05022024štv

PR články, komerčné, Levice

Agrotextílie využiteľné pre každú domácnosť a záhradu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Zazimovanie, ale ani bežné uskladňovanie na otvorených priestranstvách sa nezaobíde bez funkčnej agrotextílie. Toto príslušenstvo nachádza uplatnenie od bežných domácností až po profesionálne poľnohospodárske odvetvie. Pri výbere vychádzame zo základných kritérií, ktorými sú trvácnosť a všestrannosť. O ďalších užitočných textíliach sa dočítate nižšie v texte!

Agrotextílie využiteľné pre každú domácnosť a záhradu

Krycie plachty proti vonkajším zmenám

Krycie plachty vo zvýšenej miere vyhľadávame v prechodnom období. Pre premenlivosť počasia dbáme na bezpečné prekrytie mechanizmov, strojov, ale aj na účely uskladnenia výsadby. Rovnako v nastávajúcom zimnom období sa využiteľnou stáva odolná krycia plachta na drevo. Za predpokladu, že je pokrytá vrstvou polyetylénu, funguje ako nepremokavá agrotextília.

Prídavnou vlastnosťou je odrážanie slnečných lúčov, resp. ochrana pred škodlivým, náhlym nárastom teplôt pod krycou vrstvou. Typické zakrývacie plachty umožňujú bezpečnú manipuláciu a presun uskladneného tovaru, k čomu výborne poslúžia oká na uchytenie. Sú zabezpečené po okrajoch zakrývacích plachiet. Ideálne, keď sú krajné časti vystužené. Vtedy pôsobí plachta odolnejšie proti nárazom alebo silnému vetru.

Viete, že zakrývacie plachty sa vďaka svojej všestrannosti uplatňujú aj ako fólie v stavebníctve alebo strojárenstve? Toto využitie najčastejšie súvisí s ochranou podláh, okien alebo striech.

Silážne plachty na spoľahlivé balenie a konzerváciu

V prípade, že časť výsadby ďalej prechádza procesom fermentácie, do úvahy berieme kvalitné silážne plachty alebo senážne fólie. Každým konzervovaním chceme dosiahnuť nutrične výživné krmivo. Opäť ťažšie sa tomuto cieľu priblížiť pri premenlivom počasí. Odporúčame na zakrytie krmiva výlučne silážnu plachtu tak, aby zamedzovala prístup vzduchu a svetla, presnejšie aby udržiavala optimálnu teplotu a UV pôsobenie. Každú vytvorenú hromadu siláže ďalej chránime pred znečistením a zanesením zvonku. Opäť sú práve silážne plachty účinným riešením!

Zdroj obrázku: Andrii Anna photographers / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre