04272024sob

Vzácna návšteva z Kene na OA v Leviciach

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 16. novembra 2016 - Troch kenských učiteľov a jedného absolventa strednej školy privítali dňa 14. novembra 2016 na Obchodnej akadémii v Leviciach. Bola to už piata návšteva z Kene na tejto škole, ktorá začala privítaním vedením školy a prehliadkou školy.

Vzácna návšteva z Kene na OA v Leviciach

Počas návštevy sa učitelia OA snažili odovzdať kenským učiteľom čo najviac informácií o nových metódach vyučovania. Workshop eTwinning bol zameraný na metodiku medzinárodnej spolupráce s využitím moderných nástrojov Web 2.0, čo bolo pre Keňanov inšpirujúce a motivujúce. Počas besedy so študentmi OA sa debatovalo o rozvojovej spolupráci Slovenska s Keňou a jej prínose.

Andrej Budai photo
Vzácna návšteva z Kene na OA v Leviciach

Cvičné firmy prezentovali svoju prácu s praktickými ukážkami práce manažmentu a zároveň overili prezentačné zručnosti žiakov.

Školský vzdelávací program Obchodnej akadémie v Leviciach obsahuje v rámci odborných predmetov a cudzích jazykov zameranie na multikulturálne vzdelávanie žiakov. Vďaka spolupráci s Nadáciou Pontis a jej manažérom Jakubom Šimekom sa škola podieľa na napĺňaní rozvojových projektov a projektov spolupráce medzi strednými školami v Keni.

Vzácna návšteva z Kene na OA v Leviciach

Od roku 2012 OA v Leviciach pravidelne navštevujú učitelia a posledné dva roky aj absolventi stredných škôl z Kene. Táto spolupráca bola spočiatku zameraná na moderné vyučovacie metódy. Následne potom, ako Ing. Daniela Skladanová, učiteľka odborných ekonomických predmetov vycestovala do Kene, vyškoliť prvých učiteľov na používanie projektového vyučovania a zamerala sa na zmenu tradičného vyučovania v prospech zvyšovania kvality vyučovacieho procesu prostredníctvom moderných vyučovacích metód s podporou IKT. Neskôr sa založili prvé cvičné firmy na stredných školách v Keni podľa programu cvičných firiem na Slovensku, čím kenskí žiaci získali podnikateľské zručnosti pre reálny život.

Vzácna návšteva z Kene na OA v Leviciach

Študenti boli školení tak, aby si rozvíjali svoje manažérske zručnosti v cvičných firmách a podporovali podnikateľské zručností marketingovými prezentáciami. Do týchto aktivít je dnes už zapojených 12 stredných škôl z oblasti Voi v Keni s viac ako tridsiatimi cvičnými firmami.

Slová kenských hostí: „chceme učiť, ako učia vaši učitelia - s priateľským prístupom ku žiakom, tvorivo a pomocou informačno-komunikačných technológií“, nás uisťujú, že na OA v Leviciach ideme správnym smerom v oblasti vzdelávania a výchovy našich žiakov.

zdroj a fotografie: Zuzana Mészárosová, Daniela Skladanová

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre