04272024sob

Okresné kolá súťaží AMFO 2015 a CINEAMA majú svojich postupujúcich

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 10. apríla 2015 - V Leviciach v Dome matice slovenskej sa uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie okresného kola súťaže amatérskej fotografie AMFO 2015 a okresnej súťaže amatérskej filmovej tvorby CINEAMA, ktoré organizuje Regionálne osvetové stredisko v Leviciach.

Okresné kolá súťaží AMFO 2015 a CINEAMA majú svojich postupujúcich

Do okresného kola AMFO sa zapojilo 103 fotografií od „starých“, dobre známych fotografov, ale aj nováčikov, ktorí veľmi milo potešili. Súťažné príspevky hodnotila dvojčlenná porota, Gabriel Kosmály a Branislav Valach.

Porotcovia spolu s riaditeľkou ROS, Alžbetou Sádovskou, odovzdali víťazom jednotlivých kategórií vecné ceny a diplomy. Na výstave v Dome Matice slovenskej boli vystavené všetky fotografie (spolu 48 ks), ktoré postupujú do krajského kola. Súčasťou výstavy a slávnostného oceňovania bolo aj premietnutie dvoch filmov, ktoré boli prihlásené do okresného kola CINEAMA. Tieto filmy budú súťažiť v krajskom kole.

LeviceUbytovanie.sk - Predaj a prenájom a predaj 1. a 5. izbových zrekonštruovaných bytov v Leviciach
Presspoint Levice

Okresné kolá súťaží AMFO 2015 a CINEAMA majú svojich postupujúcich

Amfo patrí k najstarším a najprestížnejším celoštátnym postupovým súťažiam a prehliadkam amatérskej fotografie. Je založená na dobrovoľnej činnosti a umeleckej tvorbe žiakov, študentov a dospelých občanov, jednotlivcov a členov fotoklubov. Jej poslaním je pomáhať pri vyhľadávaní talentovaných tvorcov. Vytvára priestor pre rozvoj umeleckej tvorivosti a technickej zdatnosti a vytvára podmienky na zviditeľnenie diel rôzneho tematického a žánrového zamerania, na porovnanie ich umeleckej a technickej úrovne. Súčasťou súťaže je aj vzdelávacia časť, ktorá prostredníctvom tvorivých dielní, workshopov, hodnotiacich diskusií prispieva k rozvíjaniu vedomostí a skúseností v oblasti umeleckej tvorby.
Okresné kolá súťaží AMFO 2015 a CINEAMA majú svojich postupujúcich

Porotcovia účastníkom poďakovali, víťazom zablahoželali, súťaž zhodnotili ako úspešnú a vyslovili presvedčenie, že s mnohými fotografiami sa stretneme ešte raz - v novembri, kedy sa v Leviciach uskutoční celoštátne kolo súťaže AMFO 2015, kde organizačným garantom z poverenia Národného osvetového centra v Bratislave bude práve Regionálne osvetové stredisko v Leviciach.
zdroj a fotografie: ROS Levice

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre