05062024pon

Žiacky majster okresu Levice mení vedenie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 4. decembra 2013 - Po skončení súťažného futbalového ročníka 2012/2013, ktorý zavŕšil KŠK Juventus Levice ziskom piateho titulu Majstra okresu Levice v kategórii žiakov, začala v činnosti futbalového klubu nová etapa. Dňa 22. júna 2013, ihneď po skončení finálového turnaja žiakov, sa konalo tradičné stretnutie hráčov, vedenia klubu a rodičov.

KŠK Juventus Levice mení vedenie, 22.11.2013

V radostnej atmosfére po získaní titulu v žiackej kategórii ukončil svoju funkciu predsedu klubu Milan Bridiš, ktorý ju vykonával od založenia klubu v roku 1992. Symbolicky aj prakticky ju odovzdal svojmu bývalému žiakovi a úspešnému trénerovi žiackeho mužstva Petrovi Szutyányimu.

Tajomníkom, informačným manažérom a trénerom dorastu sa stal Vladimír Kondé. V činnosti klubu sa začala nová a oveľa náročnejšia etapa, pretože okrem mužstva žiakov začalo v oblastnom majstrovstve Levice pôsobiť aj mužstvo dorastu. Treba pripomenúť, že klub nemá vlastné ihrisko a žiaci hrávajú svoje majstrovské zápasy v Leviciach a dorastenci v Kalinčiakove. Za prenájom  ihrísk na základe nájomných zmlúv musia platiť SŠZ v Leviciach nájomné. Mužstvá fungujú vďaka  výraznej pomoci rodičov a nového vedenia, ktoré aj v náročných podmienkach dokáže zabezpečiť úspešnú činnosť oboch mužstiev.

Pred sezónou boli opodstatnené obavy, ako dokážu účinkovať dve mužstvá. Obavy sa ukázali ako neopodstatnené. Žiaci skončili po jeseni na 1. mieste a dorastenci ako nováčik súťaže na 5. mieste. Podarilo sa stabilizovať aj hráčske kádre, o čom svedčí aj počet hráčov.

Káder dorastu tvoria hráči: Bielik Simon, Baša Dávid, Benický Gabriel, Búra Erik, Godollei Patrik, Vonkomer Gregor, Lukáč Dominik, Szendrei Maroš, Szabó Benjamín, Illek Tomáš, Srna Ladislav, Mandrák Martin, Rusnák Jakub, Pustai Jozef, Kocanda Denis, Járosi Štefan,  Černák Patrik, Adamec Jakub, Kupča Igor, Močko Henrich, Šabík Roman, Nozdrovický Dominik, Mészáros Patrik a Mészáros Ľudovít.

Levický obchod - Svet Kabeliek VIKI, sv. Michala 26, Levice - kabelky, dámske a pánske peňaženky, opasky   Montáž a servis poplašných a zabezpečovacích systémov Levice a okolie - Mont Servis MaR elektro Tibor Budai

Žiacke družstvo tvoria: Dolnický Alex, Mandrák Miloslav, Takáč Filip, Minár Matej, Jančová Veronika, Budovcová Alexandra, Kurina Adam, Gubík Patrik, Salinka Tomáš, Haszics Timotej, Šebeštín Timotej, Sajka Richard, Brandt Kevin, Birdáč Koloman, Bukaj Ivan, Molnár Tomáš, Ďurovský Vladimír, Vražel Marek a Zajac Denis.

V oboch mužstvách je ich dostatočný počet, čo v dnešných podmienkach nie je samozrejmosťou. Umiestnenie po jeseni zaručuje obom mužstvám účasť na zimných halových turnajoch O pohár predsedu ObFZ v Leviciach. V radostnej atmosfére bilancovali svoju činnosť členovia oboch mužstiev na spoločnom stretnutí dňa 22. novembra 2013. Po futbalovom turnaji, na ktorom štartovali 4 mužstvá, zložené z hráčov žiakov, dorastu, vedenia klubu a rodičov, nasledovalo spoločné stretnutie, na ktorom sa hodnotila činnosť v jesennej časti sezóny a vytýčili úlohy na nasledujúce obdobie.

Poďakovanie prítomných patrí firme Stanleys Pizza za poskytnuté občerstvenie. V zimnej príprave sa pripraviť na halové turnaje a jarnú časť súťažného ročníka. V pláne je aj zimné sústredenie  a po skončení ročníka účasť na turnaji v zahraničí pre obe mužstvá. Zabezpečiť činnosť mužstiev v zložitých podmienkach nie je vôbec jednoduché, pretože klub si podmienky na činnosť vytvára v podstate sám. Vďaka iniciatívnemu vedeniu sa darí získavať potrebné finančné prostriedky na činnosť formou projektov, grantov, žiadostí, 2% z daní a pod. KŠK Juventus Levice vstúpil do novej, náročnejšej etapy svojej činnosti úspešne. A to vďaka ľuďom, ktorých futbal spája a ktorí sú ochotní obetovať sa pre futbal a výchovu a formovanie mladej futbalovej generácie.

Na záver sa k ukončeniu funkcie predsedu KŠK Levice vyjadril doterajší predseda Milan Bridiš. "V živote platí múdrosť - Všetko má svoj čas. Je čas prísť a je čas odísť. Okrem funkcie predsedu KŠK Levice vykonávam aj predsedu Sport Club Hronské Kľačany. Mám množstvo funkcií v školách v Leviciach i v Hronských Kľačanoch napriek tomu, že som už dôchodca, v obci, deti a vnúčatá ma tiež potrebujú. Je dobre, keď môžeme v živote v rôznych oblastiach štafetu odovzdať mladším, ako to bolo v prípade predsedu KŠK Levice. Noví, mladí ľudia majú viac energie, času, nápadov ako pokračovať v smerovaní klubu. Rozlúčil som sa iba s funkciou, ale nerozlúčil som sa s mojimi priateľmi, s ktorými nás roky spája futbal, so žiakmi, s dorastencami, s rodičmi. A verím, že to tak aj zostane. Dôkazom toho bola aj moja účasť na spoločnom stretnutí, kde sa hodnotila futbalová jeseň 2013."

Autor príspevku a fotografia: Milan Bridiš /bývalý predseda KŠK Juventus Levice/

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre