslím, že v prvom rade je to o rôznych možnostiach, ako prezentovať prirodzenosť dievčenskej krásy. Nájsť odvahu absolvovať vstupné castingy,  pridať kus sebavedomia, exhibicionizmu a nakoniec netreba zabudnúť na skromné vystupovanie a zaujať tým, čím je každá dievčina jedinečná. Určite každému dievčaťu, ktoré premýšľalo o takejto možnosti, zúčastniť sa v súťaži, by som odporučila vyskúšať si to. Pri dnešných možnostiach, kedy je Európa, či svet otvorený pre svet modelingu, je šanca presadiť sa oveľa jednoduchšia. Vyžaduje to však tvrdú drinu, pevné nervy a poznať svoj cieľ. Poznám niekoľko dievčat z okolia Levíc, ktorých táto práca napĺňa a fotia pre renomované agentúry v Číne, Honkongu alebo Austrálií. Tak dievčatá neváhajte, prihláste sa a dokážte, že v našom okolí žijú pekné, sympatické a zaujímavé dievčatá.
Mgr. Miroslava Viglašová Klobušická, Miss Levice 1991 odporúčas dievčatám zúčastniť sa Miss Levického okresu 2014
Na čo všetko sa dievča musí pripraviť pre účasť v takejto súťaži krásy?

Tak ako som sa v predchádzajúcej odpovedi zmienila. Každé dievča musí mať v sebe určitú dávku sebavedomia.  Príprava? Tá ma rôzne možnosti. My sme „voľakedy“ museli absolvovať psychotesty. K tomu pár skúšok choreografie, nácvik chôdze a išlo sa na to. Bol to vôbec prvý ročník. O nás sa nestaral žiadny profesionálny tím. Vizážistky boli moje spolužiačky.  Zároveň sa postarali aj o výber šiat a kostýmov na jednotlivé disciplíny. Za toto všetko im aj keď je tomu už 24 rokov, patrí veľké poďakovanie.
Dievčatá sa však musia pripraviť aj na rôzne ohlasy z okolia.

Ako hodnotíte v súčasnosti s odstupom času takéto súťaže krásy?

Takýchto súťaží  je v súčasnosti veľké množstvo. Každá agentúra však ponúka vo svojej obsahovej možnosti pestrosť a výnimočnosť danej súťaže.  Najťažšie pre dievčatá a ich rozhodnutie je asi schopnosť odhadnúť dôveryhodnosť agentúry. O tom sa na verejnosti najviac rozpráva. Existujú však rôzne možnosti, ako si overiť takúto súťaž, či agentúru. Dnes si rada pozriem každú jednu súťaž krásy alebo stretnutia modeliek, či módne prehliadky a v duchu zaspomínam.

Čo by ste odkázali dievčatám, ktoré idú na takúto súťaž krásy, alebo ešte nie sú rozhodnuté, či ísť na takúto súťaž krásy?

 

Veľmi rada všetky dievčatá povzbudím. Treba ísť, vyskúšať si to. Je to úžasný pocit. Dôležité je byť prirodzená, uvoľnená a všetkým ukázať, čo je vo vás. Ukázať, že na to Mgr. Miroslava Viglašová Klobušická, Miss Levice 1991 pozýva všetky dievčatá na Miss Levického okresu 2014máte. Niekedy je málo viac. Nakoniec nezabudnem na predstavovanie sa v úvodnej disciplíne súťaži krásy Miss Levice 1991. Ako 17-ročná som stála na pódiu a mojou poslednou vyslovenou myšlienkou bola veta: “Krásny človek nemusí byť pekný.“

 

Dievčatá z celého okresu Levice vo veku od 15 do 25 rokov bez výškových podmienok príďte na jeden z castingov na MISS LEVICKÉHO OKRESU 2014, ktoré sa budú konať v dňoch 22.1.2014 a 29.1.2014 v Angel caffe bar v Leviciach, Holubyho 2 (za Mestským úradom) vždy od 17:00 do 19:00 hod. a rozbehnite svoju novú kariéru modelky, získajte nové skúsenosti, nové kontakty, spoznajte veľa nových ľudí a v neposlednom rade na Vás čaká veľa pekných chvíľ a hodnotných cien.

Viac o súťaži tu: http://www.leviceonline.sk/sutaze/2733-jedinecna-sanca-pre-dievcata-stat-sa-prvou-miss-levickeho-okresu-2014

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre