05062024pon

Basketbal a basketbalové správy z Levíc

Domáci zanechali dobrý dojem po dramatickom víťazstve hostí + fotografie a rozhovory

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

bk levicki patrioti - bk iskra svit 17 kolo 4122013 20131204 1629088980LEVICE 4. decembra 2013 - Sedemnáste kolo Slovak Sport.TV Basket extraligy mužov prinieslo do levickej Športovej haly súboj domácich Patriotov s mužstvom Iskra Svit pod vedením Chorvátskeho trénera Juga. Levičania na zápas nastúpili bez Nicka Wright-a a jeho absenciu bolo cítiť.

No aj napriek jeho absencii Patrioti bojovali až do konca a tak 700 prítomných divákov malo na čo pozerať. Polčasové skóre s 12-bodovým rozdielom 40:52 nenapovedalo pre domácich nič dobré, no do druhého polčasu nastúpili Levičania s odhodlaním, niečo so zápasom urobiť. Nakoniec z toho bola dráma až do poslednej sekundy, keď sa domácim podarilo skorigovať na rozdiel niekoľkých bodov, no bohužiaľ sa zápas skončil pre nich smutne.

BK Levickí Patrioti - Iskra Svit 84:90 (26:27, 14:25, 17:12, 27:26)

Najviac bodov: Lockhart 25, Klár 23, Galata 17 - T. McNeal 27, Channels 26, Jankovič 14
TH: 27/23 - 37/27, fauly: 24 - 24, trojky: 7 - 3, rozhodovali: Pipíška, R. Hricišin a Matejčík, 700 divákov

Domáci zanechali dobrý dojem po dramatickom víťazstve hostí + fotografie a rozhovory

Pozápasové rozhovory:

Ladislav Lutovský, tréner BK Levickí Patrioti: "Z výsledku dnešného zápasu som sklamaný, keďže sme doň mali veľmi dobrý vstup. Hrali sme vyrovnanú partiu s mužstvom, ktoré sem prišlo jednoznačne zvíťaziť. Mali sme zlú druhú štvrtinu, kde sme súperovi nechávali bodovať, zle sme odstavovali, na doskoky sme ako v obrane tak i v útoku všetko prehrávali a nedokázali sme zastaviť súperov protiútok. Súper sa dostal do vedenia a vybudoval si náskok. Chcem však chlapcom poďakovať, že aj napriek tomu v druhom polčase príkladne bojovali a chceli zvíťaziť. Počas polčasovej prestávky som im povedal, že je to zdoľateľný súper. Počas druhého polčasu sme sa opäť dostali do hry, no keby nebolo niekoľko zlých rozhodnutí, možno by ten zápas vyzeral inak. Nechcem však nikoho obviňovať. Prehrali sme, no minimálne sme Svit potrápili, museli o víťazstvo bojovať. Síce sa nám nepodarilo zvíťaziť, ale odohrali sme celkom solídny zápas a potešili sme oko diváka v Leviciach.
Čo sa týka Nicka Wrighta, veľmi nám dnes chýbal, aj nám v ďalších zápasoch bude chýbať. Boli sme zvyknutí na neho tak, že v každom zápase dal 10, 12, 15 bodov a 10 doskokov. Teraz sa však tejto úlohy budú musieť zhostiť iní naši hráči a pracovať minimálne na takej úrovni, aby sme boli pod košom nebezpeční. Momentálne však za neho náhradu nebudeme hľadať, budeme hrať zatiaľ s tým, čo máme. Mužstvo sme doplnili Lukom Vlaičom. Žiaľ aj finančná situácia nám nedovoľuje opäť doplniť káder, aj keď je veľa ponúk od zahraničných hráčov. Budeme bojovať ďalej v tejto zostave."

Levický obchod - Svet Kabeliek VIKI, sv. Michala 26, Levice - kabelky, dámske a pánske peňaženky, opasky  Priestor pre Vašu reklamu - reklamný grafický banner so zobrazovaním vo všetkých článkoch portálu

Domáci zanechali dobrý dojem po dramatickom víťazstve hostí + fotografie a rozhovoryVladimír Klár, hráč BK Levickí Patrioti: "Aj do tohto zápasu sme išli s odhodlaním, ako do každého. Tento zápas bol dosť fyzicky náročný, keďže Svit má behavých hráčov. Škoda, že sa nám v Spišskej Novej Vsi zranil náš pivot, určite by bol aj dnes našim kľúčovým hráčom, čo sa týka bodov aj doskokov. V prvom polčase sme mali dosť veľké problémy najmä s ich hráčom McNeilom, kedy nám ušli na 10-15 bodov a potom už bolo pre nás ťažké, to doháňať. Myslím si, že sme v druhom polčase hrali celkom dobre. Škoda, nebyť trojky hostí pred koncom zápasu, možno by to vyzeralo inak. Mne sa dnes hralo asi najlepšie v tejto sezóne, veril som si a cítil som sa veľmi dobre."

Rudolf Jugo, tréner BK Iskra Svit: "Som rád, že sme dnes zvíťazili. Bol to pre nás ťažký zápas, no našim hráčom som veril. Do Levíc sme síce prišli s cieľom vyhrať, no určite som očakával dramatický priebeh, pretože mužstvo Levíc rešpektujem. Majú minimálne piatich vynikajúcich hráčov, takže sme do Levíc určite prišli s rešpektom a tomu sme podriadili aj našu hru."
 

Najbližšie zápasy:
18. kolo, B.Bystrica - Levice, 8.12.2013
19. kolo, Inter - Levice, 18.12.2013
20. kolo, Levice - Komárno, 21.12.2013

Aktuálna tabuľka:
1. BK Inter Incheba Bratislava 29
2. Edymax SPU Nitra 26
3. MBK Rieker Com Therm Komárno 24
4. BC Prievidza 24
5. Iskra Svit 23
6. MBK Handlová 22
7. ŠKP Banská Bystrica 21
8. BK Levickí Patrioti 18
9. BK 04 AC LB Spiš. Nová Ves 17

Zo zápasu sme pripravili aj fotoreportáž. Všetky naše fotografie zo zápasu 17. kola Slovak Sport.TV Basket extraligy mužov BK Levickí Patrioti - BK Iskra Svit zo dňa 4.12.2013 nájdete vo fotogalérii TU.

zdroj a fotografie: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre