05032024pia

PR články, komerčné, Levice

Zistite, ako si zorganizovať záhradu v zime pre maximálne pohodlie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Zima vnáša do nášho okolia pokojné čaro a usporiadanie záhrady počas tohto obdobia môže vytvoriť oázu pohodlia a krásy. Pozrime sa teda na to, ako usporiadať záhradu počas zimých mesiacov a zakomponovať do nej prvky, ktoré zabezpečia maximálne pohodlie.

Zistite, ako si zorganizovať záhradu v zime pre maximálne pohodlie

Vonkajšie krby

Investíciou do vonkajšieho krbu môžete zmeniť organizáciu a atmosféru celej záhrady. Či už ide o tradičnú kamennú konštrukciu alebo modernú kovovú, vonkajšie krby nielenže poskytnú teplo, ale slúžia aj ako podmanivý centrálny prvok. Vyberte si miesto, ktoré umožňuje optimálnu distribúciu tepla a dopĺňa celkový dizajn záhrady.

Útulné posedenie

Výber správneho sedenia je pre zimné pohodlie kľúčový. Rozhodnite sa pre nábytok odolný voči poveternostným vplyvom s vankúšmi, ktoré sa ľahko čistia a sušia. Usporiadajte sedenie okolo vonkajšieho krbu tak, aby mal každý dobrý výhľad a bol v dosahu tepla. Vytvoríte tak príjemný priestor na relaxáciu a spoločenské stretnutia. Nezabudnite tiež na prikrívky. Vyberte si mäkké, odolné deky, ktoré dodajú priestoru textúru aj farbu. Zvážte možnosť uskladnenia prikrývok v úložných záhradných boxoch, aby boli chránené, keď sa nepoužívajú.

Atmosféra osvetlenia

Pri kratšom dennom svetle je pre dobre usporiadanú zimnú záhradu nevyhnutné správne osvetlenie. Strunové svetlá, lampáše alebo LED sviečky môžu vytvoriť hrejivú a príjemnú atmosféru. V kombinácii s prirodzenou žiarou ohňa z vonkajšieho krbu umocníte celkovú atmosféru vašej záhrady.

Vždyzelené dreviny

Zakomponujte vždyzelené kríky a rastliny alebo dekorácie, aby ste vo svojej zimnej záhrade udržali živú atmosféru. Vždyzelené rastliny v kvetináčoch, v zime kvitnúce kvety a sezónne vence dodajú farbu a život spiacej zimnej prírode. Vďaka tejto kombinácii živých prvkov a zimných dekorácií bude vaša záhrada zaujímavá aj počas chladných mesiacov.

Usporiadanie a údržba náradia

Využite zimný pokoj na kontrolu a údržbu záhradného náradia. Všetko nepotrebné vyhoďte, náradie vyčistite, nabrúste čepele, dotiahnite uvoľnené časti a vymeňte všetky opotrebované komponenty. Vďaka poriadku a dobre udržiavanému náradiu bude jarná práca v záhrade efektívnejšia a príjemnejšia.

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre