05032024pia

Syllabová na MS v Kazani spravila krok k olympiáde v Riu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

KAZAŇ / LEVICE 23. augusta 2015 - Aj keď ostatná sezóna v roku 2014 nevyšla podľa Mirkiných predstáv, kvôli zdravotným a študijným povinnostiam sa ukázalo, že sa vytrvalosť, poctivosť a ctižiadostivosť začala vyplácať a sen po druhej účasti pod piatimi kruhmi vyzerá byť reálnejší.

Syllabová na MS v Kazani spravila krok k olympiáde v Riu

Odchovankyňa levického plávania, ktorá momentálne reprezentuje banskobystrickú Duklu a ktorá sa zúčastnila v roku 2012 Olympijských hier v Londýne na 50 m voľný spôsob, sa po úspešnej kvalifikácii od 2. do 9. augusta 2015 v ruskej Kazani zúčastnila Majstrovstiev sveta v plávaní na dlhý bazén.

Mirke sa podarilo kvalifikovať v jej dvoch najsilnejších disciplínach 50 m a 100 m voľný spôsob. V jej prvom vystúpení sa na dlhšej sto metrovej trati podarilo zaplávať čas 55,60s a svoj "osobák" si tak vylepšila o 19 stotín, s ktorým sa kvalifikovala na šampionát. Dosiahnutý čas znamenal skvelé 29. miesto v širokom štartovom poli, kde súťažilo v danej disciplíne až deväťdesiat plavkýň z celého sveta.

LeviceUbytovanie.sk - Predaj a prenájom a predaj 1. a 5. izbových zrekonštruovaných bytov v Leviciach
Tento fantastický výsledok nabudzoval očakávanie od Mirkinej silnejšej disciplíny 50 m voľný spôsob. V sobotu sa naše skromné očakávania vďaka Mirke podarilo naplniť, a to v novom osobnom rekorde 25,59s (31. miesto so 115 účastníčok). S týmto dosiahnutým časom sa jej podarilo o krok priblížiť k úspešnej kvalifikácii na Olympijské hry do brazílskeho Ria, ktoré sa budú konať budúci rok.

Oba dosiahnuté výsledky sú B limitmi na OH, avšak ten na 50 m trati dáva Mirke za súčasných okolností väčšiu šancu. Všetko však bude záležať od výsledkov v nachádzajúcom období na jar 2016. Pri všetkých dosiahnutých Mirkiných výsledkoch stoja pri nej aj jej partneri, ktorým by sme touto cestou vyslovili poďakovanie (GasTrading, VUEZ, SKODA SLOVAKIA, VoBo, Obec Kalná nad Hronom, SABRINA MODELLE).

zdroj a fotografia: Michal Červenák

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre