05032024pia

PR články, komerčné, Levice

Smart casual na jar - nápady na moderné outfity do kancelárie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Ak túžite po štýlovom oblečení do práce, nezabudnite si na jar skontrolovať svoj šatník. Prínosom bude rozšíriť ho o nové moderné kúsky. Štýl smart casual umožňuje zostaviť pohodlné oblečenie priamo do kancelárie, odporúčame vám preto zamerať sa pri revízii šatníka presne naň. Štýl smart casual nám dáva veľa slobody pri výbere jednotlivých prvkov oblečenia, avšak obsahuje niekoľko dôležitých pravidiel, podľa ktorých by sme sa mali riadiť pri zostavovaní celkového outfitu. Prvé zmienky o tomto módnom štýle sa datujú až do roku 1924. Čo charakterizuje tento módny štýl a aké kombinácie v tomto duchu sú vhodné do práce?

Smart casual na jar - nápady na moderné outfity do kancelárie

Základná zásada štýlu v duchu športovej elegancie

Móda dosahuje obrovské pokroky a prináša stále nové štýly, strihy oblečenia, farby a vzory. Vďaka tomu môžeme v mnohých kolekciách vidieť individuálny nádych, ktorý presne vyjadruje štýl a charakter ich tvorcov. Pri výbere oblečenia do kancelárie je dobré držať sa stanoveného dress code. Ak je vo vašej práci povolený štýl smart casual (ktorý v poslednej dobe získava na popularite medzi kancelárskymi štýlmi), môžete sa ho bez obáv držať pri zostavovaní svojho šatníka. 

Dôležité je nezabudnúť na pravidlo, že vrch oblečenia by mal byť v inej farbe a z inej tkaniny ako je spodok. Podľa tohto príkladu si môžete na vrch obliecť bielu košeľu a smotanový kardigan, a na spodok si vybrať hnedé chinosy alebo čiernu ceruzkovú sukňu. V štýle smart casual hrajú veľkú úlohu elegantné blúzky, pretože ide o základ, s ktorým môžete kombinovať mnohé kúsky. Ako obuv odporúčame oxfordky alebo mokasíny, prípadne jednofarebné športové topánky. Takýto štýl môžete využiť aj na večerné stretnutia s priateľmi alebo sviatočné chvíle s rodinou.

Moderné doplnky udržia outfit v medziach kancelárskej elegancie

Keď sa oteplí, môžete sa pri každodenných outfitoch smelo pustiť do experimentovania. Oblečenie do kancelárie je dobré zvýrazniť modernými doplnkami, ktoré pritiahnu pozornosť a dotvoria štýl. V kategórii smart casual sú povolené veľké tašky typu shopper bag spolu s kardiganom. Rovnako si môžeme vybrať puzdrovú kabelku, sako a jogger nohavice, pričom pamätajte na zásadu celkovej farebnosti outfitu. 

Ak máte možnosť dopriať si v práci voľnejší štýl, nebojte sa naozaj odviazať. Na výber máte obrovské množstvo outfitov. Štýl smart casual umožňuje kombinovanie športových prvkov pri súčasnom zachovaní elegancie. Vylúčené sú však tepláky a nohavice s dierami. Naopak vysoko cenené sú roláky, svetre, kardigany a jednoduché nohavice, ako aj šaty a sukne s dĺžkou minimálne nad kolená. Na jar môžete vyskúšať námornícku ceruzkovú sukňu spolu s veľmi ženskými lodičkami v kombinácii s elegantnou blúzkou v pastelových farbách. Celok môžete doplniť štýlovým trenčkotom alebo jednoduchým sakom. Vďaka tomu zachováte požadovaný štandard oblečenia v práci a zabezpečíte si pohodlie počas celého dňa.

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre