05032024pia

Ďalší úspešný projekt na SOŠ, Pod amfiteátrom 7, Levice - Inovácie vo vzdelávaní prostredníctvom rozvoja kľúčových kompetencií 2015-16

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Ďalší úspešný projekt na SOŠ, Pod amfiteátrom 7, Levice - Inovácie vo vzdelávaní prostredníctvom rozvoja kľúčových kompetencií 2015-16LEVICE 22. septembra 2015 - Stredná odborná škola, Pod amfiteátrom 7, Levice pokračuje aj v tomto roku úspešne vo svojich projektových aktivitách.

V rámci Štipendijného programu EHP Slovensko jej bol schválený projekt Inštitucionálnej spolupráce v stredoškolskom vzdelávaní, ktorého cieľom je rozvíjať bilaterálnu spoluprácu medzi strednými odbornými školami v meste Levice a Elnesvaagen.

Žiadateľom projektu je Stredná odborná škola, Pod amfiteátrom 7, Levice a partnerom Fræna vidaregåande skole, Elnesvaagen, Nórsko. Cieľovými skupinami projektu sú manažment, pedagógovia a študenti oboch škôl, ktoré majú bohaté skúsenosti s realizáciou medzinárodných projektov.

LeviceUbytovanie.sk - Predaj a prenájom a predaj 1. a 5. izbových zrekonštruovaných bytov v Leviciach
Partnerské školy sa zamerajú najmä na rozvoj kľúčových kompetencií svojich študentov: komunikácia v cudzích jazykách, digitálne kompetencie, kompetencia naučiť sa učiť, spoločenské a občianske kompetencie, iniciatívnosť a podnikavosť, kultúrne povedomie a vyjadrovanie. Tieto kompetencie sa budú v projekte rozvíjať prostredníctvom organizácie odborných exkurzií vo firmách (zameranie na cestovný ruch, informačné technológie), prípravy prezentácií, videí a spoločnou prácou v medzinárodnom tíme počas projektových stretnutí na tému: Prírodné a kultúrne dedičstvo, turizmus (1. rok) - študenti navštívia vybrané miesta partnerskej krajiny s významným potenciálom pre rozvoj cestovného ruchu (chránené územia, kultúrne pamiatky, subjekty vidieckeho turizmu); Energia a trvalo udržateľný rozvoj (2. rok) - študenti navštívia firmy zamerané na výrobu rôznych druhov energie (jadrová elektráreň, paroplyn, vodná elektráreň).

Z uvedených exkurzií pripravia spoločne prezentácie a videá, ktoré budú využiteľné vo vyučovaní oboch škôl. Študenti sa zúčastnia vyučovania na vybraných hodinách na partnerskej škole, absolvujú krátky kurz nórskeho a slovenského jazyka. Pripravia spoločný trojjazyčný slovník (AJ-NJ-SJ) základných pojmov a fráz z oblasti kultúrneho, prírodného dedičstva, energie, trvalo udržateľného rozvoja. Absolvujú intenzívny kurz práce s riadiacim systémom pre automatizáciu strojárskej výroby a zálohovacím zariadením pre informačné technológie. V priestoroch škôl študenti nainštalujú výstavu Regionálne a európske tradície.

Výučba Anglického a Španielkého jazyka v Leviciach - jazyková škola ACADEMIA OLÉ
Inštitucionálnu spoluprácu projekt rozvinie prostredníctvom študijných pobytov manažmentu školy a pedagógov, ktoré budú zamerané na výmenu skúseností. Spoločnými témami, ktoré chcú školy zdieľať, sú presadzovanie demokratických prvkov v riadení školy, samosprávne orgány škôl, starostlivosť o talenty, starostlivosť o žiakov s vývinovými poruchami učenia, spolupráca so zamestnávateľmi a ich vplyv na odborné vzdelávanie v škole, spolupráca školy a samosprávy na úrovni mesta a regiónu.

Zámerom projektu je inovovať obsah, metódy a skvalitniť výstupy vzdelávania smerom k potrebám trhu práce a zamestnávateľov. Očakávame, že projekt posilní postavenie oboch škôl v odbornom vzdelávaní v regióne a vytvorí predpoklady pre spoluprácu na ďalších

„Tento projekt je spolufinancovaný z Grantov EHP a zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky prostredníctvom Štipendijného programu EHP Slovensko.“

zdroj: Ing. Alena Krtíková, koordinátor projektu

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre