05072024uto

Basketbal a basketbalové správy z Levíc

Patrioti zvládli extrémne dôležitý zápas + rozhovory

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 12. januára 2014 - V sobotu 11.1.2014 sa v levickej Športovej hale odohralo 24. kolo najvyššej slovenskej súťaže - Slovak Sport.TV Basket extraligy mužov medzi domácimi Levickými Patriotmi a BK 04 AC LB Spišská Nová Ves. Pre Levičanov bol tento zápas extrémne dôležitý, keďže pred týmto zápasom ťahali 8-zápasovú šnúru prehier a okrem toho ich ešte čaká zápas v Spišskej Novej Vsi.

BK Levickí Patrioti - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves, 24. kolo Slovak Sport.TV Basket extraligy mužov, 11.1.2014

A keďže Spišiaci vedú priamy súboj práve s Levicami o play off, dnešná výhra by Levičanom veľmi pomohla. Zápas bol veľmi vyrovnaný, mužstvá sa bodovo doťahovali na svojho súpera. V zápase zažiaril najmä domáci Obade, ktorý mal až 20 doskokov z 50 celého mužstva, strelecky sa darilo aj Mauríciovi Galatovi. Na Levičanoch však bolo vidieť nasadenie a to, že tento zápas brali naozaj vážne. Azda každý domáci fanúšik sa obával o poslednú časť zápasu, keďže Patrioti v posledných zápasoch v týchto častiach hry strácajú koncentráciu, no dnes im bolo súdené zvíťaziť. Treba povedať, že do posledných sekúnd to boli doslova nervy, keď Spišská mala pár sekúnd pred koncom zápasu strelu, ktorú keby premenila, hralo by sa predĺženie. Napokon však domáci vyhrali a pripísali si dôležité 2 body!

BK Levickí Patrioti - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 80:77 (15:15, 24:17, 22:21, 19:24)

Najviac bodov: Galata 22, Obade 20, Anuna 14 - Barnes 28, Sek 14, Strzelecki 12
TH: 26/18 - 11/7, fauly: 16 - 25, trojky: 2 - 11, rozhodovali: T. Lukáč, Pipíška a Kovalčík, 800 divákov
BK Levickí Patrioti - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves, 24. kolo Slovak Sport.TV Basket extraligy mužov, 11.1.2014
Pozápasové rozhovory:
Ladislav Lutovský, tréner BK Levickí Patrioti: "Dnes sa ukázalo presne to, čo som očakával, že to bude ťažký zápas. Do Levíc prišla Spišská Nová Ves posilnená o jedného hráča, takže je vidieť, že súper stále bojuje o miestenku do play off. Víťazstvo ma teší, všetko sme k tomu dnes prispôsobili tak, aby sme vyhrali. V prvom polčase sme plnili takmer všetko, čo sme nacvičovali a čo sme chceli hrať. Som veľmi rád, že sa nám konečne podarilo zvíťaziť. Chalanom som vravel, že Spišská nie je mužstvo, ktoré sa vzdáva, ale je to tím, ktorý hrá až do konca, čo sa aj ukázalo. Mali sme veľké problémy ubrániť nového hráča súpera - rozohrávača. Výborne sme však doskakovali, mali sme 50 doskokov, z čo 20 mal Obade. Zaostávali sme však v streľbe, dali sme len dve trojky a neboli sme nebezpeční ani z perimetra. Spišská naopak, mala veľa otvorených striel a veľa ťažkých premenila, 12 trojkových pokusov. Čo je pre mňa sklamaním, je nezvládnutá taktickosť niektorých našich hráčov v záverečných dvoch minútach. V posledných sekundách niektorí hráči vôbec nedodržali moje pokyny. Spišská keby v posledných sekundách trafila trojkový pokus, tak sme prehrali a následne by bol pre nás ďalší vývoj súťaže dosť nepriaznivý, keďže hráme ešte jeden zápas v Spišskej. Celkovo som však s dnešným zápasom spokojný, potrebovali sme víťazstvo ako soľ. Určite nás to povzbudí do ďalších zápasov. Víťazstvo je víťazstvo. Aké bolo, veľa ľudí sa nepýta, hlavne, že sú doma dva body."

Maurício Galata, hráč BK Levickí Patrioti: "Dnes to bol nervák až do konca, no konečne sme na víťaznej strane. Som naozaj veľmi rád, že sa to podarilo. Možno sme to dnes neuhrali presne tak, ako sme chceli, spravili sme z toho ešte väčší nervák, ako bolo treba, ale som rád, že sme to dotiahli do úspešného konca. Pred zápasom som bol nervózny, pretože ešte včera som bral infúziu a pred dvoma dňami ma seklo v chrbte, takže som si nebol istý, ako to dnes bude vyzerať. Nakoniec som spokojný a dúfam, že budem stále viac a viac napredovať. Dnes sme mali jedinú taktiku - vyhrať!"

Pokračovanie článku pod reklamou:

Miss Levického okresu 2014 - Casting, 22. a 29.1.2014

Milan Černický, tréner BK Sp. Nová Ves: "Som trocha sklamaný, keďže sme mali poslednú strelu, ktorú keby sme premenili, tak hráme predĺženie. Na druhej strane treba povedať, že Levice vyhrávali celý zápas, takže si víťazstvo zaslúžili. Od začiatku to bol slabší zápas, no ku koncu to bola zápletka, takže boli nervy. Škoda, že sme nevyužili dve otvorené strely. Taký je však šport, taký je basketbal. Dnes sme v Leviciach chceli odohrať dobrý zápas a chceli sme sa pokúsiť o víťazstvo, keďže s Levicami bojujeme o play off a pre nás to bol takpovediac štvor-bodový zápas."

Najbližší zápas:
26. kolo, Svit - Levice, 18.1.2014

Aktuálna tabuľka:
1. BK Inter Incheba Bratislava 39
2. Edymax SPU Nitra 37
3. BC Prievidza 36
4. MBK Rieker Com Therm Komárno 34
5. Iskra Svit 33
6. ŠKP Banská Bystrica 30
7. MBK Handlová 28
8. BK Levickí Patrioti 26
9. BK 04 AC LB Spiš. Nová Ves 22

Pozrite si naše fotografie zo zápasu 6. kola Slovak Sport.tv Basket extraligy BK Levickí Patrioti - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves zo dňa 23.10.2013 TU.

zdroj a fotografie: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre