05032024pia

Medzi bývalou "Textilkou" a sídliskom Rybníky V. vyrastie nové parkovisko

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
LEVICE 25. marca 2016 - Levičania no najmä obyvatelia sídliska Rybníky V. sa už teraz môžu tešiť na nové parkovisko, ktoré im dozaista uľahčí v súčasnosti neúnosný stav parkovania v tejto časti mesta. Doteraz nevyužívaný pozemok medzi bývalou "Textilkou" a sídliskom plánuje mesto Levice odkúpiť od spoločnosti Andritz Kufferath, s.r.o., ktorá v priestoroch bývalého bavlnárskeho závodu v súčasnosti podniká v oblasti vývoja, výroby a distribúcie formovania tkanín.
Medzi bývalou "Textilkou" a sídliskom Rybníky V. vyrastie nové parkovisko

Zaujímalo nás, o aký veľký pozemok sa jedná, za akú cenu ho chce mesto Levice odkúpiť, koľko parkovacích miest sa plánuje vystavať a kedy by sa mohlo začať s výstavbou nového parkoviska. O stanovisko sme požiadali zástupcu primátora mesta Levice RNDr. Jána Krtíka.

Mesto Levice plánuje od firmy Kufferath odkúpiť pozemok medzi sídliskom Rybníky V. a bývalým areálom "textilky" a vytvoriť na ňom parkovisko. Kedy mesto začalo nad týmto projektom uvažovať a kedy sa oslovila daná firma s ponukou odkupu?

Prvé rokovania sa uskutočnili už v roku 2008. Následne bola táto lokalita navrhnutá pre potreby parkovania v pripravovanej koncepcii garážovania a parkovania na území mesta Levice. Koncepcia statickej dopravy na území mesta Levice bola schválená Mestským zastupiteľstvom v Leviciach dňa 13.12.2012. Mesto oficiálne požiadalo spoločnosť Andritz Kufferath, s.r.o. o odkúpenie pozemkov listom zo dňa 15.7.2015 a po vzájomných rokovaniach opätovne listom zo dňa 18.11.2015.
LeviceUbytovanie.sk - Predpredaj zrekonštruovaných 1. - 4. izbových bytov na Kyjevskej ul. 7 v Leviciach.

Ako sa firma Kufferath postavila k tomuto návrhu?

Konateľ spoločnosti Andritz Kufferath, s.r.o. oznámil, že ich materská spoločnosť ANDRITZ AG súhlasí s odpredajom časti pozemku, ale potrebujú presné vyznačenie priestoru v mape a súhlasia len s odpredajom časti, na ktorej nie je možné stavať stavby pre priemyselnú výrobu. Preto po vzájomných dohodách, ktoré prebiehali od augusta 2015 až do novembra 2015, mesto Levice dalo vypracovať GP na odčlenenie uvedenej časti pozemku. Dňa 15.1.2016 bol neoverený GP mailom zaslaný na odsúhlasenie spoločnosti. Do dnešného dňa spoločnosť nezaslala vyjadrenie ku GP.


Kedy konkrétne sa plánuje daný odkup a aká bude cena za pozemok, ktoré mesto Levice firme uhradí?

Cena za pozemok zatiaľ dohodnutá nebola. Mesto Levice ponúklo cenu za 1 m2 pozemku vo výške 20 €. Cena vychádza z priemernej ceny, za ktorú firma odkupovala pozemky od súkromných vlastníkov.
Izomer, s.r.o. - ATÓM - Sv. Michala č. 4, 4. poschodie, 934 01 Levice - hydroizolácie striech lepenkou, fóliou Fatrafol 810, zateplenie a montáž sedlových striech krovy a všetky druhy krytín.
Bola cena stanovená znalcom?

Cena nebola určená znalcom.


Aká je veľkosť daného pozemku?

Podľa spracovaného neovereného GP ide o výmeru cca 5300 m2.


Na danom pozemku sa plánuje vybudovať nové parkovisko. Kedy by sa mohli začať práce na jeho výstavbe a kedy sa plánuje ich ukončenie a odovzdanie k užívaniu?

Časový harmonogram závisí od rozhodnutia vlastníka pozemku a výsledku rokovania.


Aká bude cena za vybudovanie daného parkoviska? Jeho zhotoviteľ už je vybraný, alebo ešte len prebehne výberové konanie?

Cenu zatiaľ nepoznáme. Zhotoviteľ bude vybraný verejným obstarávaním.
Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...

Koľko parkovacích miesta sa plánuje vybudovať na tomto parkovisku? Bude parkovanie na tomto parkovisku spoplatnené?

Na uvedenom parkovisku je plánovaných cca 182 parkovacích miest.


Bude možné si parkovacie miesta na tomto parkovisku rezervovať, prenajať, zakúpiť?

Uvažujeme nad viacerými variantami, spôsob využitia bude predložený na pripomienkovanie.


Plánuje mesto Levice do budúcnosti s výstavbou ďalších parkovísk na území mesta? Ak áno, kde a v akom časovom rozmedzí?

V súčasnosti prebieha verejné obstarávanie na dodávateľa stavby „Parkovacia plocha P.O.Hviezdoslava 7 – 15“. Tu pôjde o rozšírenie parkoviska po oboch stranách o 9 šikmých stojísk na existujúcu vozovku. Po vybudovaní parkoviska budú prístupové komunikácie zjednosmernené, tým sa zmení i dopravné značenie.
Okrem toho rozpočet pre tento rok počíta aj s projektovou dokumentáciou pre parkovanie na ul. Zd. Nejedlého 45, 47 – 51, 65 – 69. Realizáciu plánujeme v budúcom roku. Budovanie ďalších parkovísk bude závisieť od finančných zdrojov mesta.
zdroj: www.leviceonline.sk, fotografia: Internet

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre