05022024štv

PR články, komerčné, Levice

Jeseň je ideálne obdobie na upratanie kôlne. Na tieto úkony nezabudnite!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Oficiálne môžeme prehlásiť, že sa leto skončilo. Aj keď je vonku stále pekné počasie, vzduch je už o niekoľko stupňov chladnejší. Mnohým prácam v záhrade či na dvore sa budeme venovať opäť až na jar. Jeseň je kvôli tomu ideálnym obdobím, kedy si môžete urobiť poriadok vo svojej kôlni.

Jeseň je ideálne obdobie na upratanie kôlne. Na tieto úkony nezabudnite!

Upratovanie kôlne alebo iného miesta, kde sú uložené pracovné nástroje, zaberie nejaký čas. Výsledok ale stojí za to. Na jar, keď sa opäť vrátite do záhrady, nájdete všetko vyčistené a pripravené na použitie. Na čo by ste pri upratovaní kôlne nemali zabudnúť?

1. Vyhoďte staré náradie

Náradie, ktoré je príliš poškodené alebo priam zničené by ste mali vyhodiť. Počas zimy môže zhrdzavieť - kovový povrch reaguje s vlhkosťou alebo vodou. Hlavné však je, že máte príležitosť spraviť si vlastnú inventúru a zistiť, aké nástroje by sa vám hodili. Potrebovať môžete napríklad novú gola sadu, čiže sadu nástrčných hlavíc, ktoré sa zvyknú stratiť.

2. Dajte na kraj to, čo potrebujete na zimu

Do kôlne sa dostanete aj počas zimy, keďže niektoré dielenské náradie je potrebné počas celého roka, bez ohľadu na počasie a sezónu. Ich využitie je univerzálne. Medzi nástroje, ktoré môžete potrebovať patrí napríklad momentový kľúč, skrutkovač, kliešte, kladivo, rôzne druhy pilníkov a iné. Práve tieto kúsky dajte na viditeľné miesto, aby ste ich mali hneď po ruke a nemuseli ich hľadať v útrobách dielne. Naopak náradie, ktoré v zime nevyužijete (napr. kosačku), môžete uskladniť na zadných policiach v kôlni.

3. Zazimujte záhradnú techniku

Záhradné zariadenia ako kosačky, motorové píly či vyžínače s benzínovým pohonom je potrebné správne na zimu uskladniť. Ako prvé je nutné ich dôkladne po sezónnom používaní vyčistiť a zbaviť zvyškov trávy či listov, ktoré sa tu mohli zachytiť. Dôležité je tiež vypustiť palivovú nádrž - zmes by počas dlhého skladovania degradovala, resp. sa rozložila je jednotlivé zložky a na jar by mohla spôsobiť problémy pri opätovnom štartovaní zariadenia.

Aj keď je vonku chladno, stále je doma čo robiť. Ak počasie ukazuje dážď na najbližšiu sobotu, a vy tak nemôžete zbierať úrodu, využite tento čas a začnite s upratovaním kôlne.

Zdroj foto: RossHelen / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre