04262024pia

Béla Bugár navštívil Levice, na nadjazd sa vyhlási nové verejné obstarávanie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Levice 12. februára (TASR) - Predstavitelia strany Most-Híd na čele s predsedom strany a podpredsedom Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Bélom Bugárom v piatok 10.2.2017 navštívili mesto Levice, pričom hlavným cieľom návštevy bolo stretnutie s verejnosťou Levického okresu.

Béla Bugár navštívil Levice, na nadjazd sa vyhlási nové verejné obstarávanie

Prítomní občania sa zaujímali o problém súčasného katastrofálneho stavu levického nadjazdu, ktorý treba čo najskôr riešiť predtým, ako sa na ňom stane tragédia. Slovenská správa ciest pripravuje podklady na vyhlásenie nového verejného obstarávania (VO), to pôjde na oddelenie Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR, ktoré sa stará o projekty. "Dané oddelenie projekt skontroluje a v prípade, že všetko bude v poriadku, VO sa môže začať. To by podľa jeho slov mohlo byť v priebehu budúceho týždňa," vyjadril sa Bugár.

Aktovky pre prvákov, tašky a peračníky, batohy pre študentov a školské potreby

K realizácii projektu rekonštrukcie levického nadjazdu sú však potrebné peniaze. "Je to už predrokované s ministrom financií Kažimírom, v takýchto prípadoch sa peniaze nájdu," povedal predseda strany Most-Híd, s tým, že nevidí dôvod na zastavenie tohto projektu.

Podľa jeho slov napríklad netreba zrealizovať výkup pôdy, keďže je majetkom štátu. "Naozaj tu treba iba verejné obstarávanie, čo nie je jeden mesiac. Buďte trpezliví, ani len desať mesiacov nie sme vo vláde. No nie je to len v mojich rukách, dokonca ani minister dopravy nevie povedať, kedy to bude. Jediné, čo vie povedať je, že to bude urýchľovať. Ak trocha poznáte ministra Érseka, vie byť veľmi tvrdý na dodávateľov," dodal Bugár.

Béla Bugár na stretnutí s občanmi tiež vysvetľoval, prečo sa jeho strana pripojila do koalície so stranami SMER - sociálna demokracia a Slovenská národná strana. Podľa jeho slov bolo prvým dôvodom pripojenia sa do koalície, rastúci extrémizmus najmä z hľadiska prisťahovalectva a migračnej vlny. Druhým dôvodom bola podpora regiónov, najmä čo sa týka dopravy a zamestnanosti či školstva.

Andrej Budai photo

Spomenul dôležitosť vytvorenie menšinového kultúrneho fondu, v rámci ktorého by podľa neho štát poskytol financie, o ktorých rozdelení by rozhodovali jednotlivé samosprávy. Tie podľa neho dobre poznajú oblati kultúry v danom regióne, ktoré sú potrebné podporovať.

Občania tiež vyjadrili svoje názory na rôzne témy. Zarezonovala otázka zaostávania juhu Slovenska za ostatnými časťami SR. V rámci tejto témy Bugár spomenul, že práve pre tento problém strana Most-Híd presadzuje vybudovanie rýchlostnej cesty R7, ktorá by podľa jeho slov tejto časti Slovenska pomohla. Ďalej spomenul problematiku zamestnanosti, pri ktorej sa vyjadril, že osoba, ktorá pracovať nechce, mala by byť vyradená spomedzi evidovaných nezamestnaných. Spomenul tiež na časy, keď práve juh Slovenska bol v minulosti mimoriadne významný najmä z hľadiska poľnohospodárstva.

Ďalšími témami, ktoré verejnosť zaujímali, bola trestnoprávna zodpovednosť politikov, problematika dvojitého občianstva, čerpanie eurofondov, zdravotníctvo či rómska problematika. Pri rómskej problematike spomenul projekt vytvárania rómskych hliadok, ktorý vo viacerých obciach či mestách zaznamenal úspech.

zdroj a fotografia: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre