05042024sob

Most cez Hron v Kalnej nad Hronom sa v roku 2024 rekonštruovať nebude

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

KALNÁ NAD HRONOM 18. januára 2024 - Most cez Hron v Kalnej nad Hronom sa v roku 2024 rekonštruovať nebude. Informoval o tom starosta obce Igor Gogora na svojej Facebook stránke.

Most cez Hron v Kalnej nad Hronom sa v roku 2024 rekonštruovať nebude

Podľa neho je otázne, či sa most bude rekonštruovať v roku 2025. "Dúfam, že áno, lebo je vážne v nevyhovujúcom technickom stave. Dôvody sú nevysporiadané vlastníctvo pozemkov, chýbajúca projektová dokumentácia pre realizovanie stavby a prirodzene nevybratý dodávateľ stavebných prác. To znamená, že tento most "musí" (mal by) vydržať aspoň v takomto stave v akom je teraz, kým nedôjde k rekonštrukcii," približuje Gogora.

Nákladná doprava podľa neho výrazne skracuje životnosť mosta. "Preto teraz spravíme všetko preto, aby sme ju čo najskôr zakázali, resp. ešte viac obmedzili. Hoci zákaz nad 10,8 tony je tam už aj teraz, no žiaľ to rešpektuje málokto. Kontrola je náročná, chýba priestor na odstavenie či odváženie vozidla (aby sa neobmedzila bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky)," dodáva starosta Kalnej nad Hronom.

"Budúcu stredu budeme mať prvé rokovanie, kde sa budeme snažiť presadiť tento zákaz a zároveň zaangažujeme našu obecnú políciu. Spravíme všetko (čo môžeme a je v našich možnostiach/kompetenciách) preto, aby tento most bol plne prejazdný do rekonštrukcie aspoň pre vozidlá do 3,5 tony a nemusel sa úplne zatvoriť v zmysle nevyhovujúceho technického stavu," uzatvára Igor Gogora.

zdroj a foto: Facebook Igor Gogora - starosta v obci Kalná nad Hronom

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie
...

KVALITNÝ NÁBYTOK, PRODUKTY TOPSHOP, DORMEO, DELIMANO, WALKMAXX, WELLNEO, ROVUS - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre