05022024štv

Maroš Roman bol charizmatický muž s večným úsmevom

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Maroš Roman bol charizmatický muž s večným úsmevomLEVICE 22. marca 2015 - Iba 26 ročný mladý muž so začínajúcou kariérou futbalového rozhodcu, ktorý sa na rozhodcovskú dráhu vydal v sezóne 2008/09 v súťažiach Oblastného futbalového zväzu Levice, mal celý život pred sebou.

Maroš Roman, ktorý po strašnej tragédii z piatka 20.3.2015, keď za obcou Dobrá Niva v okrese Zvolen havaroval, zanechal po sebe dve krásne dcérky Zaru a Danielku, smútiacu rodinu s troma bratmi Jozefom, Jakubom a Matejom a priateľku Andrejku. Každý, s kým sa poznal, o ňom hovorí ako o veľkom kamarátovi s dobrým srdcom, ktorému nikdy nechýbal veľký úsmev na tvári.

Maroš Roman pochádzal z východoslovenskej obce Ulič, ktorá leží na hraniciach s Ukrajinou. Navštevoval SOU Železničné vo Zvolene. V posledných rokoch žil v meste Levice. Aktívne hrával futbal za rodnú obec Ulič, neskôr za dorast FKM Tlmače a Jur nad Hronom. Naposledy pôsobil ako rozhodca medziskupiny Západoslovenského futbalového zväzu III. – IV. liga. Maroš Roman bol veľmi úspešným koordinátorom Školy mladých rozhodcov v Leviciach. Posledným zápasom jeho rozbiehajúcej sa kariéry bol treťoligový súboj Komárno – Lednické Rovné.

Maroš Roman bol charizmatický muž s večným úsmevom

Víkendové zápasy začali minútou ticha.

Keď na Konferencii Slovenského futbalového zväzu v Banskej Bystrici dňa 20.3.2015 požiadal prvý muž slovenského futbalu Ján Kováčik prítomných delegátov konferencie, aby si minútou ticha uctili pamiatku Jozefa Pecha, nikto z prítomnách netušil o tragédii, ku ktorej prišlo v neďalekom Zvolene, pri ktorej vyhasol život mladého človeka. Predseda Západoslovenského futbalového zväzu Ladislav Gádoši a predseda Komisie rozhodcov ZsFZ Ladislav Prešinský sa obracajú na všetky kluby v regióne so žiadosťou, aby zápasy víkendového kola začali minútou ticha za Jozefa Pecha a Maroša Romana.

Budeš nám všetkým chýbať Maroš! Odpočívaj v pokoji... :(

zdroj: zsfz.sk, fotografie: Mgr. Andrej Budai, www.leviceonline.sk a archív Maroša Romana

Prečítajte si aj:

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT
TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre