05032024pia

PR články, komerčné, Levice

Rebríkový radiátor – Jeho výhody, kedy a kde ho umiestniť

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Ak ste sa rozhodli pre výmenu vašich radiátorov, najjednoduchšie to zrejme pôjde v kúpeľni. A práve tu najčastejšie nájdeme ich prevedenia, ktorým sa budeme dnes venovať.

Rebríkový radiátor – Jeho výhody, kedy a kde ho umiestniť

V kúpeľmi sa odporúčajú tieto typy. Ich výhodou je hlavne ich rozmerová veľkosť, cena ale aj tvar. Ide o mimoriadne cenovo prístupnú cestu, ktorá sa môže stať aj skvelým dizajnovým prvkom. V prvom rade sa ale musíme pozerať na ich funkčnosť.

Rebríkový radiátor nie len na sušenie ale aj na efektívne vykurovanie

Kúpeľne väčšinou disponujú oveľa menšími rozmermi ako iné miestnosti. A presne tam sa hodí rebríkový kúpeľňový radiátor. Veľmi obľúbenými sú vypuklé prevedenia, no populárne sú aj dnes hranaté či ploché dizajny. A čo tak otvorené prevedenia so stojinami do jednej strany pre ideálne vešanie uterákov či riedko osadené rúry? Dôležitá je aj záležitosť pripojenia, kde sa môžete vybrať elektrickou, teplovodnou alebo kombinovanou cestou. V prvom prípade budete potrebovať len zásuvku v dosahu kábla. Pri teplovodných sa stretávame s pripojením na okruhy podlahových kúrení (tu koluje voda s teplotou 30-35 stupňov Celzia) alebo pripojenie na okruh určený pre izbový radiátor (65-75 stupňov Celzia). Kombinovaný radiátor bude pripojený do ústredného systému vykurovania, mimo vykurovacej sezóny sa o vykurovanie postará elektrická tyč. Pozor aj na výkon, ktorý musí byť pomerne vyšší, ak nimi nechceme len sušiť bielizeň a uteráky.

Radiátory rebríkového typu sú ideálne do kúpeľne

Kúpeľňové radiátory v podobe tých rebríkových, disponujú výhodou aj z pohľadu ich tvaru. Predsa len ide o menšie priestory, kde je každý ušetrený centimeter dobrý. Keďže sú orientované na výšku, zaberú oveľa menej miesta ako radiátory iných tvarov (napr. panelové), a to aj pri dostatočnom tepelnom výkone. Ich praktickosť je pretavená práve do rebríkového tvaru, vďaka ktorému je zaručené pohodlné sušenie a vešanie osušky i oblečenia. Ide o zaujímavé kúpeľňové vykurovacie teleso, ktoré môže fungovať na báze elektriny alebo vody z kotla. Kúpeľňové rebríkové radiátory sú aj pomerne ľahké (oproti lítiovým), no veľmi rýchlo vychladnú. A to je veľkým mínusom pri sušení.

Zdroj obrázku: epiximages / stock.adobe.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre