05032024pia

PR články, komerčné, Levice

Ako vzniká reklamná potlač hrnčekov pomocou sublimačnej tlače?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Medzi obľúbené reklamné predmety patria hrnčeky. Majú predsa praktické využitie a aj ak sa z takéhoto reklamného hrnčeka nestane rovno niekoho obľúbený hrnček, „prinajhoršom“ skončí v kancelárii a aj tam plní svoju úlohu: pripomína svojmu „používateľovi“ firmu, od ktorej ho má.

Ako vzniká reklamná potlač hrnčekov pomocou sublimačnej tlače?

Najskôr sa tlačí na prenosové médium, ktorým je sublimačný papier

Rozmýšľali ste však niekedy ako takáto potlač hrnčekov vzniká? Obľúbenou metódou je kvalitná sublimácia. Jej výhodou je, že pekne reprodukuje farby a taktiež ide o odolnú potlač, ktorá dlho vydrží. Aký je postup sublimačnej tlače?

Na začiatku je samozrejme nutné vytvoriť v počítači grafický návrh, ktorý má byť prenesený na hrnček. Ten sa následne zrkadlovo vytlačí špeciálnou sublimačnou tlačiarňou na špeciálny sublimačný papier a hádajte čím? No predsa špeciálnym sublimačným atramentom.

Na hrnček sa tlačí z prenosového média

Následne sa výtlačok na sublimačnom papieri vloží spolu s hrnčekom do špeciálneho termolisu určeného na sublimačnú potlač hrnčekov. A tu už pôsobením teploty a tlaku nastupuje proces sublimácie, čiže látkovej premeny (atramentu) z pevného skupenstva (na sublimačnom papieri) na plynné.

Dôležité je, že hrnček, na ktorý sa má tlačiť pomocou sublimačnej tlače, musí mať špeciálnu povrchovú úpravu, inak by sublimačná tlač nefungovala. Jej princíp totiž spočíva v tom, že plynné čiastočky atramentu preniknú do pórov predmetu, na ktorý sa sublimáciou tlačí a ktoré sú počas sublimačnej tlače otvorené.

Keď hrnček ochladne, atrament opätovne zmení svoje skupenstvo na pevné, póry sa uzavrú a sublimačná potlač je hotová. Atrament sa v podstate stal súčasťou hrnčeka, vďaka čomu je sublimačná potlač tak trvácna.

Zdroj obrázka: Autor: Helena2000 / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre