05052024ned

Hokej a hokejové správy, aktuality z mesta Levice

Mikuláš navštívil aj levických hokejistov, prišiel sa pozrieť na tretiakov, muži zdolali Púchov

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 9. decembra 2014 - Mikulášsky víkend 6.-7.12.2014 patril aj levickým hokejovým družstvám. Ten sa prišiel pozrieť na prípravný zápas tretiakov proti hráčom HKM Zvolen. Tento zápas bol pravým mikulášskym, na konci zápasu sa samozrejme pre všetkých hráčov rozdávali mikulášske balíčky.

Mikuláš navštívil aj levických hokejistov, prišiel sa pozrieť na tretiakov, muži zdolali Púchov

Muži privítali na svojom ľade Púchov, mladší a starší žiaci cestovali na sever Slovenska do Námestova a do Ružomberka, piataci rozdrvili Petržalčanov. Prinášame Vám víkendové výsledky všetkých zápasov levických družstiev.

3HP HK Levice

Tretiaci na Mikuláša s remízou

Prípravné zápasy 3HP – zápas č.6

HK Levice – HKM Zvolen 10:10

HK Levice: Virág M., Grobař – Doboš R., Drapák D., Hlinčík, Grossová, Chovanec, Iľdža, Karaffa, Kúkel, Mikloško, Moravčík S., Régi, Sleziak, Torok, Virág J., Vlčko, Vrecník, Belko,
Kondač, Karaffa, Jelínek

Kategória 3HP – hokejová prípravka tretích ročníkov hrá podľa pravidiel SZĽH pre minihokej v tretinách s A a B mužstvom po štyroch hráčoch.

Mikulášsky zápas tretiakov ako keby riadil sám Mikuláš. Hráči 3HP HK Levice nastúpili na svoj šiesty prípravný zápas v sezóne zo série prípravných zápasov. Na domácom ľade privítali tretiakov z hokejového klubu mesta Zvolen – HKM Zvolen. Sobotňajší zápas sa musel páčiť všetkým zúčastneným divákom, veď niesol prívlastok mikulášsky a nádych obľúbeného sviatku pocítili ako diváci, tak aj mládežnícky hokejisti na ľade. Podporiť tretiakov z HK Levice prišiel aj funklub levického hokeja „ULTRA LIONS ́96“, ktorí pripravili originálnu ligovú atmosféru tomuto zápasu a dobrú náladu tvrdili po celé dopoludnie za čo im patrí veľká vďaka. Hráči oboch družstiev do zápasu vstupovali s obrovským nadšením, chceli sa baviť hokejom. Tretiaci zo Zvolena u nás boli prvý krát v sezóne a podali disciplinovaný a sympatický výkon.
Oba celky na zimnom štadióne v Leviciach odohrali vskutku vyrovnaný zápas, v mikulášskej atmosfére, ktorú dotváral aj „play list“ DJ v časomiere. V polovici zápasu sa zdalo, že tretiaci HK Levice sa gólovo vzdialili súperovi zvučného mena, keď vyhrávali 9:5, ale mladí zvolenčania nám nič nedarovali a dotiahli sa na rozbehnutých Levičanov. Tri minúty pred koncom zápasu bol stav vyrovnaný 10:10 a tak to už aj zostalo. Víťazmi tohto zápasu boli oba celky.
Na konci zápasu sa konalo aj oceňovanie všetkých hráčov mužstiev HKM Zvolen a HK Levice v podobe mikulášskych balíčkov, ktoré rozdával sám MIKULÁŠ.

Veľká vďaka patrí rodičom a trénerom oboch mužstiev, ktorí sa postarali o dobrú náladu po celé doobedie na ľade, v hľadisku a v šatni.

Mikuláš navštívil aj levických hokejistov, prišiel sa pozrieť na tretiakov, muži zdolali Púchov
Mikuláš navštívil aj levických hokejistov, prišiel sa pozrieť na tretiakov, muži zdolali Púchov

Marián Fliega, tréner HK Levice: "Dnes sme hrali pred pred vynikajúcou kulisou, ktorá dotvára zápasu sviatočnú atmosféru. Súper zvučného mena hral disciplinovane a nedovolil nám vstreliť viac ako dva góly na začiatku zápasu, kedy sme si vypracovali veľa šancí. V druhej polovici zápasu sme vyhrávali 9:5, ale pred koncom zápasu sa na nás Zvolen dotiahol. Bol to vyrovnaný zápas a myslím si, že zápas splnil to také Mikulášske - remíza je zaslúžená.

Michal Dávid, tréner HK Levice: "Chlapci dokázali hrať s chuťou a záujmom. S pestrením boli aj
samostatné nájazdy po zápase kde aj tu sa potvrdil výsledok zápasu, keď síce v tejto skúške zručnosti sme obstáli lepšie 11:10, ale bolo to vyrovnané."
Počet divákov: 102

Nasledujúci prípravný zápas 3HP: Vianočný turnaj tretiakov v Topoľčanoch 27.-28.12.2014

Marian Moravčík – vedúci družstva

Mikuláš navštívil aj levických hokejistov, prišiel sa pozrieť na tretiakov, muži zdolali Púchov

HOKEJ – A. mužstvo HK Levice

Proti Púchovu opäť víťazne

II.LIGA sk.A – 13.kolo

HK Levice – ŠHK Púchov 6:3 (3:1, 0:1, 3:1)

Július Beňuš, tréner HK Levice: „V poslednom stretnutí v roku 2014 na domácom ľade sme nastúpili v oklieštenej zostave z dôvodu zranení a maródky našich hráčov. Napriek týmto skutočnostiam sme jednoznačne chceli v zápase vyhrať. Aj keď v prvej tretine sme sa prvých desať minút herne hľadali, dokázali sme postupne súpera prehrať a tretinu vyhrať 3:1. Problém nastal v druhej tretine kedy nás súper dostal pod tlak a herne nás prevýšil. Je pravdou, že veľa sme mu našimi chybami umožnili my. Druhú tretinu sme prehrali 0:1. V tej tretej sme sa postupne vrátili do hernej pohody a ďalšími gólmi sme zápas dostali do kontrolovateľného záveru. Tretiu tretinu sme vyhrali 3:1 a tri body ostali doma. Chlapcom patrí z mojej strany vďaka za víťazstvo v dnešnom zápase. Ďalej by som chcel poďakovať našim divákom a fans za podporu kedy sme to najviac potrebovali.

Víťazstvom sme si upevnili tretie miesto v tabuľke a pokračujeme v ataku druhého miesta. Na tom sa momentálne nachádza Dubnica, náš najbližší súper, s ktorým sa stretneme na jeho ľade v sobotu dňa 13.12.2014. Na záver roka nás čakajú už len stretnutia u našich súperov. Postupne sa stretneme s už spomínanou Dubnicou, potom cestujeme k nováčikovi do Petržalky (20.12.2014) a posledné stretnutie v roku 2014 odohráme v Banskej Bystrici (27.12.2014). Séria uvedených troch stretnutí v rade na ľade súperov nám ukážu, aké sú naše vyhliadky na celkové umiestnenie v tabuľke 2.ligy.

Góly za HK Levice: 5. Segíň T. (Ozimák), 15. Ozimák (Školník), 15. Záhorský (Kasana), 47. Segíň T. (Ozimák), 53. Socha (Vrťo, Záhorský), 54. Kiepeš (Matejov, Hronec)

HK Levice: Račko – Kasana, Roško, Segíň T., Vrťo, Záhorský – Ozimák, Socha, Hronec, Kiepeš, Matejov – Školník, Adámik, Michalovič, Stankovič
Divákov: 189

Nasledujúci zápas: MHK Dubnica – HK Levice (13.12.2014 o 17:00), 14.kolo

Pozrite si aj fotoreportáž zo zápasu 13. kola 2. hokejovej ligy sk. A HK LEVICE - HK PÚCHOV zo dňa 6.12.2014 tu: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.891714357519455.1073741834.877468098944081&type=1

Mikuláš navštívil aj levických hokejistov, prišiel sa pozrieť na tretiakov, muži zdolali Púchov


Ml. a St. žiaci HK Levice

Žiaci na tripe v Námestove a Ružomberku

Chlapci nastúpili v piatok na zápas v Námestove. Už na rozcvičke sa súper javil lepšie, ako v zápase u nás nakoľko bol posilnený o 4 hráčov z Martina (3 hráči + 1 brankár). Naše družstvo pristúpilo k tomuto zápasu zodpovedne, snažilo sa plniť trénerove pokyny. Chlapci ešte k výkonu pridali bojovnosť a nasadenie v každej situácii. Aj keď miestami hrali v zápase akoby proti „ďalšiemu súperovi“, môžeme povedať, že tento ťažký zápas zvládli. Úspech v tomto zápase sa dostavil po kolektívnom výkone počnúc brankárom až po všetkých 11 hráčov, ktorí vycestovali na tento dvojzápas, nakoľko pár chlapcov je chorých a ďalší z rôznych príčin s kolektívom necestovali. Chalani predviedli pekný, rýchly, jednoduchý a účelný hokej. Aj keď sa vyskytli v hre chyby, dokázali na ľade súpera vyhrať gólom poldruha minúty pred koncom výsledkom 4:5

Starší žiaci – HK ALTIS Námestovo 4:5 HK Levice (1:2; 2:1; 1:2)

Góly LV: Kosiba, Vrbka, Ágoštonová, Formel, Fábry

Chlapci od úvodu nastúpili na tento zápas ustráchane, v ich hlavách bola myšlienka, že dnes nemôžu byť úspešní nakoľko bol súper posilnený tak, ako ich starší spoluhráči o 3 hráčov z Martina. Prvá tretina sa niesla presne v tomto duchu, keď ju chlapci prehrali 4:0. Veľký podiel na tom mal výkon domácich hráčov na striedavom štarte. Druhá tretina od úvodných minút patrila Levičanom keď po „umývaní hláv“ cez prestávku vykorčuľovalo z našej strany úplne iné družstvo, ktoré za 2 minúty druhej tretiny strelilo 2 góly a začala sa naháňačka súpera a boj o víťazstvo v tomto zápase. Avšak na súperovej strane dominovali aj naďalej hráči, ktorí posilnili domácich. Za týchto okolností bolo veľmi ťažké dohnať skóre. Náš výkon tak nebol stopercentný. Po prvej tretine bol síce už lepší, ba sa dá povedať, že sme mali miestami navrch no aj tak sme odišli z tohto zápasu bez bodu.

Mladší žiaci – HK ALTIS Námestovo 6:3 HK Levice (4:0; 1:2; 1:1)

Góly LV: Hofer, Nochta, Blaško

Na druhý deň odohrali Levičania zápas ľade Ružomberku. Očakával sa veľmi náročný zápas najmä po kondičnej stránke, vzhľadom na zápas odohratý deň predtým. Na ľade však chalani podali po taktickej stránke asi najlepší doterajší výkon. Presvedčili sa o tom, že ak vnímajú pokyny trénera majú veľké šance na úspech v každom zápase. Tento zápas nepustili súpera takmer k ničomu, po taktickej stránke jasne dominovali a rovnako aj po hernej stránke boli celý zápas lepším družstvom. Po pekných hokejových akciách pridávali gól za gólom až na konci zápasu bol výsledok ich výkonu na svetelnej tabuli odmenený výsledkom 1:7.

Jozef Guťan, tréner HK Levice: „Trošku sme sa obávali nášho výkonu z hľadiska kondície ale po veľmi dobrom taktickom výkone sme súpera porazili, nakoľko sme boli po každej stránke lepší. Preto sa nám podarilo súperovi nastrieľať „sedmičku“. Družstvo musím veľmi pochváliť ako za predošlý tak aj tento zápas. Dúfam, že chlapci budú pokračovať v takýchto výkonoch a budú mať chuť do hokeja, tréningov a zápasov a aj naďalej budú podávať takéto kolektívne výkony. Takúto reprezentáciu nášho klubu HK Levice si všetci predstavujeme."

Starší žiaci – MHK Ružomberok 1:7 HK Levice (0:2; 0:1; 1:4)

Góly LV: 2. Vrbka (Záhorský), 7. Kosiba (Vrbka), 25. Vrbka, 41. Kosiba (Vrbka), 46. Kosiba (Bednár, Ágoštonová), 52. Fábry (Kovács), 59. Kosiba (Bednár)

Na druhý deň odohrali ďalší zápas aj mladší žiaci. Od úvodu to bola zase z našej strany stará
pesnička. Hráči odohrali prvú tretinu bez bojovnosti, nasadenia a s chybami akoby na nich doliehala únava. Celú tretinu sme odohrali na 4 formácie čo malo za následok, že sme chceli rozložiť sily na viac útokov. Avšak úroveň týchto 4 útokov je rozdielna a tak to na ľade aj vyzeralo. Po prestávke, dohovore v kabíne a pokynoch od trénerov na častejšie striedanie sa chlapci začali preberať. Chlapci súpera postupom času prevyšovali vo všetkých ukazovateľoch. Pracovali tvrdo až do konca zápasu, mali niekoľkonásobnú prevahu v počte striel, až sa im podarilo súpera zlomiť a otočili výsledok zápasu vo svoj prospech.

Mgr. Daniel Socha, Jozef Guťan, tréneri HK Levice: „Chalani dovážajú z tohto dvojzápasu polovicu bodov pretože sme v niektorých fázach zápasov nebojovali, hrali sme v momentoch voči súperovi odovzdane. Avšak boli aj momenty v zápasoch, keď sme súperov jasne po všetkých stránkach prevyšovali. Treba konštatovať, že i napriek niekoľkým hluchým minútam v zápasoch chalani podali sympatické výkony. Rozhodne sme nesklamali. Povzbudíme sa a ideme ďalej.

Mikuláš navštívil aj levických hokejistov, prišiel sa pozrieť na tretiakov, muži zdolali Púchov


Mladší žiaci – MHK Ružomberok 3:5 HK Levice (2:0; 0:3; 1:2)

Góly LV: 21. Hofer (Lörinc), 25. Nochta (Hofer), 36. Mišura (Novák), 56. Nochta, 59. Hofer (Nochta)

Zdroj: Jozef Guťan


Prípravný zápas hokejovej prípravky 5.ŠHT

Piatacky káder v prípravnom zápase nastrieľal 30 gólov

Mládežnícky hokejisti z 5ŠHT HK Levice mali podľa rozpisu súťaže voľno, ktoré využili prípravným zápasom proti mládežníkom s hokejového klubu HC Petržalka 2010.

HK Levice – HC Petržalka 2010 30:1 (11:0, 14:1, 5:0)

HK Levice: Grobař – Kasala, Farkaš P., Doboš, Juhás, Kravec, Matuška, Schwarz, Šeliga - Drapák, Sládeček, Farkaš J., Gellen, Horváth, Moravčík, Ešek, Pacala, Majetič, Grmanová,

Hokejisti hokejovej prípravky 5.ŠHT pripravili pre svojho trénera Mgr. Marián Fliegu takpovediac „Mikulášsky darček“ v podobe 30-tich strelených gólov v súperovej bránke.

Zápas sa niesol v duchu prípravy, vyskúšať si rôzne herné kombinácie v premiešaných zostavách. Hráči ukázali, že za posledné tri mesiace zdokonalili záverečnú fázu a dôraz v predbránkovom priestore. Petržalčania boli húževnatým súperom a ďakujeme trénerom HC Petržalka 2010, že prišli a konfrontovali svojich zverencov s piatakmi 5.ŠHT HK Levice.

Marian Fliega, tréner HK Levice: "Hlavnou podstatou tohto prípravného zápasu bolo, aby sme si vyskúšať rôzne herné kombinácie, hlavne streľbu na bránu a prihrávky pred bránkovisko. Na tento zápas som nominoval aj štyroch štvrtákov (Kasala, Duchoň, Šeliga a Schwarz), čím sme vytvorili kompletné štyri päťky, ktoré som postupne prestriedaval v polovici zápasu. Hráči preniesli na ľad to, čo neustále na tréningoch trénujeme, že sa dá hrať jednoduchšie, rýchlejšie, počnúc korčuľovaním, vedením puku a streľbou. Prvoradým cieľom je hrať celých 60 minút aktívny hokej založený na dobrom korčuľovaní po celej ploche ihriska, čo najdlhšie mať puk pod kontrolou, každý hráč musí byť individuálne silný po každej stránke, ale zároveň mať silné kombinačné ponímanie a keď sa nám to bude dariť, tak si môžeme povedať, že napĺňame naše ambície a budeme chcieť takto hrať každý zápas bez ohľadu na meno súpera."

Mikuláš navštívil aj levických hokejistov, prišiel sa pozrieť na tretiakov, muži zdolali Púchov

Foto: Starší žiaci 8-9, horný rad zľava: Asist.trénera Michal David, Dominik Bednár, Patrik Kováč, Patrk Balla, Matej Kvočka, Dušan Formel, Patrk Kosiba, Filip Fábry, Juraj Záhorský, Kristián Benč, Karol Vrbka, Patrik Chovanec, Adrian Vallo, Tréner športovej prípravy Július Beňuš.
Dolný rad: Šimon Ordogh, Adrian Cibula, Miriam Luptáková, hl.tréner Jozef Guťan, Patrícia Agoštonová, Adam Cigánik, Michal Sucháň


Mikuláš navštívil aj levických hokejistov, prišiel sa pozrieť na tretiakov, muži zdolali Púchov

Mladší žiaci 6-7 ročník, tretí rad z ľava: Daniel Socha, trèner kategórie, Lukáš Felis, Marek Paľovčík, Erik Nochta, Dávid Lorinc, Jan Hronec, tréner športovej prípravy Julius Beňuš, druhý rad z ľava: Lukáš Vrbka, Dominik Bukoven, Matej Ševčik, Peter Ferenci, Dalibor Macho, Adam Bernáth, David Hofer, Tomáš Kerestvey, Matúš Tkáč, Dávid Blaško.
Dolný rad: Branislav Mišura, Tomáš Mejsnar, Patrik Kasala, Tréner mládeže Jozef Guťan, Nikolas Šebeštin, Matej Havelka, Marcel Novák.
zdroj a fotografie: HK Levice

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre