04202024sob

Nové parkovisko v Leviciach na mieste bývalých Žižkových kasární?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 17. januára 2014 - Nedávno sme Vás informovali, že pozemok, na ktorom sa v súčanosti nachádza provizórne parkovisko za Domom kultúry Družba v Leviciach, investor doteraz neuskutočneného projektu OC Europa zvažuje dať na odpredaj. Investor tento pozemok ponúkal mestu do prenájmu, mesto však požadovalo jeho úpravu podľa podmienok Okresného dopravného inšpektorátu PZ Levice, no investor neuvažuje o ďalších investíciách do tohto štrkového parkoviska.

Nové parkovisko v Leviciach na mieste Žižkových kasární?

To v súčasnosti nevyhovuje podmienkam dopravného inšpektorátu a mesto Levice malo povolenie na jeho prevádzkovanie len do konca roka 2013. Natíska sa teda veľmi závažná otázka, kde vytvoriť nové parkovacie miesta v centre Levíc. Momentálne to vyzerá tak, že práve samotné mesto investuje peniaze na úpravu daného štrkového parkoviska za spomínaným DK Družba, aby sa splnili podmienky ODI PZ Levice. Toto parkovisko však podľa slov hovorkyne mesta Levice bude na bezplatné parkovanie slúžiť iba do apríla 2014.

Pokračovanie článku pod reklamou:

Miss Levického okresu 2014 - Casting, 22. a 29.1.2014

Na mieste bývalých Žižkových kasárni nové parkovisko...

Vyzerá to tak, že mesto Levice rokuje s majiteľom pozemkov, na ktorom sa nachádzali Žižkové kasárne, že sa tam do konca marca 2014 vybuduje nové parkovisko. To však bude s najväčšou pravdepodobnosťou spoplatnené, výška poplatku však zatiaľ nie je jasná. Mesto musí hľadať možnosti nových parkovacích miest, keďže sa počet áut naďalej rapídne zvyšuje. To najviac pociťujú najmä obyvatelia sídlisk Rybníky a Vinohrady, no nie je to ružové ani v ostatných častiach mesta a tak sa mesto bude musieť spoliehať na už diskutovanú koncepciu riešenia statickej dopravy.

V hre nové parkovisko aj medzi Námestím Šoltésovej a Kauflandom?

Okrem už spomínanej novej lokality na parkovisko na mieste bývalých Žižkových kasárni ide do uváhy aj ďalší priestor - medzi Námestím Šoltésovej a obchodým domom Kaufland, vedľa súčasného parkoviska spomínaného obchodného domu. Mesto by na tomto mieste uvítalo nových 130 parkovacích miest už v priebehu roka 2014, v súčasnosti prebiehajú rokovania o podmienkach ich vybudovania.

foto: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre