05052024ned

V Mochovciach si z bankomatu zabudol zobrať peniaze, nálezca si ich prisvojil

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
V Mochovciach si z bankomatu zabudol zobrať peniaze, nálezca si ich prisvojilMOCHOVCE 9. júna 2015 - Policajti z Kalnej nad Hronom objasnili prípad zatajenia veci. Koncom mája si 45 ročný pán vyberal v Mochovciach z bankomatu peniaze.

Po vykonanej transakcii od bankomatu ale odišiel bez peňazí, nakoľko ich tam zabudol. Keď si po chvíli uvedomil, že si hotovosť nezobral, vrátil sa naspäť, no 300,-€ už bolo nenávratne preč. Pán Vladimír sa zmieril s tým, že svojou vlastnou vinou prišiel o peniaze a už nikdy ich neuvidí. Celú vec ale po týždni oznámil na polícii. S tým, že by tento skutok mohol byť objasnený, vôbec nepočítal.

LeviceUbytovanie.sk - Predaj a prenájom a predaj 1. a 5. izbových zrekonštruovaných bytov v Leviciach
Policajti z Kalnej nad Hronom začali vo veci konať. Aj napriek tomu, že na mieste boli kamery, v tomto prípade im k stotožneniu osoby nepomohli. Získavali preto čo najviac operatívnych informácií a preverovali osoby. Na základe poznatkov, s ktorými pracovali, sa im podarilo nájsť podozrivú osobu.
Keď sa policajti 32 ročného Jozefa z Novej Vsi opýtali na peniaze z bankomatu, potvrdil, že ich našiel a nechal si ich. To, že by sa dopustil trestného činu, si v tej chvíli ani neuvedomil.

Trestný zákon však hovorí, že kto si prisvojí cudziu vec malej hodnoty, ktorá sa dostala do jeho moci nálezom, omylom alebo inak bez privolenia oprávnenej osoby, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok. Poverený policajt obvinil muža z prečinu zatajenia veci.

zdroj: KR PZ Nitra

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre