05022024štv

20 vinárov z celého Slovenska a zahraničia sa predstavilo v Leviciach na podujatí Nevinne o víne (fotky)

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 5. februára 2024 - Dvadsať vinárov z celého Slovenska a zahraničia predstavilo v Leviciach viac ako 200 druhov vzoriek vína na podujatí Danube Wine Day, ktoré po novom nesie nový názov "Nevinne o víne". Koncept podujatia, ktoré sa konalo v Hoteli Lev v piatok 2. februára 2024, prináša novinky z vinárstiev, podujatia a skvelé víno nielen z Podunajskej nížiny.

20 vinárov z celého Slovenska a zahraničia sa predstavilo v Leviciach na podujatí Nevinne o víne (fotky)

Na podujatí, ktoré mediálne zastrešila Oblastná organizácia cestovného ruchu Tekov a portál Leviceonline.sk, mali návštevníci možnosť spoznať vína, ktoré ocenila prestížna medzinárodná jury na 10. ročníku medzinárodnej súťaže vín Danube Wine Challenge 2023 veľkou zlatou, zlatou a striebornou medailou.

Pozrite si všetky fotografie z podujatia na Facebook stránke Leviceonline.sk tu: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.727908789435857&type=3

20 vinárov z celého Slovenska a zahraničia sa predstavilo v Leviciach na podujatí Nevinne o víne (fotky)

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Na podujatí sa predstavili nasledovní vinári:

OSTROŽOVIČ, VEĽKÁ TŔŇA (www.ostrozovic.sk)

Víno sa rodí vo vinici, zreje v pivnici, ale pramení predovšetkým zo srdca. Naše tokajské vína z neho vyvierajú už takmer tridsať rokov; v čarovnom kúte Slovenska, vo Vinohradníckej oblasti Tokaj, kde sa dokonale snúbi bohatstvo prírody s prácou hrdých vinárov. Naša rodina sa stará o 58 hektárov rodivých vinohradov a vyrába vína najvyššej kvality. V tufových pivniciach nám zrejú tokajské výbery, ktoré víťazia v súťažiach po celom svete, ale nezabúdame ani na ľahké vína vhodné pre každú príležitosť. S našou prácou sa stretnete v reštauráciách, baroch či vinotékach vám ponúkame výber skutočne toho najlepšieho z najlepších.

ZOZNAM VÍN
Muškát žltý, Kolekcia Solaris, neskorý zber, biele suché 2022
Furmint, Special collection, výber z hrozna biele suché 2022
Lipovina, Kolekcia Solaris, kabinetné biele polosuché 2022
Sága, sýtené biele polosuché 2022
Trilogy, Special collection, výber z hrozna biele polosuché 2022
Hankove, Special collection, výber z hrozna biele polosladké 2022
Tokajský výber 3 – putňový žlté sladké 2005
Furmint, Natural sweet, bobuľový výber biele sladké 2021
Lipovina, Natural Sweet, bobuľový výber biele sladké 2021
Tokajský výber 6 – putňový žlté sladké 2003
Tokaj cuvée, Kolekcia Saturnia, slamové biele sladké 2021

TOKAJ CO, MALÁ TŔŇA (www.tokaj.sk)

Tokaj & CO, s.r.o. je najväčším producentom tokajských vín. Naša spoločnosť pôsobí pod súčasným názvom od roku 1999, no prvotné korene siahajú až do 60-tych rokov minulého storočia, kedy sa datuje vznik Štátneho podniku Tokaj. Keď tento v roku 1998 zanikol, zostali po ňom rozsiahle vinice, technológie a nádherná pivnica v Malej Tŕni (Národná kultúrna pamiatka). Túto hodenú rukavicu sa rozhodla zodvihnúť práve spoločnosť Tokaj&CO ktorá kúpila pozostatky podniku a dodnes pokračuje vo vinárskej výrobe.

ZOZNAM VÍN
Furmint biele suché 2022
Lipovina biele polosladké 2022
Tokajské samorodné biele suché 2018
Tokajské samorodné biele sladké 2015
Tokajský výber 4 putňový biele sladké 2009

...

KVALITNÝ NÁBYTOK, SVETLÁ A SVIETIDLÁ, ZNAČKOVÝ ALKOHOL, KÁVA - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE

MEA GRATI, LADMOVCE (www.meagrati.sk)

Príbeh vinohradov a vinárstva MEA GRATI je príbehom vďačnosti. Vďačnosti, ktorá sa v nás rodí pri pokojnom splynutí s prírodou, pri momentoch s blízkymi aj pri pohľade na všetko dobré, čo nám život ponúka a čím nás neraz prekvapí. Starostlivosť o vinič a príprava výnimočného vína je našou cestou vďačnosti. Vinohradnícke a vinárske remeslo je našou vášňou, pri ktorom sme sa naučili veľkej trpezlivosti a pokore. Sme vďační, keď po mnohých mesiacoch vidíme výsledok práce prírody aj tej našej – príjemné a vyvážené víno vysokej kvality, ktoré mnohí považujú za jedinečné už pri prvom ochutnaní. Našim bielym vínam kraľujú tradičné tokajské odrody – predovšetkým Muškát žltý, nasledovaný odrodami Furmint a Lipovina, ktoré sa snažíme pripraviť do zážitkových variácií suchých ale aj sladkých vín. Unikátnosťou pre región v ktorom pôsobíme je ponuka našich červených vín. Nami pestované odrody Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon a Syrah dokážu načerpať maximum z terroir našej vinohradníckej oblasti, dozrieť do výnimočných kvalít a umožniť nám pretvoriť našu vďačnosť do výnimočných slovenských červených vín.

ZOZNAM VÍN
Muškát žltý biele suché 2022
Furmint biele polosuché 2021
Muškát žltý biele polosladké 2022
Pinot Noir rosé ružové suché 2022
Pinot Noir červené suché 2018
Royal Red červené suché 2018
Pinot Noir červené polosladké 2019

BERTA - RODINNÉ VINÁRSTVO, STREKOV (www.vinarstvoberta.sk)

„Históriu rodinnej vinárskej tradície tvoria už štyri generácie Bertovcov. Dedo nášho otca sa po nútenom presídlení z Maďarska na základe Benešových dekrétov usadil v Strekove, hoci pôvodnou cieľovou stanicou mala byť Modra. Vlak však v Modre nestál, a tak sa ako skúsený vinár ujal vedenia viníc v miestnom strekovskom družstve, kde založil aj prvú rodinnú vinicu. Otca zasvätil do tajov vinárstva už ako mladého chlapca počas letných brigád a otec neskôr zasa rovnako môjho brata Lukáša a mňa. Prvý vinohrad, v ktorom sme už od mala pomáhali aj my, bol vysadený v roku 1973.“ Matúš Berta, najmladší vinár rodiny

ZOZNAM VÍN
Rizling vlašský ORIGIN biele suché 2022
Sauvignon ORIGIN biele suché 2023
Muškát moravský ORIGIN biele polosuché 2023
Rulandské šedé ORIGIN biele suché 2022
Pálava biele sladké 2022
Svätovavrinecké BLOODLINE červené suché 2022
Alibernet ORIGIN červené suché 2021

BÓNA WINERY, BÁTOROVÉ KOSIHY (www.bonawinery.sk)

Vinárstvo Bóna Winery sa nachádza na juhu Slovenska, v obci Bátorove Kosihy. Oblasť je v priemere s najteplejšou oblasťou Slovenska, čo umožňuje dozrievanie aj tých náročnejších odrôd. Rozdiel medzi dennou a nočnou teplotou nám zachová aj potrebné kyseliny. Preto sa u nás dajú vyrobiť vysokokvalitné, harmonické vína s potenciálom aj na dlhšie vyzrievanie a archiváciu. Pri návšteve nášho vinárstva vás očarí výhľad z vinohradu na vrchy Gerecse a rieku Dunaj.Práve táto rieka je najvýznamnejším prvkom miestneho terroiru. Preto sme si ju vybrali ako motív na naše etikety. Prameň má v Čiernom lese v Nemecku a tečie cez 2850 km až do Čierneho mora. Okrem toho, že jeho pohyb má veľký vplyv na mikroklímu – zabezpečuje rozdielne denné a nočné teploty, ovplyvňuje dažďové efekty a jesenný výpar – jemu sme vďačný aj za naše pôdne podmienky. V okolí Bratislavy sa spomalí, stratí svoju transportovaciu kapacitu, veľké množstvo štrku a piesku sa usadí. Blízko Bátorových Kosíh vyzerá ako rovinatá rieka, čo je naňho atypické. Práve preto sa tu mohli vyvinúť sprašové komplexy v období pleistocénu – zo sedimentov transportované Dunajom a z prachu prepravovaných vetrom. Spraše patria medzi najviac výživné pôdy, spolu s miestnou mikroklímou vytvoria predpoklady na výrobu bielych aj červených vín vysokej kvality. Ako vidíte, Dunaj nie len definuje, ale aj vytvoril celý terroir. Chceme, aby genius loci sa prejavilo aj z vonka na víne, nie len z vnútra. Nič iné by nás nemohlo lepšie reprezentovať, ako práve Dunaj.

ZOZNAM VÍN
Sekt Bóna 2020 (Chardonnay – Pinot noir) sekt biele brut 2020
Rizling rýnsky biele suché 2021
Rizling vlašský biele suché 2020
Bathory white blend I biele suché
Veltlínske zelené orange orange suché 2021
Bathory rosé blend I ružové suché
Intuícia 2022 rosé ružové polosuché 2022
Inšpirácia 2022 biele polosladké 2022
Inšpirácia frizzante perlivé biele polosladké 2022
Bathory red blend II NV červené suché

BORVIN, BÁTOROVÉ KOSIHY (www.borvin.sk)

Domovom nášho rodinného vinárstva BORVIN je od roku 2013 malebný vinohradnícky hon Galambos v obci Bátorove Kosihy na Južnom Slovensku. Nachádzame sa v strede trojuholníku miest Štúrovo, Komárno a Nové Zámky, kde ročná priemerná teplota dosahuje 11,5 ˚ C. Priemerné ročné zrážky v objeme 530 mm sú rovnomerne rozložené a juhozápadne orientované vinohrady sa nachádzajú v priemere vo výške od 120 mnm do 190 mnm, pričom pôda je prevažne hlinito-ílovitá, resp. stredne ťažká ílovitá. Táto krásna, členitá príroda dáva výborné podmienky na pestovanie hrozna a výrobu kvalitných vín. Ročná produkcia nášho vinárstva je približne 8000 až 10000 fliaš. Zameriavame sa hlavne na výrobu klasických, naturálnych červených vín, ktoré fermentujú spontánnym spôsobom v otvorených kadiach (bez pridania prídavných látok, ako kvasinky, enzýmy, živná soľ, kyseliny, taniny, cukor.. atď). Naše červené vína dlhodobo vyzrievajú v dubových (aj barrique) sudoch o objeme 225 až 500 litrov a do fliaš sa dostávajú v priemere po 1,5 až 2,5 ročnom vyzrievaní. Sú to vína vhodné na dlhodobú archiváciu. V portfóliu vinárstva nájdete v menšom množstve aj modernejšie, reduktívne, svieže biele vína ako aj oxidatívnym spôsobom pripravené naturálne biele vína a „šupkáče“ (orange wine). Hrozno pre naše vína pochádza prevažne od našich kamarátov – vinohradníkov z najlepších polôh Južného Slovenska.. zo Strekova, z Mužle, z Gbeliec a z Modran, pričom samozrejmosťou je nie len v našom vinohrade ale aj u našich vinohradníkov selekcia hrozna a zaťaženie koreňov max. do 2 kg, pričom viac ako polovica vinohradov, z ktorých spracovávame hrozno, je postrekovaná len bio postrekmi. Hlavnou zásadou pri našich vínach je spracovať hrozno šetrným prístupom a robiť čím menej zásahov do vín. Od roku 2017 sa všetky naše vína fľaškujú bez filtrácie.

ZOZNAM VÍN
Rizling vlašský biele suché 2023
Veltlínske zelené biele suché 2022
Noria biele suché 2023
Noria orange oranžové sladké 2021
Dunaj červené suché 2021
Terra červené suché 2020

FYRMONIA – ORGANIC WINERY, RÚBAŇ (www.fyrmonia.sk)

Volám sa Ildikó Bauer. Som milovníčka vína a verná prívrženkyňa Údolia troch riek. Po našich predkoch sme zdedili vinohrady na Starom vrchu. Neskôr sme natrafili na opustený sedliacky dom v Rúbani, ktorý nám ihneď učaroval. S manželom sme si povedali, že si splníme sen, a rozhodli sme sa, že dom zrekonštruujeme do poslednej tehly. Priali sme si, aby tento viac ako storočný dom, ktorého sa už mnohí pred nami zriekli, dostal pod našimi rukami nový zmysel. Od prvého momentu sme o ňom uvažovali nielen ako o rodinnom dome, ale ako o priestore, ktorý by zachovával živé vidiecke tradície. Keďže už niekoľko rokov predtým sme sa nadšene učili o vínach a s obľubou sme navštevovali rôzne vinárstva a vinohradnícke oblasti, bolo nám jasné, že pod starým sedliackym domom vybudujeme moderné remeselné vinárstvo. Náš sen sa medzičasom stal skutočnosťou a na statku vzniklo akési centrum. Do starého, opusteného sedliackeho domu sme znovu vdýchli život. Staňte sa aj vy súčasťou tohto dobrodružstva. Poďte si s nami pozrieť a spoznať prekrásnu dedinku Rúbaň. Predstavím vám začiatky i úspechy nášho vinárstva, ako aj nespočetné množstvo práce, ktoré si vybudovanie statku vyžaduje. Môžete so mnou absolvovať someliérske kurzy i ochutnávky a rada by som vám ukázala aj umenie a kultúrne bohatstvo tejto oblasti. Máme obrovské plány, úsilie a motiváciu, aby sa z tohto idylického, voľakedy opusteného vidieckeho domu uprostred obce Rúbaň stalo kultúrne centrum dediny.

ZOZNAM VÍN
Sauvignon Blanc biele suché 2021
Rizling rýnsky biele suché 2021
Rosé ružové suché 2022
Frankovka modrá červené suché 2021
Pinot Noir červené suché 2021
Muškát žltý biele polosladké 2022

NAŠE VINOHRADY, NOVÉ ZÁMKY (www.nasevinohrady.sk)

Vinárstvo NAŠE VINOHRADY vyrába víno z vlastného hrozna, ktoré je dopestované vo vlastných vinohradoch v Strekovskom vinohradníckom rajóne. Táto vinohradnícka oblasť poskytuje odrodám, ktorým sa venujeme, najviac slnečných dní na Slovensku. Rozloha vinohradov je celkovo 150 ha, z toho 90 ha kompletne reštrukturalizovaných v Novej Vieske, 60 ha v obci Rúbaň.

ZOZNAM VÍN
Rizling rýnsky biele suché 2021
Muškát žltý biele polosuché 2022
Pálava biele polosladké 2022
Cabernet franc rosé ružové polosuché 2022
Nitria rosé ružové sladké 2022
Dunaj červené suché 2021

VIA MAGNA, NOVÉ ZÁMKY (www.vinoviamagna.sk)

V roku 2015 sme začali s obhospodarovaním vinohradov v obciach Nová Vieska a Rúbaň, ktoré sa nachádzajú v Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti, v Strekovskom vinohradníckom regióne. V Novej Vieske spravujeme 90 ha vlastných viníc a máme ambície vinohradníctvo v najbližšom období rozšíriť o 25 ha, aby sme naplno využili potenciál všetkých vinohradníckych polôh. V Rúbani obhospodarujeme 33 ha vlastných vinohradov, ktoré sú staršie, hlboko zakorenené, nesúce potenciálnejšie vína. Vinice sú zložené zo slovenských novošľachtencov, tradičných a medzinárodných odrôd viniča. Vinice obhospodarujeme s dôrazom na citlivý dopad k životnému prostrediu, hrozno máme zdravé a neprechemizované. V 2019 roku sme založili dve vinárstva. Vinárstvo Naše Vinohrady je orientované na výrobu vín určenú pre obchodné siete. Vinárstvo VIA MAGNA sa zameriava na výrobu prémiových vín určených pre gastro segment a privátnych klientov. VIA MAGNA je malé vinárstvo, ktoré spracováva vlastné hrozno s dôrazom na pôvod a šetrné spracovanie. Pre budúce vína sa hrozno vyberá z najlepších polôh a najvhodnejších odrôd, ktoré naše vinice v danom ročníku ponúkajú. Vína sa preto rodia potenciálne, s jasnou odrodovou črtou, VEGAN a s nízkym obsahom histamínu. Budúce víno sa rodí vo vinici, preto je nevyhnutné pestovať vlastné hrozno. Vďaka tomu máme pri výrobe vín istotu, že pochádzajú z redukovaných úrod a z neprechemizovaného hrozna. Spracovanie hrozna a výroba vína prebieha pomocou moderných a šetrných technológií, aby sme nemuseli robiť technologické zásahy do hroznových štiav a vín. Vinárstvo je objemovo malé, kapacita má úroveň 60.000 litrov. Vyzrievanie vín prebieha v nerezových nádobách a v kvalitných, francúzskych, dubových sudoch. Skladovanie nafľaškovaných vín prebieha pri 16°C, aby sa zabezpečili ideálne podmienky pre skladovanie vín.

ZOZNAM VÍN
Devín biele polosladké 2022
Chardonnay biele suché 2022
Pinot Gris biele suché 2022
Rizling rýnsky biele suché 2021
Hron rosé ružové polosuché 2022
Hron červené suché 2021
Sauvignon blanc biele suché 2020
Cabernet franc červené suché 2019

VILÁGI WINERY, CHĽABA (www.vilagiwinery.sk)

Víno s nezameniteľnou chuťou sa vyrába u nás vo vinárstve Világi Winery v malej obci Chľaba podľa starých tradícií a na základe najnovších odborných vinárskych poznatkov. Hovorí sa, že miestne vína sa rodia na láve. Je to vďaka vulkanickej pôde obohatenej o miocénové usadeniny a andezit sopečného pôvodu, ktoré dodávajú vínam úžasnú mineralitu. Vínam venujeme osobitnú pozornosť, pri ich výrobe dbáme na každý, aj ten najmenší detail. Hrozno pestujeme organickým spôsobom, maximálne sa snažíme rešpektovať ekosystém prírody. Pri výrobe vína považujeme za dôležité zachovať jedinečnosť odrôd a nášho terroiru. Hrozno ručne oberáme v plnej zrelosti, aby sa naplno prejavilo široké spektrum plných chutí a potenciál každej odrody. V ponuke vín Világi Winery nájdete rad vín Classic, vyrábaných najmodernejšou technológiou dozrievania bez prítomnosti oxidácie a exkluzívny rad vín – Terroir Selection, ktoré zrejú v dubových sudoch rôznych veľkostí a typov. Pri výbere sudov dbáme nato, aby použité drevo pochádzalo z Karpatskej kotliny, pretože práve tieto sudy sú našim vínam vlastné.

ZOZNAM VÍN
Veltlinske zelené biele suché 2022
Sauvignon blanc biele suché 2023
Rizling rýnsky - terroir selection biele suché 2021
Symbiosis cuvée - terroir selection biele suché 2021
Merlot - terroir selection červené suché 2019
Frankovka modrá - terroir selection červené suché 2019

ZALABA WINERY, MUŽLA (www.zalabawinery.com)

Náš remeselnícky vinohrad sa nachádza v obci Mužla, na Južnom Slovensku s rozlohou 6,4 ha. Pohronská pahorkatina ma optimálne podmienky pre vinohradníctvo a výrobu vína, má stredomorské podnebie. Vinohrad sa nachádza vo výške 230m nad morom. Vrchná vrstva pôdy je hlina, pod ňou je vrstva ílu a morské sladkovodné usadeniny na sopečnom kamennom základe. Hrozno zbierame výhradne v jeho plnej zrelosti, prípadne v prezretom stave (obsah cukru je obvykle 21-28 stupňov), s cieľom získať čo najvyššiu možnú kvalitu vína.

ZOZNAM VÍN
Zalaba Mužla White biele suché 2022
Zalaba Sauvignon Blanc biele suché 2022
Zalaba Rizling Rýnsky biele suché 2022
Zalaba Pinot Gris biele suché 2022
Zalaba Mužla Red červené suché 2022
Rizling rýnsky premium – polosladké biele polosladké 2022
Merlot – suché červené suché 2020

FRTUS WINERY, RYBNÍK (www.frtuswinery.sk)

Oblasť Tekov, kde sme vlastne doma, vystihuje naše predstavy identity a kvality. V roku 2015 sme kúpili 6 hektárov vinohradov, ktorý je ale nevyhnutné vysadiť nanovo. Vysádzať by sme chceli v roku 2017. Stále sa však rozhliadame po nových polohách a pôdnych podložiach, aby sme pokryli potreby našich zákazníkov. Frtus winery vyrába originálne víno pre originálnych ľudí, ktorí si dokážu vychutnať každý moment svojho života. V našich vínach je veľa manuálnej práce, osobného odhodlania, a ambícií. Pristupujeme k nim s úctou a rešpektom, a snažíme sa maximálne udržať ich čistotu charakteru.

ZOZNAM VÍN
Sekt biele extra dray 2020
Noria biele suché 2022
Chardonnay biele suché 2022
Milia biele polosuchá 2022
Dunaj červené suché 2021
Hron červené suché 2021
Frankovka modrá červené suché 2019

FIEROWINE, KMEŤOVO (www.fierowine.sk)

Fiero Wine je malé rodinné vinárstvo, ktoré založil Jozef Švec z Kmeťova. Jeho ambiciózny syn František, ktorého kamaráti v Anglicku volali Fiero sa uchopil vedenia tohto vinárstva. Nazval ho jednoducho podľa seba a začal tak budovať novú identitu podniku s otcovou tradíciou a kvalitou vína.

ZOZNAM VÍN
Rizling vlašský biele suché 2022
Rizling rýnsky biele suché 2022
Veltlinske zelené biele suché 2022
Tramín červený biele polosladké 2022
Pinot Blanc biele suché 2022
Semillon biele suché 2022
Pálava biele sladké 2021
Dunaj červené suché 2021
Merlot červené suché 2021

PIVNICA RADOŠINA, RADOŠINA (www.pivnicaradosina.sk)

Vinárstvo Pivnica Radošina je rešpektovanou vinárskou spoločnosťou a jej zámerom je rozvíjať tradíciu výroby kvalitných radošinských vín. Od vzniku v roku 2004 obohacuje trh o originálne vína a vinári sú hrdí, že môžu pokračovať a nadviazať na tradičnú výrobu v regióne s veľkolepou vinárskou históriou. Vinárstvo produkuje vína najmä z vlastného vinohradu, ktorý sa rozprestiera priamo nad vínnou pivnicou na ploche 33 hektárov. Redukcia úrod a starostlivé ošetrovanie viniča v systéme integrovanej produkcie sú samozrejmosťou. Južná orientácia viníc a vápencovo dolomitické podložie pôd dávajú vyniknúť hlavne burgundským odrodám viniča.

ZOZNAM VÍN
Radošínsky Klevner, neskorý zber biele suché 2022
Rizling rýnsky biele suché 2022
Sauvignon blanc biele suché 2022
Tramín červený biele polosladké 2022
Hetera, bobuľový výber biele sladké 2021
Červený Klevner, výber z hrozna červené suché 2019
Dunaj červené suché 2022
Nitria, výber z hrozna červené suché 2021

VINÁRSTVO TAJNÁ, TAJNÁ (www.vinotajna.sk)

Naši predkovia už v stredoveku poznali vinič hroznorodý. Vinice sa zakladali v kopcovitom teréne, na miernych svahoch. Priaznivé podmienky sa našli v celej oblasti Pohronskej pahorkatiny, vlnitý terén sa zvažuje južným smerom. Vinárstvo a pestovanie viniča má teda v regióne veľmi starú históriu. Vrábeľskú oblasť už naši predkovia identifikovali ako ideálnu pre pestovanie viniča a tradícia jeho pestovania v našom regióne siaha do 12. storočia. Vo Vrábľoch a priľahlých dedinách bolo prirodzené, že každá rodina vlastnila vinohrad a spôsob výroby vína bol každému vštepovaný už od malička.

ZOZNAM VÍN
Sauvignon Blanc FRESH biele 2023
Rizling vlašský FRESH biele 2022
Rizling rýnsky SUNSET biele 2021
Pinot Blanc SUNSET biele 2022
Cabernet Franc rosé SUNSET ružové 2022
Cabernet Franc SUNSET červené 2021
SECRET RESERVA PREMIUM červené 2019

TERRA WYLAK, VEĽKÉ ZÁLUŽIE (www.terrawylak.sk)

Kapacita vinárstva TERRA WYLAK je 200 tisíc litrov, disponujú najmodernejšími vinárskymi technológiami, umiestnenými v dvoch pivniciach. V nerezovej časti vyzrievajú prevažne biele a ružové vína a v druhej pivnici – s dubovými a barikovými sudmi vyzrievajú najmä červené vína.Čo sa týka špecializácie Terra Wylak, prevažne ide o privátnu a korporátnu klientelu, rôzne vinotéky, ale i prevádzky gastronomického a hotelového sektoru ako reštaurácie, hotely či kaviarne a bary.

ZOZNAM VÍN
Bublinky RV biele suché 2021
Saivignon biele suché 2023
Veltlinske zelené biele suché 2022
Pinor gris biele suché 2022
Tramín červený biele polosuché 2019
Tramín červený biele polosladké 2021
Rizling rýnsky biele polosladké 2021
Cabernet Sauvignon rosé ružové suché 2022
Merlot rosé ružové polosladké 2022
Merlot červené suché 2017
Dunaj LIGNUM červené suché 2017

HRČKA-BENIAN WINERY, VINOHRADY NAD VÁHOM (www.fb.com/hrckabenianwinery)

Rodinné vinárstvo v údolí rieky Váh pod svahmi Považského Inovca.

ZOZNAM VÍN
PÉT NAT, RIZLING VLAŠSKÝ biele suché 2022
RIZLING VLAŠSKÝ sur lie biele suché 2022
SAUVIGNON BLANC kryo biele suché 2022
PINOT GRIS sur lie biele suché 2020
Pinot Noir rosé ružové suché 2022
RIZLING RÝNSKY natural biele polosuché 2022
VÁH rosé ružové polosladké 2022
TRAMÍN ČERVENÝ kryo červené polosladké 2022
PINOT NOIR, semi-carbonique, barrique červené suché 2020
PINOT NOIR semi-carbonique, barrique červené suché 2018

VIAJUR, SVÄTÝ JUR (www.viajur.sk)

Tam, kde sa po stáročia vyrábalo víno, dnes pokračuje história. Klenby historických pálffyovských pivníc prichýlili vinárstvo VIAJUR, aby sme mohli zúročiť našu prácu vo vinohradoch a vyrobiť zo šťavnatých bobúľ dopestovaného hrozna ten najušľachtilejší mok – lahodné víno. Na tradície sme nadviazali modernými technológiami, avšak rešpektujúc tradičné postupy výroby a zrenia vína. K spracovaniu produktu práce vinohradníkov, k hroznu, pristupujeme s úctou. Veľmi šetrným spracovaním sa snažíme preniesť všetko slnko, terroir a tie najprirodzenejšie chute z bobuliek hrozna priamo do vína. Pro rege et patria, táto charakteristika rodu Pálffyovcov z minulosti je pre nás záväzok do budúcnosti, aby sme vám vždy priniesli to najlepšie víno hodné šľachtickej tabule. Vinohradníctvo a vinárstvo VIAJUR je pokračovaním výnimočného historického príbehu, ktorého dôležitou súčasťou je Kaštieľ Pálffy vo Svätom Jure. Práve na tomto vznešenom mieste sa vinohradníci a vinári venovali výrobe vína už od 15. storočia, a tak je našou hlavnou prioritou, aby sme pokračovali v tradíciách, ktoré sú v príbehu po stáročia ukryté. VIAJUR obhospodaruje vinohrady a pestuje vinič v dvoch usadlostiach – Svätý Jur a Farná. Celoročná práca vinohradníkov zabezpečuje dostatok vysokokvalitnej suroviny pre vinárstvo na výrobu vína. Všetky usadlosti sú charakteristické svojím terroir, ktorý sa odráža v našich vínach. Samotné vinárstvo sa nachádza v historických pivniciach Kaštieľa Pálffy. Na tradície výroby vína sme nadviazali modernými technológiami spracovania hrozna, ale pri zachovaní časom osvedčených postupov výroby vína. K spracovaniu produktu práce vinohradníkov, k hroznu, pristupujeme s úctou. Jeho šetrným spracovaním sa snažíme preniesť všetko slnko, terroir a tie najprirodzenejšie chute z bobuliek hrozna priamo do vína.

ZOZNAM VÍN
Dunaj červené suché 2021
Pinot Gris biele suché 2021
Pinot Blanc biele suché 2022
Frankovka modrá červené suché 2021
Frankovka modrá rosé ružové suché 2022
Gewürztraminer biele polosladké 2022

CHATEAU KRAKOVANY, KRAKOVANY (www.chateaukrakovany.sk)

Vínny Dom Chateau Krakovany v zrekonštruovaných priestoroch kúrie z roku 1736 ponúka Reštauráciu, Ubytovanie, Výrobu a Predaj Vína z vlastných viníc.

ZOZNAM VÍN

Pinot Blanc biele suché 2022
Sauvignon biele suché 2022
Rizling rýnsky QUERCUS biele suché 2021
Pinot Gris orange biele suché 2021
Tramín červený biele sladké 2021
Cabernet Sauvignon rosé ružové polosuché 2022
Pinot Noir červené suché 2022
Merlot Barrique červené suché 2020
Sekt Cuvée biele extra brut 2021
Sekt Cuvée biele brut 2021
Sekt Pinot Noir rosé ružové dry 2021

VINARIJA DOMANICA D.O.O., ČAPLJINA (www.domano.ba)

Hercegovina vyrába víno už od staroveku s množstvom pôvodných odrôd viniča, ktoré sa dedili z generácie na generáciu. Toto jedinečné hrozno v kombinácii so stredomorským podnebím regiónu a pôdou bohatou na živiny vytvárajú vína s bezkonkurenčnou komplexnosťou a hĺbkou. Vinice Vina Domano sa nachádzajú v oblasti náhornej plošiny Dubrava, kde zaberajú celkovú plochu 40 hektárov. Plošina Dubrav má stredomorské podnebie s horúcimi letami a miernymi zimami, uspokojivým množstvom zrážok, kde počet slnečných hodín v jednom roku je 2300. Vinice sa nachádzajú v nadmorskej výške 430 metrov a je tu stály prietok. vzduchu, čo zabraňuje častému rozvoju chorôb vo vinohrade. Zloženie pôdy je bohatá zmes bridlice a humusu. Vinárstvo Domana disponuje modernou technológiou a vybavením od popredných svetových výrobcov ako Vaslin Bucher, TMC Padovan, Compart a Eurostar. Biele a ružové vína kvasia v nerezových tankoch, červené vína v drevených vinifikátoroch. Všetky nádoby sú vyrobené z dubu a nehrdzavejúcej ocele. Vinárstvo Domanu je tiež hrdými vlastníkmi najväčšieho dubového suda v Bosne a Hercegovine s objemom 16 230 litrov.

ZOZNAM VÍN
Domano Žilavka červené suché 2020
Domano Blatina biele suché 2022
Domano Chardonnay biele suché 2021
Domano Žilavka Premium červené suché 2020
Domano Blatina Premium ružové suché 2021
Domano Rosé Premium ružové suché 2022
Domano Rosé Premium biele suché 2021
Domano Žilavka Selekcija červené suché 2019
Domano Blatina Selekcija červené suché 2022
Domano Cuveé Red červené suché 2019
Domano Trnjak biele suché 2022
Domano Pjenušac biele suché 2022
Domano Pjenušac Gold

GÖTZ WINERY, TOKAJ (www.gotzpinceszet.hu)

Vinárstvo Götz je tradičná rodinná vínna pivnica. Už dlho je rodinnou víziou vyrábať vynikajúce vína vyrobené s mimoriadnou starostlivosťou od zberu až po fľašovanie v našich rodinných vinohradoch. Rodina Götzovcov pokračuje v regionálnej tradícii výroby kvalitných tokajských vín zberom hrozna z vlastných viníc, dozrievaním našich vín v našich stovky rokov starých podzemných pivniciach a plnením hotových produktov vo vlastnej distribučnej predajni.

ZOZNAM VÍN
Götz Furmint biele suché 2022
Götz Furmint biele suché 2023
Götz Furmint biele polosladké 2019
Götz Furmint biele polosladké 2022
Götz Muškát žltý biele polosuché 2022
Götz Muškát žltý biele suché 2023
Götz Muškát žltý biele polosladké 2022
Götz Muškát žltý biele polosladké 2023
Götz Cuvée – neskorý zber biele sladké 2020
Götz Samorodné biele sladké 2021
Götz Muškát žltý - neskorý zber biele sladké 2021
Götz Tokajský výber 6.putň. biele sladké 2019

CARLEVANA WINERY, MOLDAVSKO (www.carlevana.sk)

Carlevana Winery je jednou z najperspektívnejšich spoločností v oblasti vinárstva v Moldavsku, ktorá sa teší dynamickému rozvoju. Hlavným cieľom spoločnosti je výroba vysokokvalitných vín, ktoré budú reprezentovať krajinu v zahraničí. Idelána geografická poloha vinárstva ,ktorá sa nachádza v srdci Moldavska, v obci Merenii Noi (New Mereni), 25 km od hlavného mesta Kišiňov. Geografická poloha chráni vinohrady pred zimnými mrazmi a letným suchom. Carlevana má 151 hektárov vinohradov: 41 hektárov v blízkosti Merenii a 110 hektárov v obci Cretoaia, vzdialenej 20-25 km. V Carlevane sa vyrábajú vína z nasledujúcich odrôd: Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Chardonnay, Riesling de Rhin, Merlot, Malbec, Muscat Ottonel, Cabernet Sauvignon a Rara Neagra. Pestujú sa aj menej bežné odrody, ako napríklad Sauvignon Gris a Pinot Gris. Priemerný vek viniča je 14-15 rokov, teda vinice sú v plnom raste. Vinohrady sú ošetrované s veľkou starostlivosťou a láskou, aby sa vyprodukovali vína najvyššej kvality, ktoré sa vyznačujú eleganciou, excelentnosťou a originalitou.

ZOZNAM VÍN
Carlevana biele suché 2022
Raritet ALD DE MERENI 2022 červené suché 2020
Raritet Malbec 2020 červené suché 2020
Raritet Merlotage 2020 biele suché 2022
Raritet Orange 2022 červené suché 2020
Raritet Rara Neagra - 2020 červené suché 2020
Raritet Rubinus 2020 červené suché 2020
Renaissance Cabernet Sauvignon 2020 ružové suché 2022
Renaissance CABERNET SAUVIGNON ROSE 2022 biele suché 2022
Renaissance Chardonnay 2022 biele sladké 2021
Renaissance MUSCAT OTTONEL 2021 červené suché 2020
Renaissance Pinot Noir 2020 biele suché 2022
Renaissance Rhiesling Rhein 2022 biele suché 2022
Renaissance SAUVIGNON BLANC 2022

zdroj a foto: Andrej Budai foto video služby, Leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre