05032024pia

Podvodníci hľadajú aj počas vianočných sviatkov príležitosti, ako najmä od seniorov vylákať peniaze

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 16. novembra 2023 - Blížia sa vianočné sviatky, na ktoré sa mnohí tešia po celý rok, a teda dni pokoja a lásky. Ako informuje referent špecialista Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) v Leviciach Monika Barnová, pre podvodníkov sa týmito blížiacimi sa sviatkami otvárajú príležitosti, ako vylákať čo najviac finančných prostriedkov.

Podvodníci hľadajú aj počas vianočných sviatkov príležitosti, ako najmä od seniorov vylákať peniaze

Podľa jej ďalších informácii OR PZ v Leviciach upozorňuje seniorov, aby nepožičiavali peniaze, nedávali peniaze a neposielali peniaze na účet neznámym osobám, ktoré nepoznajú, aj keď tieto neznáme osoby môžu tvrdiť, že je to príbuzný seniora (najčastejšie vnuk, brat, vnučka, syn avšak máme prípady, kedy sa páchatelia predstavili aj ako lekári, ba dokonca aj policajti) a žiadajú peniaze na rôzne účely. "Ďalej polícia dáva do pozornosti seniorom informáciu, že ak vám pri dverách zazvoní cudzí človek a predstaví sa ako pracovník plynární, elektrární alebo vodární a oznámi vám, že prišiel odpísať stav plynomeru, vodomeru, elektromeru alebo pomerových meračov tepla na radiátoroch, alebo vám prišiel vyplatiť preplatok, či inkasovať nedoplatok, tak v žiadnom prípade nevpúšťajte takéto osoby do svojich príbytkov, ak máte pochybnosti, či ide o skutočných zamestnancov spoločností a majte na pamäti, že preplatky a nedoplatky sa nevyplácajú v hotovosti prostredníctvom zamestnancov spoločností, či iných osôb," približuje Barnová.

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Polícia odporúča seniorom, aby si:
- bezprostredne po tom, čo vás niekto kontaktuje, buď na pevnú linku, mobilný telefón alebo už aj prostredníctvom aplikácie WhatsApp pod zámienkou vylákania (požičania peňazí), overili túto skutočnosť cez príbuzných.
- vždy si overili, kto vám zavolá, ba dokonca aj napíše či je to naozaj váš príbuzný a aby ste peniaze v hotovosti nedávali a ani neposielali na účet žiadnym cudzím osobám.

V mnohých prípadoch ide o podvodníkov, ktorí sa snažia získať dôveru seniorov, a tak vylákať pod vymyslenými zámienkami finančné úspory seniorov. "Ak vznikne čo i len podozrenie z podvodného konania, okamžite kontaktujte políciu na čísle 158," uzatvára Monika Barnová.

zdroj a foto: OR PZ v Leviciach

...

KVALITNÝ NÁBYTOK, PRODUKTY TOPSHOP, DORMEO, DELIMANO, WALKMAXX, WELLNEO, ROVUS - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre