05032024pia

PR články, komerčné, Levice

Ako správne nastaviť ergonomickú stoličku?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Bolesť chrbta pri dlhodobom sedení je jedným z najbežnejších zdravotných problémov dnešnej doby. Príčiny sú rôzne, no zvyčajne ide o zlú polohu chrbta – chrbát je vykrútený alebo príliš zhrbený. Existujú však stoličky, ktoré viete nastaviť tak, aby vás chrbát nebolel. Už ste o nich počuli?

Ako správne nastaviť ergonomickú stoličku?

Ergonomické (zdravotné) modely sú ideálne nastaviteľné kancelárske stoličky k počítaču. Jednou z mnohých výhod je práve ich polohovateľnosť. Avšak aj s kvalitnou stoličkou vás môže bolieť chrbát. Dôležité je, aby bola stolička správne nastavená.
Ako si nastaviť kancelársku stoličku?

Každý z nás má iný tvar postavy a ergonomická stolička je skvelá v tom, že sa prispôsobí úplne každému tvaru tela. Poskytne ideálnu podporu a vy sa tak vyhnete spomínaným bolestiam. Pri polohovateľnosti rozlišujeme 3 rôzne časti:

Výška sedenia

Pri nastavovaní sa snažte nájsť výšku, pri ktorej budú vaše oči vo výške obrazovky položenej na stole. Ideálna výška sedenia je taká, pri ktorej zviera uhol v kolene, medzi vašimi stehnami a lýtkami, 90 stupňov. Chodidlá by tak mali byť úplne položené na podlahe.

Operadlo

Dobrým nastavením operadla môžete eliminovať bolesti chrbta. Hlavu by ste nemali mať sklonenú, ale mali by ste ju držať rovno. Pomôcť môže aj opierka hlavy. Existujú aj špeciálne operadlá, ktoré sú pohyblivé - budú sa hýbať s vami, napríklad pri pohybe do strany. Ak máte záujem o ešte modernejší model, môžete si kúpiť takú stoličku, ktorá má aj ergonomickú bedrovú opierku ako súčasť operadla.

Podrúčky

Častým typom bolesti pri dlhom sedení je aj bolesť zápästia. Pri nastavovaní kancelárskej stoličky nastavte podrúčky tak, aby lakte zvierali uhol 90 stupňov.

Máte zamestnanie, v ktorom prevažne sedíte? Potom zdravotnú stoličku potrebujete! Vďaka tomu, že sa vám bude príjemne sedieť, dokážete pracovať efektívnejšie a práca vás bude viac baviť.

Zdroj foto: Africa Studio / Adobestock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre