05062024pon

Na kúpalisku v Podhájskej opäť zasahuje enviro polícia, dnes je pre verejnosť zavreté

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

PODHÁJSKA 20. augusta 2020 - Už od včerajšieho neskorého večera a v priebehu dnešného dňa policajní špecialisti na environmentálnu kriminalitu z prezídia Policajného zboru zasahujú v obci Podhájska. Ako informuje polícia na svojej Facebook stránke, ide o policajnú akciu „PRAMEŇ“ v objekte kúpaliska.

Na kúpalisku v Podhájskej opäť zasahuje enviro polícia, dnes pre verejnosť je zavreté

Podľa ďalších slov polície spolu s jej ďalšími útvarmi a znalcami zabezpečuje dôkazy a stopy pre vyšetrovanie a znalecké skúmanie. "Prebiehajúce vyšetrovacie úkony súvisia s podozrením z trestných činov ohrozenia a poškodenia životného prostredia a legalizácie príjmu z trestnej činnosti vo veľkom rozsahu," doplnila polícia.

Betónová vodomerná šachta - projektovanie výrobkov z betónu či vodomernú šachtu, štandardizované betónové kocky či betónové stĺpy, preprava stavebných materiálov

Proficon Vodomerná šachta - projektovanie výrobkov z betónu či vodomernú šachtu, štandardizované betónové kocky či betónové stĺpy, preprava stavebných materiálov
Na kúpalisku v Podhájskej opäť zasahuje enviro polícia, dnes pre verejnosť je zavreté

Vyšetrovanie sa týka čerpania a používania termálnej vody bez príslušných povolení a v rozpore s vydanými povoleniami. "Súčasne je zamerané aj na závažné znečisťovanie životného prostredia vypúšťaním bazénovej vody bez povolenia do vodného toku. Bližšie informácie o prebiehajúcej akcii z taktických dôvodov nebudeme uvádzať," vysvetľuje polícia.

Na kúpalisku v Podhájskej opäť zasahuje enviro polícia, dnes pre verejnosť je zavreté

Polícia upozorňuje, že objekt kúpaliska v obci Podhájska bude pre verejnosť uzavretý až do ukončenia vyšetrovacích úkonov. "Predpokladáme, že polícia tu skončí svoju činnosť v priebehu dnešného dňa," uzatvorila polícia.

Na kúpalisku v Podhájskej opäť zasahuje enviro polícia, dnes pre verejnosť je zavreté

Spoločnosť Termálne kúpalisko Podhájska, s.r.o. k aktuálnej situácii poskytlo na svojej Facebook stránke nasledovné oficiálne stanovisko:

"Termálne kúpalisko Podhájska, s.r.o. dnes poskytlo maximálnu súčinnosť príslušným zložkám Polície SR v súvislosti s preverovaním spôsobu čerpania, resp. vypúšťania termálnej vody.

Na základe dôkladného zváženia sme areál kúpaliska DOBROVOĽNE neotvorili našim cteným návštevníkom, keďže by sme im nemohli plnohodnotne poskytnúť k dispozícii všetky bazény s termálnou vodou.

Vedenie našej spoločnosti sa ostro dištancuje od akéhokoľvek podozrenia z protiprávneho konania.

Zdôrazňujeme, že rovnaká voda je do termálnych bazénov kúpaliska čerpaná, resp. z bazénov vypúšťaná, už niekoľko desiatok rokov.

Zároveň sa tešíme na Vašu zajtrajšiu návštevu.

VIDÍME SA ZAJTRA"

zdroj a foto: Facebook Polícia Slovenskej republiky a Facebook Termálne kúpalisko & wellness Podhájska - oficiálna stránka

VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU. TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Podporte projekt celoregionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT

Pozrite si videoreportáže TVTEKOVHONT tu: https://www.youtube.com/tvtekovhont

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Prečítajte si:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre