04232024uto

Nové streetworkoutové ihrisko otvorené pre každého

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 27. septembra 2014 - V nedeľu 21. septembra 2014 sa v priestoroch 5. ZŠ, Saratovská 43 v Leviciach vedľa bežeckej dráhy uskutočnilo oficiálne otvorenie nového streetworkoutového ihriska, ktorého hlavým iniciátorom bolo Občianske združenie Jungle Gym Levice v spolupráci s Mládežníckym parlamentom mladých v Leviciach, mestom Levice a 5. ZŠ, Saratovská 43 Levice.

Nové streetworkoutové ihrisko otvorené pre každého

"Tento projekt vznikol ako jeden z prvých cieľov OZ Jungle Gym Levice, ktoré si naše OZ stanovilo viac ako pred rokom. Cieľom bolo vybudovať streetworkout-ové ihrisko, ktoré bude slúžiť bezplatne verejnosti. Projekt bol financovaný s pomocou sponzorov, niektoré výdavky boli pokryté aj samotným OZ Jungle Gym Levice a na revitalizáciu priestorov prispel aj Mestský parlament mládeže v Leviciach. Zároveň mesto Levice prispelo nasypaním piesku ako podkladovej plochy. Takýmto spôsobom sme spoločne vybudovali túto krásnu mozaiku a vznikol tento zaujímavý projekt. V priestoroch ZŠ Saratovská 43 sme sa rozhodli tento projekt zrealizovať preto, pretože je situovaný veľmi dobre, ľudia ho vidia. Tento areál je športovým areálom a prišlo nám vhodné, zakomponovať aj tento prvok práve do tohto priestoru, ktorý určite rozšíri športové možnosti a potenciál pre miestnych športovcov. Toto ihrisko slúži na to, aby si športovec zdokonalil svoje silové a vytrvalostné prvky. Týka sa to najmä vysiacich a silových cvičení, zároveň je tu možné realizovať rôzne akrobatické prvky, ktoré sú v súčasnej dobe veľmi populárne. Toto ihrisko má výrazný zdravotný benefit," predstavil projekt Richard Faško z OZ Jungle Gym Levice a pokračuje.

Nové streetworkoutové ihrisko otvorené pre každého

"Keďže spolupracujeme s OZ Zoo Crew a zrealizovali sme spoločne projekt MOVEMENT - festival pohybovej kultúry a chceme aj naďalej spolupracovať v rámci projektov a vytvárali spolu veci, aké tu chýbajú. V rámci tejto spolupráce pripravujeme aj ďalší projekt, o ktorom by som zatiaľ nechcel hovoriť. Môžem však povedať, že ho budeme chcieť zrealizovať budúci rok (rok 2015, pozn. redakcia). Budeme sa ním snažiť vyplniť medzeru, ktorú tu majú najmä bikeri a boarderi, čiže tí, čo obľubujú extrémnejšie športy a k svojim športom potrebujú určité prvky."

Nové streetworkoutové ihrisko otvorené pre každého

OZ Jungle Gym Levice vzniklo v roku 2013 s cieľom cvičenia s vlastnou váhou tela bez vybavenia a poskytnúť ľuďom určitú športovú alternatívu. Súčasne ponúknuť verejnosti tráviť svoj voľný čas zmysluplnejšie. Za rok fungovanie OZ zrealizovalo množstvo zaujímavých aktivít, podarilo sa im zviditeľniť sa v meste Levice a teší sa stále väčšej popularite. Ak by sa chcel niekto pridať k členom OZ Jungle Gym Levice, stačí prísť, porozprávať sa, každý je vítaný.

Nové streetworkoutové ihrisko otvorené pre každého

"V rámci tohto projektu Mestský parlament mládeže v Leviciach pomohol s osadením lavičky, aby si športovci mali kde oddýchnuť. Súčasne sme zrealizovali informačnú tabuľu s prevádzkovým poriadkom, s návodom cvičenia na novom streetworkovom ihrisku ako i s varovaniami a upozorneniami, čo na ňom nepraktikovať, aby si športovci neublížili. Takisto informácie o tom, že si toto ihrisko treba vážiť, nepoškodzovať ho a chrániť ho, pretože slúži práve pre nich," poukázal líder Mestského parlamentu mládeže v Leviciach Dominik Kozmáli.

Nové streetworkoutové ihrisko otvorené pre každého

Počas otvorenia sme oslovili aj pani riaditeľku 5. ZŠ v Leviciac Mgr. Júliu Kotrusovú. "S umiestnením tohto nového ihriska práve v priestoroch 5. ZŠ, Saratovská 43 v Leviciach som dlho váhala, najmä kvôli bezpečnosti. Bojíme sa o naše deti, aby pri rôznych cvikoch nedošlo k úrazu a na tomto novom ihrisku nevieme zabezpečiť dozor. Na našom ihrisku si všetky vekové kategórie môžu zabehať na bežeckej dráhe, pre mamičky s detičkami tu je pieskovisko. Bežecká dráha sa však využíva najmä počas vyučovania na telesnej výchove, KD a krúžkovej činnosti. Ale keďže sme nemali obsiahnutých stredoškolákov, vyšla som v ústrety tomuto projektu a dúfam, že to všetci ocenia a budú spokojní."
zdroj a fotografie: Mgr. Andrej Budai, www.leviceonline.sk
NEPREHLIADNITE:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre