05042024sob

Štyria levickí mestskí policajti zachránili život muža, ktorý skočil do potoka Podlužianka

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 9. januára 2024 - Štyria levickí mestskí policajti zachránili život muža, ktorý skočil do potoka Podlužianka. Informuje o tom portál tvnoviny.sk.

Štyria levickí mestskí policajti zachránili život muža, ktorý skočil do potoka Podlužianka

Podľa ďalších informácii policajná hliadka prechádzala okolo potoka Podlužianka blízko autobusovej stanice, kde zbadali chlapa, ktorý sa držal zábradlia potoka. "Mali sme pocit, že pravdepodobne chce skočiť z mosta. Poslal som kolegu, nech ohlási operačného, nech nám prídu ostatné hliadky pomôcť," pre tvnoviny.sk opísal zásah mestský policajt Erik Malý.

Ako ďalej uvádzajú tvnoviny.sk, starší muž bol zjavne opitý, agresívny a policajtov odháňal. "Jeho posledné slová pri skoku do rozvodneného potoka boli ‚tak čaute’, pustil sa a padol do vody," hovorí pre tvnoviny.sk Erikov kolega.

Podľa tvnoviny.sk si ďalší z mestských policajtov Matúš rýchlo vyzliekol bundu a skočil za mužom do studenej štvorstupňovej vody. "Voda v potoku je po nedávnych výdatných dažďoch vysoká a prúd je silný. Bola tma, zásah bol o to nebezpečnejší. Silný prúd ma začal brať dolu po prúde, len sa mi podarilo jednou nohou zakliesniť sa do nejakého kameňa na dne, takže ten ma stabilizoval a vedel som sa tak chytiť," pre tvnoviny.sk opísal záchranu mestský policajt Matúš.

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Muža, ktorý mal okolo 130 kíl a premočené oblečenie, ho robilo ešte ťažším, mestskému policajtovi sa muža podarilo dotlačiť k brehu. "Bolo to o to komplikovanejšie, že celý čas kládol odpor. Z vody ho museli ťahať štyria policajti. Zachráneného dôchodcu potom odviezla sanitka do nemocnice," dodali tvnoviny.sk.

Šéf mestských policajtov Miloš Adámik chce záchrancov navrhnúť na špeciálne ocenenie. "Aj s nasadením vlastného života a zdravia neváhali ani chvíľku a skočili do rozvodneného potoka a do ľadovej vody, aby zachránili ľudský život," pre tvnoviny.sk sa vyjadril Adámik.

Video reportáž TV Markíza tu:


zdroj, foto a video: tvnoviny.sk

...

KVALITNÝ NÁBYTOK, PRODUKTY TOPSHOP, DORMEO, DELIMANO, WALKMAXX, WELLNEO, ROVUS - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre